Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 19 abril 2011
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 19 d'abril a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-dosè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Nuremberg - La Maria Gobern i el sistema sanitari alemany.

- Groningen - L'Aitor Iturria i el magatzem nuclear.

- Florència - La Raquel Folgarona i els vampirs.

- Copenhaguen - La Marina Estopiñan i independitzar-se.

- Tallin - L'Ester Dachs i l'euro.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa

El sistema sanitari alemany sovint ha estat elogiat pels catalans, que té de diferent el seu sistema del nostre? Coses com la no existència de llistes d'espera, o una assegurança per a la gent gran fan que ens fixem en aquest país.

19/04/2011: Magatzem nuclear

Categories: Aitor Iturria , Groningen
Escrit per: blogeuropa

Des de principis d'aquest any que ara s'acaba, el govern espanyol ha centrat la seva atenció sobre la petita ciutat holandesa de Borssele, i més concretament sobre el cementiri de residus nuclears que acull. El govern espanyol vol construir una instal·lació similar per guardar-hi totes les deixalles radioactives del territori espanyol. Dues ciutats catalanes (Ascó i Tivissa) han manifestat interès per acollir-lo. El nostre magatzem serà tres cops més gran que l'holandès pel fet que haurà d'albergar els residus de dotze centrals nuclears, mentre que el dels Països Baixos només procedeixen de dues. En el reportatge d'aquesta setmana veurem com conviuen cada dia amb aquest edifici els habitants d'aquesta petita localitat holandesa.

19/04/2011: Llegendes de vampirs

Escrit per: blogeuropa

Volterra i Montepulciano eren petites i tranquil·les ciutats toscanes on els turistes anaven a buscar la pau i el repòs que en aquells paratges acompanyen el bon vi. Tot va canviar quan Stephanie Meyer va decidir situar-hi part de l'acció de "Lluna nova". Els fans de Twilight arriben de tot el món per veure el lloc que descriu el llibre, a Volterra, i les escenes de la pel·lícula, a Montepulciano. Les dues ciutats s'han adaptat a aquest nou tipus de turisme.
Escrit per: blogeuropa

5.000 DKK (corones daneses) són aproximadament 700€.
Aquest és l'import mínim que el govern danès paga als estudiants universitaris cada més. Un sou. Un sou que els joves no han de gastar en la matrícula de la carrera perquè tots els estudis superiors en aquest país són totalment gratuïts. És, doncs, per aquest motiu, que la mitjana d'edat en què els joves s'independitzen a Dinamarca es troba sorprenentment entre els 17 i els 20 anys.

19/04/2011: Benvingut, Mr. Euro!

Categories: Ester Dachs , Tallin
Escrit per: blogeuropa


Nou anys després que Catalunya fes el pas, Estònia ha decidit acceptar la moneda única. Amb només 18 anys de vida, la república estoniana ha aconseguit incorporar-se plenament a Europa.