Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 26 abril 2011
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 26 d'abril a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-tresè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Roskilde - La Karen Saurí i la comunitat ecològica.

- Bergen - La Nerea Alfonso i "snus".

- Roma - La Gemma Tarragó i els gelats.

- Cracòvia- El Macià Florit i la dansa.

- Praga - La Berta Oliveres i el Golem.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

26/04/2011: Comunitat ecològica

Categories: Karen Saurí , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

Us podeu imaginar viure a prop d'un llac, amb animals, amb una casa amb jardí, sopar productes ecològics a només 20 minuts de Copenhaguen? Existeix i es diu Munksøgård. Una comunitat ecològica que ofereix de tot i per a tots.

26/04/2011: “snus”

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

A Noruega, ja fa molts anys que hi ha una llei antitabac. Però, misteriosament, són comptats els noruecs que surten a fumar a la porta de les cafeteries i restaurants. La gent que passeja pel carrer prefereix ficar-se les mans a les butxaques per protegir-se del fred en lloc d'aguantar la cigarreta. Llavors, com s'ho fan, els fumadors noruecs? La resposta és només una paraula: “snus”.

26/04/2011: Els gelats

Categories: Gemma Tarragó , Roma
Escrit per: blogeuropa

Passejar una tarda per Roma té una tonalitat, una aroma i, fins i tot, un estat anímic determinat. Aquest efecte el poden crear poques coses, i una és, sense cap mena de dubte, el gelat. Dir que el gelat italià és un dels més bons del món, és indiscutible, però què el fa tan bo? Quin és el secret que el fa inimitable? Però, i més encara, què significa a nivell cultural menjar un gelat a Itàlia?

26/04/2011: Dansa

Categories: Macià Florit , Cracòvia
Escrit per: blogeuropa

La dansa és un llenguatge poc visible a molts països. A Polònia, després de la caiguda del comunisme, s'han fet grans esforços per introduir noves disciplines com ara la dansa contemporània o el contact, sense gaire fortuna. La gent jove ha d'agafar el relleu d'aquells que ja van intentar promocionar la dansa anys enrere i trobar noves formes d'exposició i relació amb la societat, en el camí cap a la modernitat.

26/04/2011: Praga i el Golem

Categories: Berta Oliveres , Praga
Escrit per: blogeuropa

La llegenda més important de Praga narra la història del Golem, una criatura creada pel rabí Loew que protegia el barri jueu i ajudava els seus habitants. Però contra tot pronòstic, l'ésser va acabar embogint i l’única solució viable va ser destruir-lo. No obstant això, després de cinc segles encara podem trobar empremtes de la seva presència arreu de la ciutat.