Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: desembre 2012

31/12/2012: CAPÍTOL 122

Categories: General
Escrit per: blogeuropa


Aquest diumenge 30 de desembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 122 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:- Copenhaguen- La Cèlia Vila i els bottlemen.

- París- La Maria Arderiu i la ciutat de l'amor.

- Estocolm- El Martí Pavia i la diputada sueca.

- Nimega - La Marina Casas i el World statues festival.21/12/2012: CAPÍTOL 121

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 23de desembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 121 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Düsseldorf- La Maria Casarramona i la cafeteria solidaria.

- Groningen- El Jordi Brescó i la prevenció d'inundacions.

- Florència- El Marc Navarro i les llegendes i turisme.

- Istanbul - L'Albert Elies i les galeries d'art modern.Escrit per: blogeuropa


Düsseldorf té dues cares que, encara que no agradi gaire a l'Ajuntament, són ben públiques: la part bonica i rica de la ciutat, plena de botigues cares i restaurants de luxe, i la gent pobra i sense sostre que hi dorm a les nits. Però encara en té una altra que queda més amagada: l'he pogut veure de prop al Cafè Grenzenlos.

Categories: Jordi Brescó , Groningen
Escrit per: blogeuropa


Us imagineu que cada mes a Barcelona se sentís una sirena estrident per tota la ciutat? Doncs això és el que passa a Groningen el primer dilluns de cada mes. La sirena és tan sols un element d'un pla d'actuació en cas d'emergència per inundació a la zona. És el risc que té viure sota el nivell del mar i tenir el territori farcit de canals.
Categories: Marc Navarro , Florència
Escrit per: blogeuropa


Si parlem de Florència, immediatament pensem en el David de Miquel Àngel, el Duomo, el Ponte Vecchio... Tot un seguit de monuments que fàcilment ens deixen amb la boca oberta. Però, com a tota ciutat, la capital de la Toscana amaga petites històries, secrets i llegendes populars. Ara bé, què prefereixen els turistes? Aposten per l'art més majestuós o prefereixen esbrinar què guarda cada carrer? I, vosaltres, voleu conèixer algunes d'aquestes històries?

Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Tophane és un barri del centre d'Istanbul on hi ha més de vint galeries d'art. Deu anys enrere, quan es va construir el museu d'art contemporani "Istanbul Modern", moltes galeries van traslladar-se al barri industrial i tradicional de Tophane. Des de llavors, no han part d'inaugurar-se noves galeries que volen convertir el barri en el cor de l'art turc contemporani.

14/12/2012: CAPÍTOL 120

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 16 de desembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 120 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Florència- El Marc Navarro i la crisi.

- Estocolm- El Martí Pavia i el Lava.

- Weimar- El Cristóbal Adam i la paradoxa de Buchenwald.

- Praga - La Carlota Sola i el mercat de segona mà.Categories: Marc Navarro , Florència
Escrit per: blogeuropa


Al pulmó verd de Florència, el Parc delle Cascine, cada dimarts s'hi munta un mercat amb productes a molt bon preu. Una alternativa per fer front a la crisi econòmica, però que també en pateix les conseqüències. Els venedors repeteixen la mateixa queixa: "els clients miren molt, però compren poc". Mentrestant, florentins i florentines s'ajusten el cinturó, cada dia una mica més.

Categories: Martí Pavia , Estocolm
Escrit per: blogeuropa


El Kulturhuset (la Casa de la Cultura) és el centre neuràlgic de la cultura a la capital sueca. Dins de les moltes possibilitats que hi ha, hi trobem un lloc anomenat LAVA, que ajuda a potenciar la creativitat dels joves d'Estocolm oferint l'espai i les persones adequades per a que els joves facin realitat els seus projectes artístics.

Categories: Cristóbal Adam , Weimar
Escrit per: blogeuropa


A 10 km de la ciutat de Weimar, els boscos d'Ettersberg contenen els rastres de diversos episodis de barbàrie de la història d'Alemanya al segle XX. Allà hi va haver un dels més grans camps de concentració en territori alemany del règim nazi i, després, va passar a ser un camp d'internament de la Gulag soviètica. De tot això, poc en queda, i la bellesa dels boscos planteja una paradoxa sobre com gestionar la memòria històrica.

Categories: Carlota Sola , Praga
Escrit per: blogeuropa


Reutilització, reciclatge, segon ús... són conceptes que estan en el vocabulari de tothom, paraules que ens vénen al cap quan parlem de Flea Market: basars, botigues d'antiguitats, de segona mà... però aquí a Praga aquests conceptes es queden curts i no són ni molt menys els principals per descriure el fenomen que hi trobem. En aquesta ciutat cada un té un motiu especial i diferent, res a veure amb l'economia, pel qual enamorar-se de tot el que hi podem trobar en aquestes tendes.

07/12/2012: CAPÍTOL 119

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 9 de desembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 119 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Nimega- La Marina Casas i la llum de Glow.

- Copenhaguen- La Cèlia Vila i els Hojskoles.

- Istanbul- L'Albert Elias i les sabates.

- París - La Maria Arderiu i el laboratori de cinema.Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


Durant la segona setmana de novembre de cada any, els carrers més cèntrics d'Eindhoven se submergeixen sota una llum rogenca que marca el camí de 20 projectes artístics. Es tracta de Glow, el festival d'art lumínic més gran d'Holanda, pel qual, aquest any, han passat fins a 450.000 espectadors. A partir de grans obres artístiques relacionades amb la llum, com ara escultures amb veus africanes o espectaculars projeccions de llum i so en catedrals, Glow vol mostrar les diferents fisonomies de la ciutat d'Eindhoven en aquesta setena edició del festival, anomenada "Façanes i Cares".
Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropaLes Højskoles són centres enfocats a que els estudiants experimentin diferents àmbits educatius abans de decidir quina carrera fer o quins estudis seguir. L'objectiu és brindar-los la oportunitat d'experimentar i de descobrir-se a ells mateixos per tal que arribin a saber quin és el futur professional que volen perseguir. Aquest model d'escoles és una mostra de la voluntat de provar models educatius alternatius.
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropaLes sabates, a Istanbul, tenen un paper clau. Abans d'anar a resar, els turcs s'han de netejar els peus. Si vols visitar una mesquita, et fan treure les sabates. Mentre passeges pel centre d'Istanbul pots trobar molts homes que t'ofereixen netejar-te les sabates o bé embetumar-les. Perquè tenen tanta fixació amb les sabates i els peus?

Categories: Maria Arderiu , París
Escrit per: blogeuropaFrança és el bressol del cinema i París la ciutat que el va veure néixer. Era normal, doncs, trobar-hi també els elements necessaris per poder fer-hi una pel·lícula. Però un film no només és rodatge i la seva posterior edició; el revelatge també n'és un dels processos i gairebé el més important. Per això, malgrat que la digitalització intenta de mica en mica fer desaparèixer els processos tradicionals, laboratoris com el d'Arane Gulliver es dediquen al revelatge tradicional de pel·lícules perquè puguin ser projectades a les nostres sales de cinema actuals.