Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: maig 2012

25/05/2012: Capítol 105

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 26 de maig a les 19:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 105 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Istambul - La Gemma de Ramon i el comerç al carrer.

- Cardiff- La Sabina Pedrós i els street pastors.

- París - L'Estefania Bedmar i el circ contemporani.

- Amsterdam- L'Ariadna de Vilallonga i la monarquia taronja.

- Bordeus- L'Aida Fernandez i els republicans exiliats.


I si ho vols tornar a veure, tens dues oportunitats més, els diumenges a les 10.40h del matí al 3/24 i els dijous a les 17h de la tarda al 33!

25/05/2012: Comerç al carrer

Categories: Gemma de Ramon , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


A Istanbul el comerç va més enllà de les botigues i grans magatzems. Bazars, parades i venedors ambulants protagonitzen els carrers de la ciutat. La venda de productes a l'aire lliure ens porta investigar i reflexionar sobre les condicions de vida i treball del país.

25/05/2012: Street pastors

Categories: Sabina Pedrós , Cardiff
Escrit per: blogeuropa


Les nits a Cardiff són una autèntica bogeria. A banda dels cossos policials i dels serveis sanitaris, que desplacen unitats mòbils al centre de la ciutat, trobem els street pastors. Són membres de l'Església que voluntàriament patrullen pels carrers ajudant els que més ho necessiten. Sortim una nit amb ells per entendre per què se'ls coneix popularment com "els àngels de la nit".

25/05/2012: El circ

Categories: Estefania Bedmar , París
Escrit per: blogeuropa


França és un dels països capdavanters en circ, tant pel que fa al nombre d'escoles com al circuit d'exhibició. Visitem una de les escoles més famoses de circ contemporani. A diferència d'altres països, tenen estudis universitaris per estudiar-hi circ.25/05/2012: La monarquia taronja

Escrit per: blogeuropaUn dia a l'any, tots els holandesos es llancen eufòrics al carrer vestits de color taronja de cap a peus. Què passa? Doncs celebren l'aniversari de la seva reina, i és que Holanda és un país amb molta estimació a la corona. En un qüestionari anual, els 80% enquestats van dir estar "satisfets" o "molt satisfets" amb la seva monarca. En aquest reportatge explorem com la societat holandesa percep la monarquia i com aquesta ha canviat amb els anys.

25/05/2012: Republicans exiliats

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


Bordeus va ser durant la Guerra Civil Espanyola i la postguerra el refugi de moltes famílies republicanes que van fugir de la persecució del franquisme per salvar les vides. Tot i que la seva arribada i la seva vida a França no va ser sempre fàcil, van participar activament en la Resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial, i molts d'ells s'hi van quedar fins als nostres dies. Ara, diverses associacions mantenen viva la memòria històrica d'aquells que van lluitar per la llibertat d'un país en guerra.

21/05/2012: Capítol 104

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 19 de maig a les 19:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 104 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- París - L'Ariadna Duran i els colors pastel.

- Louvain-La-Neuve - La Sara Canals visita la Línia Maginot a França.

- Amsterdam - L'Ariadna de Vilallonga i els Museus Frikis.

- Gant- L'Albert Carnicé i el licor Roomer.I si ho vols tornar a veure, tens dues oportunitats més, els diumenges a les 10.40h del matí al 3/24 i els dijous a les 17h de la tarda al 33!

21/05/2012: Els colors pastel

Categories: Ariadna Duran , París
Escrit per: blogeuropa


L'Isabelle no és artista però també viu de l'art. És la propietària dels Pastel Roché, una de les marques més famoses d'aquests colors que van fer servir durant l'impressionisme pintors com Sisley o Degas per pintar els seus quadres més reconeguts. Encara avui en dia, el pastel és una de les tècniques preferides pels artistes i l'Isabelle, des del seu taller a les afores de París, dedica tots els seus esforços perquè la creativitat i les possibilitats cromàtiques dels pintors no tinguin límits.

21/05/2012: La Línia Maginot

Escrit per: blogeuropa


Aquesta vegada marxem de Lovaina-la-Nova per conèixer una mica més la història d'aquest país. Ens dirigirem a la frontera amb França, on s'hi troba part de la Línia Maginot, una línia de defensa que va construir l'exèrcit francès per a protegir-se dels alemanys durant la Segona Guerra Mundial. Però l'objectiu de la meva excursió és més aviat personal: el meu avi patern, Josep Canals, va treballar en la construcció d'aquestes fortificacions junt amb altres refugiats republicans catalans. M'acompanyeu a descobrir una mica millor aquesta part del meu passat ?

18/05/2012: Museus Frikis

Escrit per: blogeuropa


Tothom coneix el Rijkmuseum i el Van Gogh, però en a Amsterdam hi ha un munt de museus que no trobareu en cap guia ni en cap senyal del carrer: el museu del Sexe, el museu de la Pipa, el museu de la Pianola, el dels Gats, el de l’Art Fluorescent... Només en una ciutat tan extravagant com Amsterdam hi podríem trobar uns museus tan friquis.

18/05/2012: Roomer

Categories: Albert Carnicé , Gant
Escrit per: blogeuropa


El Marteen i el Jeroen són dos germans crescuts a Gant que fa menys d’una dècada van decidir emprendre un negoci propi: l’elaboració d’un licor casolà a base de la recepta de la seva àvia. Aquesta idea esbojarrada ha triomfat a la ciutat i s’està expandint per tot Bèlgica. Roomer, el nom que li van posar, creix un 30% cada any i, a més, ho fa de forma sostenible. Són un model a l’hora d’integrar persones a la societat i tenir una filosofia d’empresa social.

11/05/2012: Capítol 103

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 12 de maig a les 19:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 103 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Copenhaguen - L'Aina Pociello i la sol·licitud d'asil a Dinamarca.

- Roma - El Joan Mitjans va de viatge a Grècia per viure la Pasqua grega.

- Praga - L'Amanda Sànchez i la legalització de la marihuana a la República Txeca.

- Florència- La Marta Alemany i la Nit Blanca a Florència.I si ho vols tornar a veure, tens dues oportunitats més, els diumenges a les 10.40h del matí al 3/24 i els dijous a les 17h de la tarda al 33!
Categories: Aina Pociello , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


El sistema d'asil danès ofereix un sostre i diners per a necesitats bàsiques als sol·licitants d'asil però a la vegada els condemna a una vida aïllada de la resta de ciutadans, amb cap possibilitat de progressar. Per tal de fer una mica més suportable aquesta llarga espera el nou govern socialdemocràtic està treballant en una nova llei per millorar les seves condicions de vida.
Categories: Joan Mitjans , Roma
Escrit per: blogeuropa


La meva amiga Kiriaki m'ha convidat a Grècia durant la Setmana Santa. És una de les festes més importants del país, en què la gent es reuneix amb tota la família. Però, tot i la celebració, es respira la desesperança dels grecs, just abans de les eleccions parlamentàries del 6 de maig (de resultats inestables i extrems). Les tradicions els mantenen units en un dels moments més crítics del país.
Categories: Amanda Sánchez , Praga
Escrit per: blogeuropa


El consum de marihuana és habitual entre la població txeca, tot i que el procès per a legalitzar-la encara estigui en curs. Són molts els txecs que reivindiquen el poder-la cultivar, sobretot amb una finalitat terapèutica, sense haver-se de sentir acosats per la llei, ja que ho consideren una forma d'ajudar als malalts a no patir. És per això que un cop a l'any, els carrers i parcs de Praga es transformen en l'escenari d'una manifestació a favor de la legalització de la marihuana que cada cop te més assistència.
Categories: Marta Alemany , Florència
Escrit per: blogeuropa


La Nit Blanca és una de les jornades més esperades pels florentins. Es tracta d'un esdeveniment únic on des de les sis de la tarda del 30 d'abril fins les sis de la matinada de l'1 de Maig, es desenvolupen una sèrie d'activitats sense parar, tan d'oci com culturals i amb artistes coneguts o més independents. Una nit única per descobrir la màgia d'una ciutat que normalment, tanta les seves portes a les dues o tres de la matinada.

04/05/2012: Capítol 102

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 5 de maig a les 19:00h no et perdis al Canal 33 el capítol número 102 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Gdansk - El Samir Fawaz i l'ambre.

- Bordeus - L'Aida Fernández i les portes de Bordeus.

- París - L'Estefania Bedmar i la dansa contemporània.

- Lovaina-la-Nova - La Sara Canals i l'onada de calor.I si ho vols tornar a veure, tens dues oportunitats més, els diumenges a les 10.40h del matí al 3/24 i els dijous a les 17h de la tarda al 33!
Categories: Samir Fawaz , Gdansk
Escrit per: blogeuropa


Fa 40 milions d'anys que l'ambre resideix a la vora del mar Bàltic. Gràcies a aquest material, Gdansk és la capital del comerç d'aquestes joies al nord d'Europa, i es tracta d'un punt obligatori per a tots aquells que busquen aquestes peces.

04/05/2012: Les portes de Bordeus

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


A Bordeus, una ciutat que fa la meitat que Barcelona, hi trobem fins a sis arcs i portes. La majoria són portes d'accés a la ciutat antiga; d'altres, construïdes més tard, quan es van ampliar les muralles per conduir la ciutat a una època moderna. Tot i que formen part del patrimoni històric de la ciutat, avui dia continuen sent punts de referència per a la vida quotidiana dels bordelesos.

04/05/2012: Dansa contemporània

Categories: Estefania Bedmar , París
Escrit per: blogeuropa


El curs de dansa contemporània de la Lyse Seguin és una classe diferent. Aquí, la tècnica i l'estètica es deixen de banda. Els estereoptis de la dansa es trenquen, i es pren com a vàlid un nou concepte de la dansa on les emocions i la improvisació prenen importància. En aquest curs tothom pot participar, des de gent de més de seixanta anys fins a gent amb cadira de rodes.

04/05/2012: Onada de calor

Escrit per: blogeuropa


La pluja i els núvols solen ser elements habituals a Bèlgica, un país acostumat als cels grisos i als ruixats diaris. Aquesta primavera, però, una onada de calor ha arribat a Lovaina-la-Nova durant uns quants dies, una situació que ha fet canviar completament el comportament dels habitants d'aquest poble: terrasses plenes a vessar, barbacoes al voltant del llac, places amb aglomeracions de persones prenent-hi el sol... Són només algunes de les peculiaritats que arriben quan la calor s'apodera d'aquesta petita ciutat belga.