Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: març 2013

25/03/2013: CAPÍTOL 134

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 23 de març a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 134 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Berlín- L'Elena Martin i salvar el mur.

- Roma- La Júlia Dotras i el nou papa.

- Lovaina- L'Albert Olaya i el flamenc.

- Praga- La Carlota Sola i els grangers.
Categories: Elena Martín , Berlín
Escrit per: blogeuropa


Berlín ha demostrat aquests dies que la història és capritxosa. La mateixa ciutat que fa vint-i-quatre anys va enderrocar el mur, ara lluita per protegir-lo.
Categories: Júlia Dotras , Roma
Escrit per: blogeuropa


Durant les últimes setmanes, a Roma s'hi ha viscut un moment únic. El canvi de papa ha estat un fenomen que ningú s'ha volgut perdre i, en conseqüència, ha alterat factors com l'augment de les visites a la piazza San Pietro. Però si mirem més enllà, ens podem fixar en altres fets interessants.
Categories: Albert Olaya , Lovaina
Escrit per: blogeuropa


Els flamencs parlen la seva pròpia llengua, però no sempre ha estat així. Fa uns segles, el francès dominava tot el territori belga. Era un idioma per la classe baixa. Ara, però, gaudeix d'una bona salut i fins i tot els immigrants intenten aprendre'l per tenir una bona acollida dins del territori.
Categories: Carlota Sola , Praga
Escrit per: blogeuropa


Des de no fa gaire un mercat de grangers i artesans s'instal·la cada dissabte al matí al costat del riu Moldava, i dóna color als dies grisos que encara no han desaparegut. Però no és un mercat qualsevol, és important per la influència que ha tingut en el desenvolupament de petites explotacions i artesans, en l'exportació de productes autèntics i ha portat, als txecs, una nova manera de relacionar-se amb els productes i entre ells mateixos.


15/03/2013: CAPÍTOL 133

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 16 de març a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 133 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Pecs- El Miguel Errando i Retextil.

- Lisboa- L'Estel-la Marcos i el Chapitó.

- París- La Laura Rius i el París plató.

- Colònia- La Marta Cruañas i el sistema educatiu.

Categories: Miguel Errando , Pecs
Escrit per: blogeuropa


A Pecs, Hongria, la crisi s'accentúa especialment quan parlem de grups socials com els discapacitats. Desde fa anys, la fundació Retextil tracta de donar una sortida a aquestes minories en un projecte que és també artístic i terapèutic.

Categories: Estel·la Marcos , Lisboa
Escrit per: blogeuropa


La paciència, la confiança, l'esforç¿ i sobretot creure fermament en la teva idea. Aquesta és la lliçó que ens ensenya el projecte que un dia, una dona pallasso va decidir engegar. Es diu Chapitô, i és una casa de cultura, formació i acció social. Des de zero, però amb molta empenta, s'ha anat creant l'única escola oficial de les arts i oficis de l'espectacle. Una escola que incideix en la reinserció social de molts joves a través de les arts del circ. Obrim les portes, perquè aquesta casa, situada sota el castell, amaga una filosofia de treball, una economia social i un esperit cultural únics.

Categories: Laura Rius , París
Escrit per: blogeuropa


La capital de França serveix de decorat per a més de 1.000 pel·lícules cada any, fet que fa que cada dia, de mitjana, se n'hi rodin 10, de tots els gèneres i llargades possibles. Fins i tot hi ha itineraris cinematogràfics que recorren les localitzacions de les pel·lícules més mítiques que París ha acollit.
Categories: Marta Cruañas , Colònia
Escrit per: blogeuropa


Tenir 10 anys és una edat cabdal a Colònia ja que els alumnes han de decidir en quin centre continuaran la seva escolarització. Tot i així, a la pràctica aquest sistema que distribueix els alumnes acaba fonamentant desigualtats.

08/03/2013: CAPÍTOL 132

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 9 de març a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 132 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Roma- La Júlia Dotras i Roma sense bicis.

- Berlín- L'Elena Martín i el teatre jove.

- Nimega- La Marina Casas i el bombardeig per error.

- Reggió de l'Emilia - La Nina Pagès i el mercat biològic.

Categories: Júlia Dotras , Roma
Escrit per: blogeuropa


Roma no és una ciutat idíl·lica per moure's amunt i avall en bicicleta. Hi ha diversos factors que dificulten la mobilitat a la capital, malgrat l'existència d'iniciatives per fomentar-la.

Categories: Elena Martín , Berlín
Escrit per: blogeuropa


Els grans teatres de Berlín aposten per la gent jove posant al seu abast un espai on crear i experimentar. Com a resultat, no només enriqueixen l'escena teatral sinó que aconsegueixen formar espectadors per al futur.
Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


El 22 de febrer del 1944 la ciutat de Nimega va patir un bombardeig que va causar la mort d'unes 800 persones. Tot i estar en plena lluita contra el nazisme, els causants de l'accident no van ser els alemanys, sinó els americans, que van confondre Nimega per una ciutat alemanya. Avui, gairebé 70 anys després, els seus ciutadans commemoren la mort dels familiars i amics. La cerimònia comença a la Radhuishof, una plaça on hi resta l'escultura d'un gronxador per recordar l'antiga escola que hi havia abans de la guerra, on una vintena de nens van morir a causa del bombardeig.
Escrit per: blogeuropa


A la ciutat de Reggio de l'Emília hi ha la tradició de produir i consumir aliments biològics. Per això, fa 20 anys va néixer el mercat biològic de la ciutat. Cada dissabte al matí, els ciutadans passegen per la Plaça Fontanesi cercant diferents productes artesanals. Alguns ho fan perquè volen seguir una dieta saludable, d'altres, perquè volen potenciar la producció local. Però sigui el motiu que sigui, tots ells donen vida al mercat biològic encara que l'economia i les temperatures baixes no acompanyin.

01/03/2013: CAPÍTOL 131

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 2 de març a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 131 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- París- La Maria Arderiu i les curses de trotadors.

- Växjö- La Laia Foguet i l'Astrid Lingren.

- Cardiff- La Cristina Lanza i Dr. Who.

- París - La Mireia Canals i els passatges.

Categories: Maria Arderiu , París
Escrit per: blogeuropa


A París hi ha una gran afició a les curses de trotadors; per això cada diumenge milers d'aficionats es desplacen a les grades de l'hipòdrom de Vincennes per gaudir de l'espectacle tot apostant pel cavall que els inspiri més confiança.
Categories: Laia Foguet , Växjö
Escrit per: blogeuropa


Una de les figures més reconegudes nacionalment i internacionalment a Suècia és Astrid Lindgren, creadora d'uns personatges molt especials, tots ells amb les mateixes característiques: nens, lliures, decidits, que gaudien de la natura i d'uns jocs ben estranys, gairebé sempre totalment inventats. Però, per què eren així tots aquests nens? La raó és perquè la infància de l'autora va ser molt semblant. Lindgren, per a qui molts reclamaven un premi Nobel, va marcar també un abans i un després en les generacions adultes, ja que va influir tant sobre l'opinió pública que fins i tot es van modificar moltes lleis a Suècia.
Categories: Cristina Lanza , Cardiff
Escrit per: blogeuropa


"Doctor Who" és la sèrie de televisió de ciència-ficció de més llarga durada del món: va començar l'any 1963 i ha arribat fins avui, que roden la 32a temporada. A més, totes les localitzacions que apareixen a "Doctor Who" han estat rodades a Gal·les, i això és tot un segell d'identitat per al país que perdura des de fa 50 anys.

Categories: Mireia Canals , París
Escrit per: blogeuropa


"Galeries amb el sostre de vidre, carrers curts que travessen blocs de cases. Els Passatges són indrets atípics a París, igual que poc comuns són els comerços que hi ha. El d'Arnaud Magistry està dedicat als autògrafs."