Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: juny 2011

21/06/2011: Setanta-unè capítol

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 21 de juny a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el setanta-unè capítol de Blog Europa dedicat a les vacances, on podràs veure les següents ciutats:

- Berlín - La Nicole Frölich i el càmping permanent.

- Bergen - La Nerea Alfonso i els immigrants d'estiu.

- Brusel·les - La Clara Llimona i les vacances.

- Groningen - El Martí Costa i les vacances.

- Praga - La Montserrat Martínez i les vacances.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

Amb aquest especial sobre les vacances el Blog Europa tanca la temporada. Ens retrobem a partir del setembre amb nous col·laboradors, nous destins i nous reportatges.

21/06/2011: Càmping permanent

Categories: Nicole Frölich , Berlín
Escrit per: blogeuropa

No tots els alemanys emigren a terres mediterrànies durant els mesos d'estiu. Alguns també es queden al seu propi país per submergir-se en la bellesa autòctona. Allí alguns segueixen el crit de la naturalesa lleugerament més que altres...

21/06/2011: Immigrants d'estiu

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

Ens cansem de repetir d'on som, què hi fem, aquí, i per què hem decidit canviar un estiu de xiringuitos de platja i sol per un de pluges, dies ennuvolats i màximes de 19º C. Treballem a Bergen durant tres mesos i fugim abans que tot torni a cobrir-se de neu. Busquem possibilitats en un país amb un nivell de vida més alt que el nostre perquè -siguem realistes- els diners mouen el món. Venem salmó, souvenirs i el que faci falta per pagar-nos els estudis o simplement per anar tirant quan tornem a casa. Sí, som immigrants d'estiu.

21/06/2011: Vacances a Bèlgica

Categories: Clara Llimona , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa

Encara que a Brussel·les no hi hagi, de moment, una temperatura estiuenca, alguns dels seus habitants ja preparen les vacances. Bèlgica no és dels països que tenen una taxa de voluntariat elevada, però això no vol dir que no hi hagi organitzacions que ofereixin a joves belgues l'oportunitat de fer un servei solidari a terres internacionals durant l'estiu. Coneguem aquesta modalitat de vacances en aquest reportatge!

21/06/2011: Vacances a Holanda

Categories: Martí Costa , Groningen
Escrit per: blogeuropa

Les vacances d'estiu són esperades per tothom, se sigui del país que se sigui. Però quan a casa teva no hi fa bon temps ni tan sols a l'agost, com a Holanda, no és d'estranyar que el sol es vagi a buscar als països de més al sud. Anar de càmping és l'activitat estrella dels holandesos, tot i que també són molts els qui opten per unes vacances més actives.

21/06/2011: Vacances a Praga

Categories: Montserrat Martínez , Praga
Escrit per: blogeuropa


Quan arriba l’estiu, la calma de Praga es trenca i els turistes solapen el rostre dels seus habitants. Paral·lelament, alguns praguesos fugen de la ciutat, mentre que d’altres es resignen a quedar-s’hi i a refugiar-se en el verd dels parcs. Sigui com sigui, tots coneixen Morfeu i somien en un destí ideal.

14/06/2011: Setantè capítol

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 14 de juny a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el setantè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Nuremberg - La Maria Gobern i el teatre.

- Praga - La Montserrat Martínez i el barri de Karlín.

- Utrecht - La Maria Espada i el rem.

- Roskilde - La Karen Saurí i el tour europeu.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

14/06/2011: Teatre

Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa

A aquells que us agrada el teatre, no heu pensat mai que hi podria haver uns estudis universitaris? A Nuremberg el teatre és una carrera tan popular com medicina i això fa que el món escènic alemany es renovi a si mateix amb els estudiants.

14/06/2011: Barri de Karlín

Categories: Montserrat Martínez , Praga
Escrit per: blogeuropa

Situat a la riba del Moldava, Karlín és un dels barris més antics i amb més història de Praga. Si ens deixem perdre pels seus carrers, observarem una dualitat marcada: d’una banda, un Karlín vell i degradat; de l’altra, un Karlín modern que enalteix grans hotels i blocs financers. A part d’això, però, aquest districte abraça un indret fantasma, una espècie de no-lloc on hi abunden les runes i les escombraries.

14/06/2011: Rem

Categories: Maria Espada , Utrecht
Escrit per: blogeuropa

Amb 70.000 estudiants, Utrecht es caracteritza pel fet de ser una de les ciutats universitàries més potents dels Països Baixos. A més, i com moltes altres ciutats holandeses, els canals conformen una bona part del paisatge. Lluny de l'estret Oudegracht, el canal principal que travessa el centre històric, al sud de la ciutat estudiants i canals es troben per practicar un esport poc conegut per a molts de nosaltres.

14/06/2011: Tour europeu

Categories: Karen Saurí , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

13 dies de viatge, 5 països diferents i preguntes sobre la identitat europea. Amb un altre amic que fa l'Erasmus a Bèligica decidim fer un viatge per Suècia,Dinamarca, Holanda, Bèlgica i França. La intenció és gastar molt poc i aconseguir dormir sempre de franc. O en cases d'amics o fent couchsurfing. A més, veient l'arribada de la dreta a gairebé tots els governs d'Europa, ens preguntem sobre la identitat europea. És el moment dels nacionalismes o hi ha un sentiment europeu? Alguns joves de cada país ens responen.
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 7 de juny a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-novè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Roskilde - La Karen Saurí i Christiania.

- Tallin - L'Ester Dachs i la pressó de Patarei.

- Nuremberg - La Maria Gobern i la música sacra.

- Roskilde - El Dídac Pérez i les bombolles gegants.

- Brussel·les - La Clara Llimona i el barri europeu.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

08/06/2011: Christiania

Categories: Karen Saurí , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

Christiania és una comunitat hippie des del 1971. Tenen les seves pròpies lleis i no es consideren de la Unió Europea. Per primera vegada en 40 anys tanquen les seves portes per reflexionar què fer amb el seu futur. El govern els obliga a pagar els terrenys militars que ocupen si volen seguir vivint-hi.

08/06/2011: Presó de Patarei

Categories: Ester Dachs , Tallin
Escrit per: blogeuropa

Una volta a l'atracció més terrorífica de Tallinn. Poseu-vos els cinturons!!!

08/06/2011: Música sacra

Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa

Alemanya és un país molt religiós i això s'ha vist traslladat a la música. Es tracta d'un dels Estats amb més producció musical eclesiàstica, i un dels seus tresors són els cors infantils, que fan posar la pell de gallina als creients i als no creients...

08/06/2011: Bombolles gegants

Categories: Dídac Pérez , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

Quin gust! Després de molts dies de fred i pluja, la previsió del temps dels propers dies indica molt bon humor i ganes de sortir de casa. És el millor moment per organitzar el Burbuliatorius i fer-ne partícip tothom que vulgui.

08/06/2011: El barri europeu

Categories: Clara Llimona , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa

Com és un barri que reneix i es transforma completament per oferir-se bàsicament als estrangers d'una ciutat? Les vivendes, els edificis d'oficines, els comerços, l'arquitectura urbana... El Barri Europeu pren nota cada dia d'allò que els nouvinguts necessiten i els hi acaba oferint.