Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: octubre 2012

26/10/2012: CAPÍTOL 113

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 28 d'octubre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 112 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Düsseldorf - La Maria Casarramona i el Flea Market.

- París- La Maria Arderiu i els catalans a París.

- Florència - El Marc Navarro i i les dues Florències.

- Praga - La Carlota Sola i el Meet Factory.Categories: Maria Casaramona
Escrit per: blogeuropa


Schloss Benrath, uns jardins preciosos al sud de Düsseldorf, avui plens de rampoines.
Rampoines per als venedors que participen al Trödelmarkt Orangerie, però possibles grans troballes per als que hi venim a comprar.
Categories: Maria Arderiu , París
Escrit per: blogeuropa


A París hi ha molts catalans en busca d'una vida millor. Però, malgrat ser molt lluny de casa, molts d'ells no volen oblidar les seves arrels. A la capital francesa hi ha algunes associacions que es dediquen a organitzar festes, trobades i activitats per mantenir viva la cultura catalana.
Categories: Marc Navarro , Florència
Escrit per: blogeuropa


Milers i milers de persones visiten cada any Florència, la capital de la Toscana. Això fa que el centre de la ciutat, el principal reclam turístic, estigui ple a vessar d'estrangers curiosos. De raons, no en falten: el Duomo, el Ponte Vecchio, els Uffizi i, sobretot, l'art que desprèn tota la ciutat. Ara bé, com s'ho fan els florentins per viure-hi? Florència és, com passa en altres casos, una ciutat dual?
Categories: Carlota Sola , Praga
Escrit per: blogeuropa


A Praga, com a bona capital europea, no hi falten museus, i tampoc artistes, internacionals i locals, i tampoc obres famoses i reconegudes. Però no tot tipus d'art troba lloc en una sala d'exposicions convencional, un teatre o un cinema comercial. Si ens allunyem del centre de la ciutat, trobem un espai on hi té cabuda tot tipus d'art contemporani. Ens referim tant a músics, DJs, actors, pintors, com a tots aquells artistes que la indústria de l'art encara no ha pogut etiquetar. Però quina és la línia que separa l'art i el no-art?

19/10/2012: CAPITOL 112

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 21 d'octubre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 112 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Nimega - La Marina Casas i el World statues festival.

- Urbino- En Jaume Sastre i l'apperitivo.

- París - >La cordelia Alegre i el We love green.

- Istanbul - L'Albert Elias i la ceràmica d'Iznic.
Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen , Nimega
Escrit per: blogeuropa


"Cada any arriben a Copenhaguen més immigrants que busquen millorar la seva qualitat de vida, però no és gens fàcil integrar-se a la societat danesa sense tenir papers ni conèixer l'idioma. Molts aprofiten la temporada de bon temps per sortir al carrer a recollir llaunes i ampolles, per després reciclar-les als supermercats de la ciutat i així guanyar uns diners mínims per sobreviure el seu dia a dia. Copenhaguen, "la terra de les oportunitats"?"

Categories: Jaume Sastre , Urbino
Escrit per: blogeuropa


Em trobo a la Piazza de la reppublica d'Urbino, la plaça principal de la ciutat, on cada dia a les 7 de la tarda gran part d'habitants de la ciutat es reuneix per prendre el típic "Apperitivo" italià. La costum va nèixer a Turino al segle 18, on es va inventar el Vermouth, i per comercialitzar-lo es va implantar la costum de l'apperitivo. La diferència entre el Vermouth espanyol i l'apperitivo italià es que a Espanya el Vermouth es fa abans de dinar i a Itàlia es fa a partir de les 7 de la tard i a part de la beguda alcohòlica o no alcoòhilca, l'apperitivo inclou un buffet lliure on normalment s'hi serveix arròs, pasta de tot tipus, snacks i embotits. La beguda normalment és cervesa, vi blanc o negre . N'hi ha una de pròpia que és l'Spritz, que està feta amb ginebra i aigua amb gas. L'apperitivo és l'excusa perfecta per descansar després del treball o de la universitat i els dijous normalment al acabar-se ja es segueix amb la festa.
Categories: Cordelia Alegre , París
Escrit per: blogeuropa


París no és una ciutat que es caracteritzi per l'ecologisme i la sostenibilitat, però sembla que poc a poc la ciutat de la llum es va adaptant a les noves tendències a favor del medi ambient. Cada dia sorgeixen noves iniciatives relacionades amb la cura de l'entorn, entre elles el festival de música "We Love green", que barreja un bon cartell d'artistes amb un gran nombre d'activitats paral·leles a la música per sensibilitzar la població amb la preservació del planeta.

Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


La ceràmica d'Iznik és una de les característiques més rellevants de l'art bizantí. Ofereix calma i tranquil·litat allà on és col·loca, i és per això que es pot trobar a moltes mesquites i palaus d'Istanbul. Es tracta d'un material amb unes qualitats aïlladores molt altes que es va produir durant els segles XVI i XVII, però des de fa cinc anys s'està tornant a utilitzar en l'arquitectura turca, ja que és únic, exclusiu i té un gran valor.

11/10/2012: CAPITOL 111

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 14 d'octubre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 111 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Estocolm - El Martí Pavia i el metro artístic.

- Groningen - Jordi Brescó i el tramvia polèmic.

- Nimega- La Marina Casas i l'església multiconfessional.

- Weimar - El Cristóbal Adam i l'escola de la Bauhaus.

Categories: Martí Pavia , Estocolm
Escrit per: blogeuropa"El metro d'Estocolm és més que un mitjà de transport. A part de la seva gran eficiència, també destaca per la presència d'obres d'art decorant les andanes. El millor que un pot fer per descobrir-lo és deixar-se portar, anar una mica a la deriva, i trobar-se amb estacions que són petits racons de tranquil·litat i bellesa."

Categories: Jordi Brescó , Groningen
Escrit per: blogeuropa


Groningen és una de les ciutats amb el centre més ben comunicat d'Holanda. Les zones exclusives per als vianants conviuen amb els carrils bici i la xarxa d'autobusos arriba a tots els racons. L'enorme nombre de visitants que arriben dels afores de la ciutat i el fet que el 75% d'ells utilitzin el cotxe, però, ha fet plantejar a l'Ajuntament la construcció d'un tramvia per fer el transport públic més atractiu. El disseny del projecte afecta especialment els carrers més propers al centre, un fet que ha provocat nombroses queixes dels comerciants de la zona.

Categories: Marina Casas , Nimega
Escrit per: blogeuropaMoltes vegades associem les esglésies amb el conservadorisme, la paraula de Déu i la pregària. No obstant, al campus universitari de Nimega s'hi troba una església catòlica-romana i protestant que va més enllà de tots aquests conceptes. A través del seu gran programa d'activitats, l'església pretén ser un lloc de culte, però també de tolerància i d'acollida per a tots aquells que busquin un lloc on anar. Tant si es vol resar i meditar, com sopar i fer petar la xerrada, tots els estudiants de la Radboud University hi són benvinguts, ja siguin cristians, musulmans, o fins i tot, ateus o homosexuals.
Categories: Cristóbal Adam
Escrit per: blogeuropa


L'escola Bauhaus d'arts i tècniques és una de les més influents en la història i la pedagogia de l'arquitectura, les arts i el disseny del segle XX. Es va fundar l'any 1919 a la ciutat de Weimar, enmig d'un panorama de crisi econòmica i política lligat a la postguerra i a la revolució industrial.
També avui dia vivim un període de crisi financera i política que és deguda en bona part a una revolució tecnològica i econòmica. Què podem aprendre de la tradició de la Bauhaus i què en queda a la ciutat de Weimar?

05/10/2012: CAPITOL 110

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest diumenge 7 d'octubre a les 24:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 110 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Copenhaguen - La Cèlia Vila i els Bottlemen.

- París - La Maria Arderiu i la Millor Baguette.

- Düsseldorf - La Maria Casarramona i els patinadors.

- Praga - La Carlota Sola i els Voluntaris.05/10/2012: MILLOR BAGUETTE

Categories: Maria Arderiu , París
Escrit per: blogeuropaA França es poden tastar les millors baguettes de tot el món ja que la seva elaboració tradiconal fa que tinguin un gust excepcional. Però les parisenques i els parisencs de l'Élysée només volen consumir el millor de la ciutat. Per això cada any s'organitza un consurs per esbrinar quina és la que més pugui satisfer els seus paladars.

05/10/2012: BOTTLEMEN

Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


"Cada any arriben a Copenhaguen més immigrants que busquen millorar la seva qualitat de vida, però no és gens fàcil integrar-se a la societat danesa sense tenir papers ni conèixer l'idioma. Molts aprofiten la temporada de bon temps per sortir al carrer a recollir llaunes i ampolles, per després reciclar-les als supermercats de la ciutat i així guanyar uns diners mínims per sobreviure el seu dia a dia. Copenhaguen, "la terra de les oportunitats"?"

05/10/2012: PATINADORS ROLLNACHT

Escrit per: blogeuropa


Primer només eren un grup d'amics, apassionats dels patins, que es trobaven de tant en tant per patinar plegats. Ara, aquestes trobades s'han convertit en un gran esdeveniment amb milers de participants. La nit dels patins a Düsseldorf paralitza la ciutat per deixar pas als fanàtics dels patins.

05/10/2012: VOLUNTARIS

Categories: Carlota Sola , Praga
Escrit per: blogeuropa


El voluntariat no és una cosa fàcil, tot i que sembla que tots els que hi estan involucrats recomanen l'experiència. Però què passa quan canvies de país, has d'aprendre una nova llengua, una nova cultura, uns nous costums i, a més a més, trobes l'oportunitat d'ajudar els altres mentre tu aprens? No diuen que ha de ser això, el voluntariat? Un aprenentatge mutu?