Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: novembre 2012

30/11/2012: CAPÍTOL 118

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 3 de desembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 118 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Urbino- El Jaume Sastre i el vi secret.

- París- La Cordelia Alegre i l'orquestra amateur.

- Perugia- La Laura Herrero i la fira de la xocolata.

- Praga - La Carlota Sola i la cervesa i les cerveseries.Categories: Jaume Sastre , Urbino
Escrit per: blogeuropa


Itàlia és coneguda per vins com el Chianty, però si ens adentrem a la regió de les Marques en trobarem un que passa desapercebut per a molts turistes i amants dels vins. Quina és la raó d'això? En el següent reportatge en veurem el motiu.

Categories: Cordelia Alegre , París
Escrit per: blogeuropa


A París hi ha més de 40 orquestres amateurs, formades per gent de totes les edats i professions. L'orquestra filharmònica de la RATP n'és un bon exemple. Es tracta d'una formació amateur creada i formada per treballadors de la companyia de transports metropolitans de París.


Categories: Laura Herrero , Perusa
Escrit per: blogeuropa


L'Eurochocolate és una de les grans manifestacions mundials de la xocolata que es celebra a Perusa, durant del 10 dies del mes d'octubre. La ciutat es veu ornamentada per elements relacionats amb la xocolata; en els carrers principals es troben les parades de xocolate, de la més curiosa a la més corrent. Perusa es converteix en la ciutat més dolça d'Europa i rep milers de visitants. Veurem perquè és considerada la ciutat de la xocolata.

Categories: Carlota Sola , Praga
Escrit per: blogeuropa


La República Txeca és un país amb una cultura totalment lligada al consum de la cervesa, cultura que va molt més enllà del fet de beure: hi ha una devoció, unes creences, una història relacionada amb cada tipus de cervesa i de cerveseria que fan de cada brindis i cada cervesa un moment especial, únic i irrepetible, i encara més si parlem de cerveses artesanes, cerveses que només podem trobar en un lloc concret del món. Aquest lloc concret és Praga.


26/11/2012: CAPÍTOL 117

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 25 de novembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 117 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- París- La Maria Arderiu i la ciutat de l'amor.

- Groninhen- El Jordi Brescó i el Sinterklaas.

- Istanbul- L'Albert Elias i els animals al carrer.

- Florència - El Marc Navarro i la mobilitat reduïda.
Categories: Maria Arderiu , París
Escrit per: blogeuropa


El tòpic diu que París és la ciutat de l'amor. La seva majestuosa presència fa que tothom que hi viatgi, generalment, se'n endugui una molt bona impressió. Però l'opinió dels parisencs es diversifica. I és que als carrers dels enamorats no només s'hi troba amor. Us convido a reflexionar sobre si realment París és la ciutat de l'amor.
Categories: Jordi Brescó , Groningen
Escrit per: blogeuropa


A Groningen hi ha un dia en què els nens s'apoderen de la ciutat. Omplen carrers i canals, esperant l'arribada en vaixell de Sinterklaas, l'home que porta els seus regals. Amb l'ajuda dels seus ajudants, els Zwarte Pieten, i de molts ciutadans que hi col·laboren desinteressadament, Groningen es transforma en l'escenari d'una història plena de màgia.
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Pels carrers d'Istanbul, és normal trobar-t'hi gats i gossos compartint els espais públics. No tenen amo ni llar, però no els falta res. La gent està acostumada a donar-los menjar i mimar-los. Aparentment, sembla que hi hagi una harmonia entre les persones, el trànsit i els animals del carrer. Però el govern turc sembla que no ofereix gaires possibilitats en garantir els drets d'aquests.

Categories: Marc Navarro , Florència
Escrit per: blogeuropa


Tot i la quantitat d'escultures, de monuments i d'obres d'art que hi ha a Florència, la ciutat està preparada per a les persones amb mobilitat reduïda. La majoria de museus ofereixen la possibilitat d'accedir-hi amb cadira de rodes. Malgrat el que pugui semblar, passejar pel centre també és possible, fins i tot, en el centre històric.

16/11/2012: CAPÍTOL 116

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 18 de novembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 116 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Groningen- El Jordi Brescó i els coffeeshop.

- Düsseldorf- La Maria Casarramona i els zombies walk.

- Cardiff- La Núria Jacas i l'animal wall.

- Istanbul - L'Albert Elias i Ataturk.
Categories: Jordi Brescó , Groningen
Escrit per: blogeuropa


A partir del gener del 2013, l'accés als coffeeshop de Groningen estarà restringit als residents de la ciutat. La mesura la va prendre l'anterior govern holandès amb la intenció d'acabar amb l'anomenat "turisme de la droga", molt present al sud d'Holanda. Com afectarà aquesta llei aquests negocis i els nombrosos estudiants estrangers que habiten la ciutat de Groningen?

Escrit per: blogeuropa


Entre la gentada passejant pel l'altsadt, el centre històric de Düsseldorf, l'últim diumenge
sense fred abans que el termòmetre es congeli, s'entreveuen coses una mica estranyes. Algú
que camina arrossegant una cama, un grup de joves amb unes pintes ben estranyes... Quan els
veus de prop et claven un bon ensurt! Ferides obertes, jerseis plens de sang o ulls penjant...
van ben preparats cap a la trobada anual de zombis que es fa a la ciutat.


Categories: Núria Jacas , Cardiff
Escrit per: blogeuropa


Us presento els guardians del Castell de Cardiff: 15 escultures d'animals perfectament elaborades i amb un gran detallisme i realisme exposades en una de les parets del recinte. I per què animals? Doncs, per l'obssessió del Marquès de Bute pels animals.
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Qui és aquest home que està a banderes, bufandes, samarretes? Perquè és tant important? Què va fer per aconseguir que una ciutat de 12 milions d'habitants s'aturi durant un minut i resti en silenci el 10 novembre a les 9 del matí?

09/11/2012: CAPÍTOL 115

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 11 de novembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 115 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- París- La Cordèlia Alegre i els paraigües.

- Copenhaguen- La Cèlia Vila i el dumpster diving.

- Praga- La Carlota Sola i els alquimistes.

- Nimega - La Marina Casas i el viure a un monestir .


Categories: París , Cordelia Alegre
Escrit per: blogeuropaSi mai se'ns trenca el paraigua i enlloc de comprar-ne un de nou volem arreglar-lo, a París trobem a la persona que estem buscant. Es diu Thierry Jonquet i és l'únic reparador de paraigües de París i d'Europa. Cada any repara entre 8000 i 10000 paraigües i el seu petit taller comença a ser conegut arreu del món.

Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


"Vivim una societat de consum que, entre d'altres aspectes, ens ha fet arribar a un sistema mundial de malbaratament del menjar. Els supermercats i les grans superfícies llencen a les escombraries tones de menjar aprofitable, de vegades perquè estan a punt de caducar, d'altres perquè els envasos estan en mal estat i tenen por de perjudicar la seva imatge. Una bona manera d'aprofitar tots aquests aliments és el dumpster diving, una pràctica cada vegada més legitimada."

Categories: Carlota Sola , Praga
Escrit per: blogeuropa


Praga, la ciutat de l'or, on les llegendes s'amaguen entre els carrers més transitats de la ciutat i els carrerons més inhòspits. On van viure tant alquimistes, com mags, com reis en busca de la vida eterna, on encara ara hi ha evidències de la vida d'aquets personatges, del que van fer. Tot això forma part del que Praga és ara.
Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropa


És possible l'existència d'una comunitat on 84 persones viuen i treballen juntes? A De Refter, un monestir situat a l'est de Nimega, sí. Mentre que alguns s'ocupen de cuidar el jardí i pintar l'edifici, d'altres porten els comptes dels pagaments i les despeses, i vetllen perquè tot funcioni correctament. N'hi ha que viuen en comunitat, i d'altres que viuen sols, amb la parella o la família. Però si alguna cosa tenen en comú és que, a canvi d'un econòmic preu de lloguer, els veïns d'aquesta petita comunitat s'ajuden els uns als altres per poder viure, conjuntament, en un lloc ben acollidor i envoltat de naturalesa.

05/11/2012: CAPÍTOL 114

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 4 de novembre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 114 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Estocolm- El Martí Pavia i la diputada sueca.

- Florència- El Marc Navarro i el vehicle elèctric.

- Weimar- El Cristóbal Adam i la fira de les cebes.

- Perusa - La Laura Herrero i la Plaça 4 de novembre.


Categories: Estocolm , Martí Pavia
Escrit per: blogeuropa


En aquest reportatge acompanyem a Bodill Ceballos, membre del Riksdag (el Parlament Suec) durant un dia laboral. Ens explicarà, entre altres coses, com viuen alguns dels diputats i perquè a Suècia gairebé no hi ha corrupció política.

Categories: Marc Navarro , Florència
Escrit per: blogeuropaUn dels primers beneficis, que aporta l'utilització del vehicle elèctric, es la millora de la qualitat mediambiental i mantenir en bon estat els monuments de la ciutat.
Categories: Cristóbal Adam , Weimar
Escrit per: blogeuropa


Cada tardor, Weimar celebra el tradicional "Zwiebelmarkt" (o mercat de les cebes) i ja fa 359 vegades, un mercat de productes regionals i artesanals on vénen molts visitants de tota la regió de Turíngia. Aquesta festivitat ha vist passar més de tres segles de la història d'Alemanya. Quina funció social i econòmica té aquest mercat en el moment actual?
Categories: Laura Herrero , Perusa
Escrit per: blogeuropa


La plaça 4 de novembre és l'epicentre social i històric de Perusa, la capital de la regió italiana de l'Umbria. La font Major es troba al mig de la plaça i està envoltada dels edificis que representen els tres poders públics. A la vegada, l'escalinata és el punt de reunió socials tant per als joves com per als més grans, tot i que és més fàcil veure freqüentar-la als primers. El turisme és un peça clau per a l'economia d'aquesta ciutat i gairebé tots els dies de l'any hi rep visita. La plaça 4 de novembre obre pas al carrer principal de Perusa, Corso Vanucci on s'apleguen els grans comerços de la ciutat.