Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: abril 2013

26/04/2013: CAPÍTOL 137

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 27 D'ABRIL a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 137 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- París- La Laura Rius i la foire du Trône.

- Nimega- La Marina Casas i Loesje.

- Pecs- El Miguel Errando i els croats.

- Växjö- La Laia Foguet i estudiar a Suècia.

Categories: Laura Rius , París
Escrit per: blogeuropa


La Foire du Trône, la fira més antiga d'Europa, se celebra amb l'arribada de la primavera. Situada al cor del Bois de Vincennes, el parc més gran de Paris, és una de les "cites obligades" per als habitants de la ciutat des de fa 1.024 anys.Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


A part de ser el nom d'una nena holandesa, Loesje és una associació sense ànim de lucre amb seu a Arnhem, que es dedica a penjar cartells pels carrers sobre temes tant polítics i econòmics, com amorosos, humorístics o relacionats amb el temps. En aquest reportatge, acompanyem els Loesje d'Àmsterdam a donar suport a un centenar de refugiats que volen ser expulsats del país pel govern holandès, i esbrinem com s'ho fan a Arnhem per penjar cartells sense tenir problemes amb la policia.
Categories: Miguel Errando , Pecs
Escrit per: blogeuropa


Pécs és coneguda amb el sobrenom de "la ciutat sense fronteres". Les minories sempre han estat ben valorades i han tingut molta presència a la ciutat. Els croats són especialment actius i disposen d'un munt d'institucions pròpies, incloent l'únic teatre croat fora de Croacia.

Categories: Laia Foguet , Växjö
Escrit per: blogeuropa


Suècia és un dels països amb un estat del benestar més desenvolupat i reconegut mundialment. Un dels elements més importants d'aquest sistema és l'educació. A Suècia, fins i tot l'educació universitària i els màsters són gratuïts. En el "Blog Europa" d'aquesta setmana descobrirem què vol dir realment ser estudiant a Suècia.

19/04/2013: CAPÍTOL 136

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 20 D'ABRIL a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 136 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Berlín- L'Elena Martín i còrrer a Berlín.

- Lovaina- L'Albert Olaya i els flamencs nacionalistes.

- Colònia- La Marta Cruañas i l'aigua de colònia.

- Istanbul- L'Albert Elias i les reivindicacions feministes.

Categories: Elena Martín , Berlín
Escrit per: blogeuropa


Berlín té una de les comunitats de corredors més grans d'Europa. La Marató i la Mitja Marató que se celebren a la ciutat en són la prova. Esbrinem com s'ho fan els berlinesos per sortir a córrer quan el fred ho posa difícil.
Categories: Albert Olaya , Lovaina
Escrit per: blogeuropa


Des de fa uns anys, la política de Flandes la domina la Nova Aliança Flamenca. És un partit nacionalista, monàrquic, liberal i europeista. El líder és l'alcalde de Anvers, Bart de Wever. L'objectiu d'aquesta formació és separar Flandes de Valònia d'una manera gradual. Creuen que d'aquesta manera s'aconseguirà l'absoluta independència del territori.

Categories: Marta Cruañas , Colònia
Escrit per: blogeuropa


Al 1709 Joan Maria Farina fabrica, per primera vegada, a Colònia una fragància anomenada “Aigua de Colònia”. Ara bé, com és que avui en dia utilitzem la paraula “colònia” com a mot genèric per designar qualsevol tipus de fragància?
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


El 8 de març és el dia en que les dones turques surten al carrer i denuncien la situació en la que es troben: una de cada tres dones pateix violència física per part del seu marit a Turquia, segons els últimes estadístiques. i una de cada dues, en pateix agressions psicològiques.

05/04/2013: CAPÍTOL 135

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 6 D'ABRIL a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 135 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Tampere- La Silvia de Riba i els llacs gelats.

- Nimega- La Marina Casas i la cursa al museu.

- París- La Mireia Canals i Lutècia.

- Cardiff- La Cristina Lanza i Morgan Arcade.

Categories: Silvia de Riba , Tampere
Escrit per: blogeuropa


Finlàndia és coneguda pels seus llacs: lluny de ser llocs solitaris, els llacs es converteixen en un dels passatemps més usuals dels finlandesos. Tot i el fred de l'hivern, la gran capa de gel que cobreix un dels llacs de Tampere resisteix esquiadors, pescadors, famílies passejant i, fins i tot, una petita cafeteria al bell mig del llac.

Categories: Mireia Canals , París
Escrit per: blogeuropa


"Es diu que "tots els camins porten a Roma". A París, però, pocs són els monuments que el pas del temps ha deixat de l'antiga ciutat de Lutècia. Com a contrapunt, l'associació Gladius Scutumque treballa fent reviure les activitats d'oci de la vida romana. Entre elles: la posada en pràctica de la tècnica dels gladiadors."

Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


Heu participat mai en una cursa que va alhora en contra i a través del temps? Cada any, l'Open Lucht Museum d'Arnhem n'ofereix una on els seus participants intenten fer la mínima puntuació posible mentre disfruten, al mateix temps, dels paisatges d'Holanda de fa dos segles. A més a més, cada corredor pot pagar una donació extra que anirà a parar a la Casey Troy Foundation, una fundació que vetlla per la salut d'una trentena de nens discapacitats del Camerún.

Categories: Cristina Lanza , Cardiff
Escrit per: blogeuropa


Situats a l'epicentre de la ciutat de Cardiff, els estudis de Morgan Arcade han transformat un antic magatzem en un lloc de treball per a il·lustradors, dissenyadors i artistes que busquin un espai on poder desenvolupar els seus projectes.