Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: abril 2011
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 26 d'abril a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-tresè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Roskilde - La Karen Saurí i la comunitat ecològica.

- Bergen - La Nerea Alfonso i "snus".

- Roma - La Gemma Tarragó i els gelats.

- Cracòvia- El Macià Florit i la dansa.

- Praga - La Berta Oliveres i el Golem.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

26/04/2011: Comunitat ecològica

Categories: Karen Saurí , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

Us podeu imaginar viure a prop d'un llac, amb animals, amb una casa amb jardí, sopar productes ecològics a només 20 minuts de Copenhaguen? Existeix i es diu Munksøgård. Una comunitat ecològica que ofereix de tot i per a tots.

26/04/2011: “snus”

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

A Noruega, ja fa molts anys que hi ha una llei antitabac. Però, misteriosament, són comptats els noruecs que surten a fumar a la porta de les cafeteries i restaurants. La gent que passeja pel carrer prefereix ficar-se les mans a les butxaques per protegir-se del fred en lloc d'aguantar la cigarreta. Llavors, com s'ho fan, els fumadors noruecs? La resposta és només una paraula: “snus”.

26/04/2011: Els gelats

Categories: Gemma Tarragó , Roma
Escrit per: blogeuropa

Passejar una tarda per Roma té una tonalitat, una aroma i, fins i tot, un estat anímic determinat. Aquest efecte el poden crear poques coses, i una és, sense cap mena de dubte, el gelat. Dir que el gelat italià és un dels més bons del món, és indiscutible, però què el fa tan bo? Quin és el secret que el fa inimitable? Però, i més encara, què significa a nivell cultural menjar un gelat a Itàlia?

26/04/2011: Dansa

Categories: Macià Florit , Cracòvia
Escrit per: blogeuropa

La dansa és un llenguatge poc visible a molts països. A Polònia, després de la caiguda del comunisme, s'han fet grans esforços per introduir noves disciplines com ara la dansa contemporània o el contact, sense gaire fortuna. La gent jove ha d'agafar el relleu d'aquells que ja van intentar promocionar la dansa anys enrere i trobar noves formes d'exposició i relació amb la societat, en el camí cap a la modernitat.

26/04/2011: Praga i el Golem

Categories: Berta Oliveres , Praga
Escrit per: blogeuropa

La llegenda més important de Praga narra la història del Golem, una criatura creada pel rabí Loew que protegia el barri jueu i ajudava els seus habitants. Però contra tot pronòstic, l'ésser va acabar embogint i l’única solució viable va ser destruir-lo. No obstant això, després de cinc segles encara podem trobar empremtes de la seva presència arreu de la ciutat.
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 19 d'abril a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-dosè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Nuremberg - La Maria Gobern i el sistema sanitari alemany.

- Groningen - L'Aitor Iturria i el magatzem nuclear.

- Florència - La Raquel Folgarona i els vampirs.

- Copenhaguen - La Marina Estopiñan i independitzar-se.

- Tallin - L'Ester Dachs i l'euro.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa

El sistema sanitari alemany sovint ha estat elogiat pels catalans, que té de diferent el seu sistema del nostre? Coses com la no existència de llistes d'espera, o una assegurança per a la gent gran fan que ens fixem en aquest país.

19/04/2011: Magatzem nuclear

Categories: Aitor Iturria , Groningen
Escrit per: blogeuropa

Des de principis d'aquest any que ara s'acaba, el govern espanyol ha centrat la seva atenció sobre la petita ciutat holandesa de Borssele, i més concretament sobre el cementiri de residus nuclears que acull. El govern espanyol vol construir una instal·lació similar per guardar-hi totes les deixalles radioactives del territori espanyol. Dues ciutats catalanes (Ascó i Tivissa) han manifestat interès per acollir-lo. El nostre magatzem serà tres cops més gran que l'holandès pel fet que haurà d'albergar els residus de dotze centrals nuclears, mentre que el dels Països Baixos només procedeixen de dues. En el reportatge d'aquesta setmana veurem com conviuen cada dia amb aquest edifici els habitants d'aquesta petita localitat holandesa.

19/04/2011: Llegendes de vampirs

Escrit per: blogeuropa

Volterra i Montepulciano eren petites i tranquil·les ciutats toscanes on els turistes anaven a buscar la pau i el repòs que en aquells paratges acompanyen el bon vi. Tot va canviar quan Stephanie Meyer va decidir situar-hi part de l'acció de "Lluna nova". Els fans de Twilight arriben de tot el món per veure el lloc que descriu el llibre, a Volterra, i les escenes de la pel·lícula, a Montepulciano. Les dues ciutats s'han adaptat a aquest nou tipus de turisme.
Escrit per: blogeuropa

5.000 DKK (corones daneses) són aproximadament 700€.
Aquest és l'import mínim que el govern danès paga als estudiants universitaris cada més. Un sou. Un sou que els joves no han de gastar en la matrícula de la carrera perquè tots els estudis superiors en aquest país són totalment gratuïts. És, doncs, per aquest motiu, que la mitjana d'edat en què els joves s'independitzen a Dinamarca es troba sorprenentment entre els 17 i els 20 anys.

19/04/2011: Benvingut, Mr. Euro!

Categories: Ester Dachs , Tallin
Escrit per: blogeuropa


Nou anys després que Catalunya fes el pas, Estònia ha decidit acceptar la moneda única. Amb només 18 anys de vida, la república estoniana ha aconseguit incorporar-se plenament a Europa.
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 12 d'abril a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixanta-unè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Utrecht - La Maria Espada i Friesland.

- Nuremberg - La Maria Gobern i els jueus.

- Groningen - El Martí Costa i la fira de la primavera.

- Berlín - La Nicole Frölich i l'associació d'estudiants.

- Brussel·les - La Clara Llimona i la Grand Place.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

12/04/2011: Friesland

Categories: Maria Espada , Utrecht
Escrit per: blogeuropa
"As milk is to cheese, are english and frise". (Com la llet fa el formatge, l'anglès fa el frisó). Amb aquesta dita els holandesos il·lustren la principal peculiaritat de la província de Frísia, tenir una llengua pròpia. En aquest reportatge, la descobrim sobre dues rodes!

12/04/2011: Jueus

Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa
Un dissabte a Nuremberg pot ser de moltes maneres, però per a alguns és sempre un dia per quedar-se a casa amb la família i no utilitzar cap tipus d’aparell electrònic. Per a qui? Per als jueus! Molts jueus continuen vivint a Alemanya. Vols saber com viuen els jueus a Nüremberg?

12/04/2011: Festa de la primavera

Categories: Martí Costa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
La gent es treu la jaqueta gruixuda, surt al carrer i omple terrasses i parcs després dels mesos més freds. La primavera ha arribat i aquesta és tant la reacció dels habitants de Groningen com dels de la resta d’indrets d’Europa. Però l’alegria universal que genera l’arribada del bon temps adopta també formes particulars segons el lloc on et trobis. A Groningen, els veïns es reuneixen per arreglar els carrers i gaudir de la companyia. Això és el LenteKriebels (Febre de la Primavera).

Categories: Nicole Frölich , Berlín
Escrit per: blogeuropa
Les associacions d'universitaris d'Alemanya s'han transformat en agrupacions revolucionàries, en societats minoritàries amb fama dubtosa. La Turnerschaft Alemanno Borussia intenta mantenir l'esperit viu combinant tradició i innovació. Algunes vegades ho aconsegueixen... unes altres no tant.

Categories: Clara Llimona , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa
La Grand Place. Li diuen el cor de Brussel·les i el cor d'Europa. Els meus ulls hi han vist més enllà de l'arquitectura i la història, però cadascú observa coses diferents. Hi ha lloc per a tothom. Una plaça que provoca centenars de reaccions i milers de pensaments. Tant si ets brussel·lès com si no ho ets, tant si t'acompanya una càmera com si no t'acompanya, la Grand Place no et deixa indiferent.

05/04/2011: Seixantè capítol

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 5 d'abril a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el seixantè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Roskilde - El Dídac Pérez i l'arbre dels xumets.

- Groningen - El Martí Costa i Het Paleis.

- Tallin - L'Ester Dachs i l'ombra del KGB.

- Roma - El Marc Farràs i San Lorenzo.

- Bergen - La Nerea Alfonso i Borealis.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

05/04/2011: L'arbre dels xumets

Categories: Dídac Pérez , Roskilde
Escrit per: blogeuropa


Si fas 3 anys i ets a Dinamarca, és probable que els teus pares no triguin gaire a portar-te a visitar el Gran Arbre dels Xumets. Vols saber què has de preparar i què hauràs de fer? De moment, no et preocupis. Celebrareu que t'has fet gran i deixes la llar d'infants, però vés arreplegant tots els teus xumets, perquè és possible que hagis de desfer-te'n.

05/04/2011: Het Paleis

Categories: Martí Costa , Groningen
Escrit per: blogeuropa


Cada ciutat té diferents vides. L’art i la cultura en són unes. A Groningen hi ha cinemes, museus, teatres, locals, sales de concerts i tota mena d’artistes. Però també hi ha el Het Paleis, un centre de producció artística i cultural on treballen més de 100 artistes. Qui el coneix, de ben segur que, alguna vegada, s’ha deixat sorprendre pels Cultural Zondags (Diumenges Culturals). Envoltats de color i bones sensacions, els visitants poden gaudir d’un diumenge diferent.
Categories: Ester Dachs , Tallin
Escrit per: blogeuropa


Fa només 20 anys que Estònia va sortir de la Unió Soviètica. Els adults encara recorden com era la vida en aquella època, quan el KGB controlava la teva vida i la conversa equivocada et podia enviar a Sibèria.

05/04/2011: San Lorenzo

Categories: Marc Farràs , Roma
Escrit per: blogeuropa


Hi ha barris que forgen el caràcter d’una ciutat. El rostre més revolucionari i genuí de Roma el trobem a San Lorenzo, un barri de marcat caràcter antifeixista que, després d’haver estat massacrat durant la Segona Guerra Mundial i d’haver viscut intensament les revoltes universitàries dels seixanta, viu avui entre dues ribes, amb un peu a la memòria històrica i l'altre, a l'esperit modern.

05/04/2011: Borealis

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa


Borealis és un festival que no té tendes de campanya, estil de música comú, ni fans incondicionals. Cada any, Borealis torna a Bergen i rodalies per mostrar als interessats les últimes novetats en el món de l’experimentació amb so i música. Molts no l'entenen o ni en senten a parlar, però, malgrat això, Borealis ha rebut aquest any més visitants que mai.