Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 05 abril 2011

05/04/2011: Seixantè capítol

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 5 d'abril a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixantè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Roskilde - El Dídac Pérez i l'arbre dels xumets.

- Groningen - El Martí Costa i Het Paleis.

- Tallin - L'Ester Dachs i l'ombra del KGB.

- Roma - El Marc Farràs i San Lorenzo.

- Bergen - La Nerea Alfonso i Borealis.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

05/04/2011: L'arbre dels xumets

Categories: Dídac Pérez , Roskilde
Escrit per: blogeuropa


Si fas 3 anys i ets a Dinamarca, és probable que els teus pares no triguin gaire a portar-te a visitar el Gran Arbre dels Xumets. Vols saber què has de preparar i què hauràs de fer? De moment, no et preocupis. Celebrareu que t'has fet gran i deixes la llar d'infants, però vés arreplegant tots els teus xumets, perquè és possible que hagis de desfer-te'n.

05/04/2011: Het Paleis

Categories: Martí Costa , Groningen
Escrit per: blogeuropa


Cada ciutat té diferents vides. L’art i la cultura en són unes. A Groningen hi ha cinemes, museus, teatres, locals, sales de concerts i tota mena d’artistes. Però també hi ha el Het Paleis, un centre de producció artística i cultural on treballen més de 100 artistes. Qui el coneix, de ben segur que, alguna vegada, s’ha deixat sorprendre pels Cultural Zondags (Diumenges Culturals). Envoltats de color i bones sensacions, els visitants poden gaudir d’un diumenge diferent.
Categories: Ester Dachs , Tallin
Escrit per: blogeuropa


Fa només 20 anys que Estònia va sortir de la Unió Soviètica. Els adults encara recorden com era la vida en aquella època, quan el KGB controlava la teva vida i la conversa equivocada et podia enviar a Sibèria.

05/04/2011: San Lorenzo

Categories: Marc Farràs , Roma
Escrit per: blogeuropa


Hi ha barris que forgen el caràcter d’una ciutat. El rostre més revolucionari i genuí de Roma el trobem a San Lorenzo, un barri de marcat caràcter antifeixista que, després d’haver estat massacrat durant la Segona Guerra Mundial i d’haver viscut intensament les revoltes universitàries dels seixanta, viu avui entre dues ribes, amb un peu a la memòria històrica i l'altre, a l'esperit modern.

05/04/2011: Borealis

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa


Borealis és un festival que no té tendes de campanya, estil de música comú, ni fans incondicionals. Cada any, Borealis torna a Bergen i rodalies per mostrar als interessats les últimes novetats en el món de l’experimentació amb so i música. Molts no l'entenen o ni en senten a parlar, però, malgrat això, Borealis ha rebut aquest any més visitants que mai.