Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: gener 2013

28/01/2013: CAPÍTOL 126

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 26 de gener a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 126 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:- Groninguen- El Jordi Brescó i els estanys gelats.

- Istanbul- L'Albert Elies i els kavehanes.

- Florència- El Marc Navarro i i la fira de moda infantil.

- París - La Cordelia Alegre i Montmatre.Categories: Jordi Brescó , Groningen
Escrit per: blogeuropa


Per fi, des de que va començar l'hivern, els estanys de Groningen s'han convertit en improvitzades pistes de patinatge sobre gel. Un fet molt esperat per a tothom, però que desgraciadament no es dóna cada any. Aquest hivern hem estat afortunats, i tothom està decidit a aprofitar-ho.

Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


L'origen de les cafeteries es troba a Istanbul a principis del segle setze. Durant l'imperi otomà, els kahvehanes eren locals on es trobaven els homes per posar-se al dia, jugar una partida o bé per conversar. Actualment encara existeixen i molts homes continuen trobant-se cada dia al kahvehane del costat de casa o de la feina. Però, on passen el temps lliure les dones? Hi ha cap alternativa per elles a l'antiga capital de l'imperi otomà?
Categories: Marc Navarro , Florència
Escrit per: blogeuropa


Florència fa 76 anys que acull la Pitti Immagine Bimbo, la fira de roba infantil més important a escala internacional. Més de 500 firmes de renom internacional vénen a la capital de la Toscana a ensenyar-nos què portaran els més menuts ens els propers mesos. Una trobada que atrau marques de tot el món, també catalanes.
Categories: Cordelia Alegre , París
Escrit per: blogeuropa


Qualsevol turista que passi per Montmartre visitarà el Sacre Coeur, la Place du Tertre i n'admirarà les vistes, però encara hi ha molts més llocs interessants d'aquest turó per descobrir. I és que Montmartre va ser l'epicentre de la bohèmia parisenca de finals del segle XIX i principis del XX i encara conserva nombroses empremptes d'aquella època.

18/01/2013: CAPÍTOL 125

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 19 de gener a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 125 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:- París- La Maria Arderiu i la moda ecològica.

- Estocolm- El Martí Pavia i Santa Llúcia.

- Groningen- El Jordi Brescó i els coffe shop.

- Istanbul - L'Albert Elies i els animals al carrer.Categories: Maria Arderiu , París
Escrit per: blogeuropa


Reduir, reutilitzar i reciclar és el que l'Ajuntament de París proposa als seus
ciutadans. Aprofitant l'auge de la moda vintage i de la reutilització de qualsevol tipus
d'objecte vell, París aposta per una iniciativa ecològica, social i solidària basada en la
recollida de la roba que queda al fons de l'armari.

Categories: Martí Pavia , Estocolm
Escrit per: blogeuropa


"El dia de Santa Llúcia se celebra especialment a Suècia. Es fan processons i concerts arreu del país on una noia es escollida per representar santa Llúcia amb una túnica blanca i una corona d'espelmes. En un hivern on les nits són llargues i fosques, santa Llúcia (o el Lucia's Day) marca l'inici de les lluminoses festivitats nadalenques."


Categories: Jordi Brescó , Groningen
Escrit per: blogeuropa


A partir del gener del 2013, l'accés als "coffeeshop" de Groningen estarà restringit als residents de la ciutat. La mesura la va prendre l'anterior govern holandès amb la intenció d'acabar amb l'anomenat "turisme de la droga", molt present al sud d'Holanda. Com afectarà aquesta llei aquests negocis i els nombrosos estudiants estrangers que habiten la ciutat de Groningen?

Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Pels carrers d'Istanbul, és normal trobar-t'hi gats i gossos compartint els espais públics. No tenen amo ni llar, però no els falta res. La gent està acostumada a donar-los menjar i mimar-los. Aparentment, sembla que hi hagi una harmonia entre les persones, el trànsit i els animals del carrer. Però el govern turc sembla que no ofereix gaires possibilitats en garantir els drets d'aquests.

11/01/2013: CAPÍTOL 124

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 12 de gener a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 124 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:- París- La Cordelia Alegre i Kidimo.

- Nimega- La Marina Casas i el cinema.

- Copenhague- La Cèlia Vila i els dumpster diving.

- Estocolm - El Martí Pavia i el metro.Categories: Cordelia Alegre , París
Escrit per: blogeuropa


Nicolas Flachot, un antic productor de TV apassionat per la tipografia, va crear fa uns anys una botiga a París especialitzada en la venda de lletres d'antics cartells de locals i botigues. Kidimo és un negoci únic al món, i el seu propietari rep comandes tant d'empreses com de particulars dels cinc continents.


Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


La nit de noies, el dia d'en Bob Marley, una nit d'òpera o l'estrena d'una pel·lícula a les dotze i dotze de la nit són tan sols alguns dels esdeveniments que es poden trobar al Teatre del Carrer dels Senyors, un petit cinema cultural de Wageningen. A part de les activitats que organitza, el cine és conegut per un tracte proper amb el client i la projecció de pel·lícules que no es troben a tots els cinemes, tot això acompanyat sempre d'un bon cafè o una bona copa de vi.
Categories: Martí Pavia , Estocolm
Escrit per: blogeuropa


"El metro d'Estocolm és més que un mitjà de transport. A part de la seva gran eficiència, també destaca per la presència d'obres d'art decorant les andanes. El millor que un pot fer per descobrir-lo és deixar-se portar, anar una mica a la deriva, i trobar-se amb estacions que són petits racons de tranquil·litat i bellesa."

Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


"Vivim una societat de consum que, entre d'altres aspectes, ens ha fet arribar a un sistema mundial de malbaratament del menjar. Els supermercats i les grans superfícies llencen a les escombraries tones de menjar aprofitable, de vegades perquè estan a punt de caducar, d'altres perquè els envasos estan en mal estat i tenen por de perjudicar la seva imatge. Una bona manera d'aprofitar tots aquests aliments és el dumpster diving, una pràctica cada vegada més legitimada."

04/01/2013: CAPÍTOL 123

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 6 de gener a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 123 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:- Groninguen- En Jordi Brescó i els Sinterklaas.

- Florència- El Marc Navarro i el vehícle elèctric.

- París- La Cordelia Alegre i el reparador de paraigües.

- Praga - La Carlota Sola i l'alquimista.Categories: Jordi Brescó , Groningen
Escrit per: blogeuropa


A Groningen hi ha un dia en què els nens s'apoderen de la ciutat. Omplen carrers i canals, esperant l'arribada en vaixell de Sinterklaas, l'home que porta els seus regals. Amb l'ajuda dels seus ajudants, els Zwarte Pieten, i de molts ciutadans que hi col·laboren desinteressadament, Groningen es transforma en l'escenari d'una història plena de màgia.
Categories: Marc Navarro , Florència
Escrit per: blogeuropaUn dels primers beneficis, que aporta l'utilització del vehicle elèctric, es la millora de la qualitat mediambiental i mantenir en bon estat els monuments de la ciutat.
Categories: Cordelia Alegre , París
Escrit per: blogeuropaSi mai se'ns trenca el paraigua i enlloc de comprar-ne un de nou volem arreglar-lo, a París trobem a la persona que estem buscant. Es diu Thierry Jonquet i és l'únic reparador de paraigües de París i d'Europa. Cada any repara entre 8000 i 10000 paraigües i el seu petit taller comença a ser conegut arreu del món.

Categories: Carlota Sola , Praga
Escrit per: blogeuropa


Praga, la ciutat de l'or, on les llegendes s'amaguen entre els carrers més transitats de la ciutat i els carrerons més inhòspits. On van viure tant alquimistes, com mags, com reis en busca de la vida eterna, on encara ara hi ha evidències de la vida d'aquets personatges, del que van fer. Tot això forma part del que Praga és ara.
Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


"Cada any arriben a Copenhaguen més immigrants que busquen millorar la seva qualitat de vida, però no és gens fàcil integrar-se a la societat danesa sense tenir papers ni conèixer l'idioma. Molts aprofiten la temporada de bon temps per sortir al carrer a recollir llaunes i ampolles, per després reciclar-les als supermercats de la ciutat i així guanyar uns diners mínims per sobreviure el seu dia a dia. Copenhaguen, "la terra de les oportunitats"?"

Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


Cada any la ciutat d'Arnhem acull el festival mundial d'estàtues humanes. L'esdeveniment aplega fins a 350.000 visitants que, sumats als 150.000 habitants de la ciutat, quasibé arriben al mig milió de persones. Uns 200 artistes arriben d'arreu del món per participar i es divideixen en tres categories: nens, amateurs i professionals. Fa trenta anys, treballar d'estàtua humana era una feina més aviat de hippies que no tenien diners. Avui en dia, però, darrere del maquillatge i les disfresses, podem trobar polítics, doctors, bibliotecaros o amants del teatre.
Categories: Martí Pavia , Estocolm
Escrit per: blogeuropa


En aquest reportatge acompanyem a Bodill Ceballos, membre del Riksdag (el Parlament Suec) durant un dia laboral. Ens explicarà, entre altres coses, com viuen alguns dels diputats i perquè a Suècia gairebé no hi ha corrupció política.

Categories: Maria Arderiu , París
Escrit per: blogeuropa


El tòpic diu que París és la ciutat de l'amor. La seva majestuosa presència fa que tothom que hi viatgi, generalment, se'n endugui una molt bona impressió. Però l'opinió dels parisencs es diversifica. I és que als carrers dels enamorats no només s'hi troba amor. Us convido a reflexionar sobre si realment París és la ciutat de l'amor.