Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: juny 2013

21/06/2013: CAPÍTOL 145

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 22 de juny a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 145 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Berlín- L'Elena Martín i els minijobs.

- Cardiff- La Cristina Lanza i l'església noruega.

- París- La Mireia Canals i le petit centure.

- Tampere- La Silvia de Riba i Hirvitalo.

21/06/2013: Minijobs

Categories: Elena Martín , Berlín
Escrit per: blogeuropa


A Alemanya, que els joves puguin marxar de casa just després de l'etapa escolar es considera un element vital en la formació de la població.

21/06/2013: Església Noruega

Categories: Cristina Lanza , Cardiff
Escrit per: blogeuropa


Tocant a la vora del mar, la badía de Cardiff conté un dels edificis més antics de la ciutat galesa. No és cap lloc de culte religiós, ni de veneració per cap Déu. I a més, amb una característica especial: ondeja la bandera noruega.

21/06/2013: Le petit Centure

Categories: Mireia Canals , París
Escrit per: blogeuropa


La Petite Ceinture és desconeguda i gairebé invisible; envolta París i, amb els anys, ha estat envaïda d'una naturalesa variada i salvatge. La Petite Ceinture és un camí de ferro, una inactiva línia de tren que travessa túnels, ponts i illes de cases; és un espai en calma, una alternativa als sons de la ciutat.

21/06/2013: Hirvitalo

Categories: Silvia de Riba , Tampere
Escrit per: blogeuropa


En un petit barri dels afores de Tampere podem trobar una galeria d'art social anomenada Hirvitalo. Avui, que celebren el setè aniversari, és el moment de descobrir l'amplitud del seu projecte.

14/06/2013: CAPÍTOL 144

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 15 de juny a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 144 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Istanbul- L'Albert Elias i els indignats de Taksim II.

- Berlín- L'Elena Martín i córrer a Berlín.

- Nimega- La Marina Casas i Loesje.

- Roma- La Júlia Dotras i Roma sense bicis.
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Els acampats del parc Gezi, al centre d'Istanbul, han repercutit en el funcionament normal i caòtic de la plaça Taksim. Els comerços i hotels s'han vist especialment afectats, així com els mitjans de transport que han hagut de buscar altres rutes per continuar oferint els seus serveis.

Categories: Elena Martín , Berlín
Escrit per: blogeuropa


Berlín té una de les comunitats de corredors més grans d'Europa. La Marató i la Mitja Marató que se celebren a la ciutat en són la prova. Esbrinem com s'ho fan els berlinesos per sortir a córrer quan el fred ho posa difícil.
Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


A part de ser el nom d'una nena holandesa, Loesje és una associació sense ànim de lucre amb seu a Arnhem, que es dedica a penjar cartells pels carrers sobre temes tant polítics i econòmics, com amorosos, humorístics o relacionats amb el temps. En aquest reportatge, acompanyem els Loesje d'Àmsterdam a donar suport a un centenar de refugiats que volen ser expulsats del país pel govern holandès, i esbrinem com s'ho fan a Arnhem per penjar cartells sense tenir problemes amb la policia.
Categories: Júlia Dotras , Roma
Escrit per: blogeuropa


Roma no és una ciutat idíl·lica per moure's amunt i avall en bicicleta. Hi ha diversos factors que dificulten la mobilitat a la capital, malgrat l'existència d'iniciatives per fomentar-la.

07/06/2013: CAPÍTOL 143

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 8 de juny a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 143 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Istanbul- L'Albert Elias i els indignats de Taksim.

- París- La Laura Rius i eliminar rates.

- Nimega- La Marina Casas i el dia del parc.

- Reggio de l'Emilia- La Nina Pagès i el festival de fotografia.
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Des del passat primer de maig a Istanbul es va viure una brutal agressió per part dels policies a alguns manifestants que acampaven al parc Gezi, al centre de la ciutat. Defensaven la protecció d'un dels pocs espais verds de la ciutat ja que l'actual primer ministre, Tayyip Erdoðan, volia construir-hi un centre comercial. L'acció policial ha desencadenat una revolta contra el govern conservador i islamista actual i els manifestants demanen la dimissió d'Erdoðan. La plaça ha esdevingut un símbol. Un pretext on molts manifestants hi dormen en senyal de protesta i s'organitzen per oferir tot allò que els acampats puguin necessitar.
Categories: Laura Rius , París
Escrit per: blogeuropa


Al costat del vell mercat de Les Halles, anomenat el ventre de París per Émile Zola, un establiment
tradicional i a la vegada atípic s'aixeca entre restaurants i botigues de roba. La seva vitrina, una de
les més fotografiades de París, no deixa indiferent: s'hi exposen les proves de l'eficàcia dels seus
productes, tot un món de rates, ratolins i altres animals ben morts i dissecats. Benvinguts a Chez
Aurouze, el "desratitzador" més antic de París!
Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


A Holanda donen tanta importància a les zones verdes, que fins i tot han creat un dia especial dedicat als parcs. Així doncs, cada darrer diumenge de maig, els parcs de les ciutats es transformen en animats llocs de reunió on petits i grans poden gaudir d'activitats culturals i culinàries. Al Limos park hi trobem un mercat de plantes, actuacions musicals i un refugi de la Segona Guerra Mundial que s'utilitza per contar contes als més petits.

Escrit per: blogeuropa


El dia 3 de maig comença el Festival de Fotografia Europea a Reggio de l'Emília. La ciutat s'aixeca molt més aviat i els diferents cartells roses que omplen la ciutat donen la benvinguda als més de 100 fotògrafs que exposen els seus treballs durant aquests dos mesos. Cada any, els artistes interpreten lliurement un tema que escull el director artístic, i el d'aquesta edició és el canvi i les seves responsabilitats. El festival és una gran oportunitat per a Reggio de l'Emília. Amb uns 150.000 habitants, aquesta ciutat està intentant fer-se un forat en el sector cultural per poder tenir un nom a la resta d'Europa.