Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 03 maig 2011
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 3 de maig a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-quatrè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Nuremberg - La Maria Gobern i els vestigis del nazisme.

- Bergen - La Nerea Alfonso i el flamenc.

- Roskilde - El Dídac Pérez i la immigració.

- Praga- La Montserrat Martínez i Mozart.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa

Les Lleis de Nuremberg, els congressos del Partit Nacional Socialista i els Judicis de Nuremberg fan que aquesta ciutat estigui estretament lligada a la història del nazisme a Alemanya. Nuremberg es va esforçar per recollir documentació que recordés al món què és el que havia passat en aquesta ciutat i alhora es va esforçar, també, per reinventar-se a si mateixa i canviar la reputació que tenia com a ciutat dels mítings del partit.

03/05/2011: Noruega i el flamenc

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

Diuen que els nòrdics tenen orxata a les venes. Que no són passionals ni saben mostrar els sentiments. Però fins a quin punt aquest caràcter fred és un tòpic? Després d'Oslo, Bergen és la ciutat noruega amb més acadèmies de flamenc... Els escandinaus poden ser tan expressius com els llatins?
Categories: Dídac Pérez , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

La lluita aferrissada del Danske Folkeparti pel vot en contra de la immigració, i la bona resposta que van obtenir a les urnes, fan plantejar si realment a Dinamarca hi ha un problema amb la immigració.

03/05/2011: Mozart a Praga

Categories: Montserrat Martínez , Praga
Escrit per: blogeuropa

Es deia Wolfgang Amadeus Mozart, i el seu geni interior no sucumbiria al pas del temps. Nascut a Salzburg (Àustria) el 1756, el seu talent musical va superar totes les fronteres físiques i temporals. Algunes de les seves biografies han pretès ignorar el seu pas per l’actual República Txeca, però va ser en aquest indret on el músic va trobar tota la comprensió i la llibertat artística que la resta d’Europa no li va saber oferir. La seva presència encara es percep arreu de la ciutat. I és que, a Praga, Mozart sempre serà etern.