Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 12 abril 2011
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 12 d'abril a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-unè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Utrecht - La Maria Espada i Friesland.

- Nuremberg - La Maria Gobern i els jueus.

- Groningen - El Martí Costa i la fira de la primavera.

- Berlín - La Nicole Frölich i l'associació d'estudiants.

- Brussel·les - La Clara Llimona i la Grand Place.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

12/04/2011: Friesland

Categories: Maria Espada , Utrecht
Escrit per: blogeuropa
"As milk is to cheese, are english and frise". (Com la llet fa el formatge, l'anglès fa el frisó). Amb aquesta dita els holandesos il·lustren la principal peculiaritat de la província de Frísia, tenir una llengua pròpia. En aquest reportatge, la descobrim sobre dues rodes!

12/04/2011: Jueus

Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa
Un dissabte a Nuremberg pot ser de moltes maneres, però per a alguns és sempre un dia per quedar-se a casa amb la família i no utilitzar cap tipus d’aparell electrònic. Per a qui? Per als jueus! Molts jueus continuen vivint a Alemanya. Vols saber com viuen els jueus a Nüremberg?

12/04/2011: Festa de la primavera

Categories: Martí Costa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
La gent es treu la jaqueta gruixuda, surt al carrer i omple terrasses i parcs després dels mesos més freds. La primavera ha arribat i aquesta és tant la reacció dels habitants de Groningen com dels de la resta d’indrets d’Europa. Però l’alegria universal que genera l’arribada del bon temps adopta també formes particulars segons el lloc on et trobis. A Groningen, els veïns es reuneixen per arreglar els carrers i gaudir de la companyia. Això és el LenteKriebels (Febre de la Primavera).

Categories: Nicole Frölich , Berlín
Escrit per: blogeuropa
Les associacions d'universitaris d'Alemanya s'han transformat en agrupacions revolucionàries, en societats minoritàries amb fama dubtosa. La Turnerschaft Alemanno Borussia intenta mantenir l'esperit viu combinant tradició i innovació. Algunes vegades ho aconsegueixen... unes altres no tant.

Categories: Clara Llimona , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa
La Grand Place. Li diuen el cor de Brussel·les i el cor d'Europa. Els meus ulls hi han vist més enllà de l'arquitectura i la història, però cadascú observa coses diferents. Hi ha lloc per a tothom. Una plaça que provoca centenars de reaccions i milers de pensaments. Tant si ets brussel·lès com si no ho ets, tant si t'acompanya una càmera com si no t'acompanya, la Grand Place no et deixa indiferent.