Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 31 maig 2011
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 31 de maig a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-vuitè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Roma - El Marc Farràs i l'aigua.

- Tallin - L'Ester Dachs i el festival de la cançó.

- Bergen - La Nerea Alfonso i RUSS (fi de curs).

- Cracòvia - El Macià Florit i el poeta Czeslaw Milosz.

- Groningen - El Martí Costa i Schiermonnikoog.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

31/05/2011: Aigua

Categories: Marc Farràs , Roma
Escrit per: blogeuropa

Diu el refranyer romà que a Roma hi ha gairebé tantes fonts com esglésies... I d'esglésies n'hi ha uns quants centenars! L'aigua és indissoluble de la història de la ciutat. No només amaga alguns secrets com la clau del cafè i la pasta, sinó que forma part del paisatge urbà, de la melodia dels carrers, del gust de les places. Des de molt antic, els romans mantenen una relació molt particular amb l'aigua, entre la fascinació i el misteri. Però amb la passió no n'hi ha prou, perquè l'idil·li està a punt de trencar-se...
Categories: Ester Dachs , Tallin
Escrit per: blogeuropa

Descobreixo la festa més important dels estonians: el festival de la cançó.
Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

A principis de maig, una estampida de pantalons vermells va envair els carrers de Bergen. Al mateix temps, altres ciutats noruegues també patien la plaga d'adolescents vestits amb la mateixa indumentària. Cada any, tres setmanes abans del dia nacional noruec (17 de maig), els estudiants de Batxillerat fan els exàmens que decidiran el seu futur. Però, a la vegada, també els és permès fer festes i emborratxar-se sense parar. Es fan dir RUSS: estudiants a mig camí entre l'institut i la universitat.

31/05/2011: Czeslaw Milosz, poeta

Categories: Macià Florit , Cracòvia
Escrit per: blogeuropa

Polònia és un país arrelat a la seva cultura. El Festival Literari celebrat la setmana passada a Cracòvia ens serveix d'excusa per conèixer una de les veus imprescindibles del segle XX: el poeta Czeslaw Milosz, premi Nobel l'any 1980. Deixeu-vos endur pel ritme i la sonoritat de les seves belles paraules.
Categories: Martí Costa , Groningen
Escrit per: blogeuropa

Una platja que no s’acaba mai. Prats verds i un bosc que sembla talment mediterrani. Zones de dunes i tants ocells diferents. Agafem una bicicleta i anem a Schiermonnikoog, una de les 20 illes del mar del Nord on, per sobre de tot, hi regna la calma i la tranquil·litat.