Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: juny 2012

29/06/2012: Eurocopa poland

Categories: Samir Fawaz , Gant
Escrit per: blogeuropa


Gdansk es va convertir en seu oficial de l'Eurocopa de futbol. Milers de aficionats van arribar a la ciutat disposats a gaudir de la seva passió per aquest esport juntament amb milers de polonesos d'unes instal·lacions qualificades d'elit per la UEFA. Bon ambient, futbol i les ganes de passar-ho bé va reina per a tota la ciutat.

26/06/2012: Captain Scott

Categories: Sabina Pedrós , Cardiff
Escrit per: blogeuropa


El capità Robert Falcon Scott va sortir de Cardiff a bord del vaixell Terra-Nova amb la intenció de fer història i aconseguir ser el primer d'arribar al pol sud. Però, quan va arribar-hi, va veure que just un mes abans ho havia aconseguit el noruec Roald Amundsen. La tragèdia va ser encara més gran quan, en el viatge de tornada, el capità Robert Scott i quatre membres més del seu equip van perdre la vida. El capità Scott es va convertir en llegenda. Avui dia, més de cent anys després, els habitants de Cardiff continuen recordant el seu esperit explorador.

22/06/2012: Capítol 109

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 23 de juny a les 19:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 109 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:


- Bordeus - L'Aida Fernández i el coffe bus.

- Amsterdam- L'Ariadna de Vilallongai les illes portuaries.

- París- L'Ariadna Duran i el barri de Belleville.

- Cardiff- La Sabina Pedrós i el capitan Scott.

- Gant- L'Abert Carnicé i la platja de Gant.

I en exclusiva per la web, podreu veure Florència amb la Marta Alemany i el festival del gelat, Praga amb el Víctor Sala i l'humor Txec i Roma amb el Joan Mitjans i les esglèsies.
I si ho vols tornar a veure, tens dues oportunitats més, els diumenges a les 10.40h del matí al 3/24 i els dijous a les 17h de la tarda al 33!

22/06/2012: Esglèsies

Categories: Joan Mitjans , Roma
Escrit per: blogeuropa


La societat italiana és una societat molt influïda pel poder de l’Església. La proximitat del Vaticà i la història

del país fan que tradició sigui un sinònim de religió i que sovint es confonguin. Però la Itàlia moderna necessita

alguns canvis en la seva configuració en un dels moments més difícils de la seva història.

Es poden conjugar la fe, l’Església i l’actualitat?


22/06/2012: Humor Txec

Categories: Víctor Sala , Praga
Escrit per: blogeuropa


Els txecs tenen la tradició de no prendre's les coses massa seriosament. Per què? Potser és perquè és la filosofia d'una nació que mai ha estat veritablement lliure (sempre dominada per altres).
Cimrman està en aquesta tradició. Tenim molts grans txecs en ciència i arts, però Cimrman és la nostra resposta per no ser arrogants i no creure'ns superiors a ningú.
Ivan Klíma (escriptor txec).

22/06/2012: Festival del gelat

Categories: Marta Alemany , Florència
Escrit per: blogeuropa


El gelat és un dels postres gelats més apreciats arreu del món. Cada mestre té la seva recepta, però, els italians ocupen una posició especial. A Florència es fa, cada any, un festival dedicat exclusivament al gelat: hi col·laboren gelaters artesanals de tot Itàlia amb els seus sabors exquisits i experimentals. Voleu fer un tast?

22/06/2012: Platja de Gant

Categories: Albert Carnicé , Gant
Escrit per: blogeuropa


A pesar de ser una ciutat interior, que es troba a més de 50 quilòmetres de la costa, Gant té platja. És una platja artificial que es va construir a finals dels anys setanta, juntament amb un gran complex recreatiu que avui és el gran jardí dels habitants de la ciutat. La majoria dels ciutadans prefereixen anar a la costa quan el sol brilla i pugen les temperatures, però les llargues cues de cotxes que es formen per anar cap a la platja fan que molts es replantegin el pla i s'aturin a Blaarmersen.

22/06/2012: Belleville

Categories: Ariadna Duran , París
Escrit per: blogeuropa


Belleville és un barri molt especial. Situat a l'est de París però amb la calma d'un poble és un lloc on conviuen persones de totes les races. Aquesta barreja d'etnies i cultures fa que sigui una zona amb un gran atractiu artístic i social i que s'hagi convertit en un dels barri de moda de la capital francesa. A Belleville, viu l'anarquista navarrés Lucio Urtubia, que com molts ha fet d'aquests carrers casa seva.

22/06/2012: Coffe bus

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


Malgrat les promeses de la llei de l'habitatge digne, a Bordeus encara hi ha molta gent que passa les nits al carrer. A la ciutat però, hi ha diverses iniciatives per ajudar a aquest sector de la població com els menjadors socials, els albergs o les recollides de roba d'abric. Cada dijous al matí, al centre de la ciutat s'instal·la un autobús amb una proposta que va més enllà: amb un entrepà i una beguda ofereixen també una estona d'acollida, escolta i intercanvi.

22/06/2012: Illes portuàries

Escrit per: blogeuropa


La ciutat d'Amsterdam, en la seva característica diversitat, té zones urbanes que, tot i no ser tan conegudes com el cas històric amb les seves cases burgeses, són molt particulars i cadascuna amb el seu encant. Les anomenades illes portuàries orientals, Java i KSNM, en són un bon exemple. Aquestes illes artificials que ara són zones residencials amb una esplèndida arquitectura, van néixer com a simples trencadors d'ones. Després, es van omplir de terra i es van fer servir de molls per a les companyies marítimes. Als 70, van ser abandonades, però als 80 es va decidir urbanitzar-les. Però no hi van fer simples i aburrits blocs de pisos: els dos arquitectes holandesos més reconeguts en el seu país, Sjoerd Soeters i Jo Coenen, van fer els plans generals per a aquestes dues illes.

15/06/2012: Capítol 108

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 16 de juny a les 19:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 108 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Florència - La Marta Alemany i el consum cultural.

- Paris- L'Estefania Bedmar i els joves.

- Praga- L'Amanda Sánchez i les titelles.

- Cardiff- La Sabina Pedrós i la música en directe.

- Istambul- La Gemma de Ramon i el consum cultural.I si ho vols tornar a veure, tens dues oportunitats més, els diumenges a les 10.40h del matí al 3/24 i els dijous a les 17h de la tarda al 33!
Categories: Marta Alemany , Florència
Escrit per: blogeuropa


Florència és coneguda internacionalment per ser una de les ciutats amb més art, tan a museus com a llocs públics. La seva bellesa abraça cada dia a milers de turistes. Però vet aquí una cosa curiosa: la ciutat de l'art eclipsa als nous artistes. Els mateixos galeristes d'art ens ho expliquen.

15/06/2012: Joves

Categories: Estefania Bedmar , París
Escrit per: blogeuropa


França és un dels països més avançats en l'impuls de la cultura. L'oferta és immensa i a un preu generalment econòmic, sobretot per als menors de 26 anys. De fet, estar a París i ser jove implica poder gaudir d'un munt d'avantatges en el món cultural: els museus gratis, anar al teatre sense pagar, anar al cinema i a exposicions d'art amb descompte....

15/06/2012: Titelles

Categories: Amanda Sánchez , Praga
Escrit per: blogeuropa


La República Txeca és un dels pocs països que pot presumir de tenir veritables artistes que treballen el món dels titelles de manera professional, i tenen estudis universitaris especialitzats en la matèria.

15/06/2012: Livemusic

Categories: Sabina Pedrós , Cardiff
Escrit per: blogeuropa

Acudir a veure actuacions musicals en directe és una de les pràctiques culturals preferides pels habitants de Cardiff en el seu temps de lleure. Els pubs amb música en directe són un avantatge per a tots: s'ofereix una plataforma als grups de música per mostrar el seu talent, els locals en treuen un gran rendiment i el públic pot veure diferents actuacions en directe.

Categories: Gemma de Ramon , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Cinemes, museus, art i músics al carrer... L'àmplia oferta cultural d'Istanbul posa de manifest la ciutat com a mosaic de cultures, períodes i religions. Present i Passat, Est i Oest, Llibertat i Repressió conviuen en una ciutat plena d'art i cultura.08/06/2012: Capítol 107

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 9 de juny a les 19:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 107 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- París - L'Ariadna Duran i els cotxes elèctrics.

- Florència- La Marta Alemany i els desnonaments.

- Copenhaguen - L'Aina Pociello i els tattoos.

- Praga- El Víctor Sala i el teatre Cimrman.

I si ho vols tornar a veure, tens dues oportunitats més, els diumenges a les 10.40h del matí al 3/24 i els dijous a les 17h de la tarda al 33!

08/06/2012: Autolib

Categories: Ariadna Duran , París
Escrit per: blogeuropa


París és la primera ciutat del món que ofereix als seus ciutadans una xarxa de cotxes elèctrics de lloguer perquè en facin ús quan els necessitin. Aquesta mesura revolucionària s'anomena Autolib. i a més de reduir el soroll i la contaminació de la ciutat, presenta nombrosos avantatges per moure's per la zona urbana. És una mesura molt innovadora ja que suposa un canvi de concepte dels mitjans de transport i proposa un canvi en els desplaçaments per la zona urbana. Després de la seva bona acollida a França, no es destaca que altres ciutats es plantegin adoptar sistemes de les mateixes característiques.
Categories: Marta Alemany , Florència
Escrit per: blogeuropa


Tots els dies assistim a innombrables desnonaments. Florència, una ciutat assetjada pel turisme és també víctima d'aquest fenomen. La ciutat dels Medici també acull a famílies sense sostre gràcies a la mobilització de diversos col·lectius, com és el cas del Movimento di Lotta per la casa (Moviment de Lluita per la Casa).
Categories: Aina Pociello , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


Nyhavn o Nou Port és una de les zones més turístiques de la ciutat de Copenhaguen però el que poca gent sap és que entre els seus carrers estrets i dins els seus petits locals es va iniciar una cultura del tatuatge que va dessignar aquesta ciutat com la capital del tattoo dels països escandinaus durant més de 100 anys. Som-hi doncs, a descobrir l'origen del que ara és una moda tan extesa.

08/06/2012: Teatre Cimrman

Categories: Víctor Sala , Praga
Escrit per: blogeuropa


Aquest teatre és un dels més estranys del món! Un teatre dedicat a un personatge fictici, Jára Cimrman, i on s'escenifiquen obres suposadament escrites per ell. La paròdia a la seriositat, el sentiment de "perdedor" de les nacions petites i una fina ironia entre línies fan que els txecs riguin d'alló més i portin omplint aquest teatre durant dècades.

01/06/2012: Capítol 106

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 2 de juny a les 19:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 106 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Bordeus - L'Aida Fernandez i la moda a Bordeus.

- Gant- L'Albert Carnicer i els trens.

- Gdansnk - El Samir Fawaz i la ciutat estiuenca de Sopot.

- Louvain-La-Neuve- La Sara Canals i el "blocus".

- Praga- L'Amanda Sanchez i la corrupció.


I si ho vols tornar a veure, tens dues oportunitats més, els diumenges a les 10.40h del matí al 3/24 i els dijous a les 17h de la tarda al 33!

01/06/2012: La moda a Bordeus

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


Sempre es diu que les dones franceses miren molt per la seva imatge personal, que s'arreglen els cabells i es maquillen, que França sempre ha estat la pionera de la moda, sobretot de les firmes més conegudes. Bordeus no és pas cap excepció d'aquest tòpic, però ofereix possibilitats molt diverses per a tots els gustos i butxaques. Descobrim dues cares de la moda a la ciutat.

Categories: Albert Carnicé , Gant
Escrit per: blogeuropa


El sistema de trens de Bèlgica té fama de ser un dels millors d'Europa. Malgrat que té uns trens i unes instal·lacions antigues, continua sent eficient com a mitjà de transport i per a molts dels habitants de Bèlgica continua sent el mitjà transport escollit per anar a la feina o a estudiar. I ho continua sent després del greu accident causat per un xoc de trens l'any 2010, en què van morir 18 persones i en van resultar ferides desenes.

01/06/2012: Sopot

Categories: Samir Fawaz , Gdansk
Escrit per: blogeuropa


Tranquil·litat, festa, esport, platja, bon ambient... Sopot s'ha convertit en la ciutat turística per excel·lència de Polònia. Situada entre les ciutats costaneres de Gdansk i Gdynia, utilitza el reclam de la seva denominació "ciutat balneari" i de turisme de festa per donar-se a conèixer internacionalment. És una ciutat sorprenent de Polònia, que no deixa indiferent qui la visita.

01/06/2012: El període "blocus"

Escrit per: blogeuropa


El curs s'està acabant a Lovaina-la-Nova i tots els estudiants es preparen per als seus exàmens. Però aquí, aquesta preparació rep un nom: el "blocus", un període que transforma la quotidianitat d'aquest poble, influenciat per la quantitat de joves que hi habiten. Durant les setmanes de "blocus", la gran majoria d'estudiants tornen a casa seva o es tanquen tot el dia a la biblioteca, a casa i, fins i tot, a les abadies!
Categories: Amanda Sánchez , Praga
Escrit per: blogeuropa


Tal i com passa a molts altres països, la Republica Txeca esta visquent problemes de corrupció dins de l'àmbit polític, motiu pel qual, els seus habitants surten al carrer per a mostrar la seva insatisfacció amb el sistema. Tot i aixi, sembla que alguns futurs canvis previstos de cara a les properes eleccions també poden aportar solucions, des del punt de vista d'alguns txecs.