Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: març 2011
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 29 de març a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el cinquanta-novè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Nuremberg - La Maria Gobern i les nuclears.

- Praga - La Montserrat Martínez i el teatre.

- Cracòvia - El Macià Florit i el tramvia.

- Roma - El Marc Farràs i les cúpules.

- Utrecht - La Maria Espada i Geert Wilders.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

29/03/2011: Nuclears

Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa

Arran dels accidents al Japó, a Alemanya ha tornat a aparèixer el conflicte de l'energia nuclear. A Baviera s'utilitza un 60% d'energia nuclear, déu ni do! I els habitants de Nuremberg surten al carrer perquè canviïn les xifres!

29/03/2011: Praga i el teatre

Categories: Montserrat Martínez , Praga
Escrit per: blogeuropa

Diuen que "Praga és la casa del teatre". Any rere any, ha presenciat com les arrels de les arts escèniques creixien i s'aferraven a la terra txeca impetuosament i a través de mil-i-una facetes. Quan la ciutat s'enfosqueix, el černé divadlo treu el cap i emprèn un joc de llums i ombres ple de secrets. Laterna Magika és el màxim exponent d'aquest teatre negre, però la seva combinació de projecció fílmica i espectacle en viu fa un pas més enllà de les ombres.

29/03/2011: Tramvia

Categories: Macià Florit , Cracòvia
Escrit per: blogeuropa

Quina és la millor manera de descobrir el ritme i les formes d'una ciutat? Diuen que París s'ha de fer passejant, Venècia sobre una góndola o Roma amb una vespa. I com algunes altres ciutats de l'Est, Cracòvia s'ha de conèixer agafant el tramvia. El seu és un dels trams més antics d'Europa i encara avui és el transport més utilitzat i estimat de la ciutat.

29/03/2011: Cúpules

Categories: Marc Farràs , Roma
Escrit per: blogeuropa

Cada ciutat té un element característc que la fa única i irrepetible. Si Venècia té canals, Praga té punxes i Londres té autobusos vermells, Roma té cúpules. Tanmateix, les mil i una cúpules de la ciutat ens expliquen més coses que no ens pensem, des de la devoció dels italians per les formes harmòniques, belles i elegants, fins a la importància històrica i artística d'aquests gegants de pedra. Les cúpules, com tots els elements genuïns d'Itàlia, estan farcides de misteris...
Categories: Maria Espada , Utrecht
Escrit per: blogeuropa

L'Holanda que tots tenim en ment s'està transformant per moments. El país de les polítiques liberals i la tolerància social ens sorprèn adoptant una posició dura contra la immigració. Amb quins problemes se'l relaciona, aquest grup social? No integració, criminalitat i aldarulls i uns costos econòmics que alguns consideren intolerables. La "solució" més dràstica? L'expulsió, de la mà del líder ultradretà Geert Wilders.
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 22 de març a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el cinquanta-vuitè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Brussel·les - La Clara Llimona i le metro.

- Groningen - El Martí Costa i Hofjes.

- Bergen - La Nerea Alfonso i la depressió estacional.

- Berlín - La Nicole Frölich i el barri dels nens.

- Roskilde - El Dídac Pérez i els loppemarkeds.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.


22/03/2011: Le metro

Categories: Clara Llimona , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa

Anar d'una punta a l'altra de la ciutat, observar obres artístiques i menjar una gofra. Tot això es pot fer al metro de Brussel·les! Les parets de les andanes són de colors, rajoles diferents en cada parada, estàtues i monuments que et fan companyia durant el teu quotidià viatge. Potser perquè els carrers tenen sovint un color grisós i el fred entristeix els rostres dels belgues es van inventar un transport públic tan alegre i ple de colors. Sigui com sigui, us puc assegurar que fa el seu efecte, i anar amb metro per Brussel·les és un plaer!

22/03/2011: Hofjes

Categories: Martí Costa , Groningen
Escrit per: blogeuropa

Groningen no és una gran ciutat, però és una ciutat. Com a qualsevol altra, la poden descriure totes aquelles coses que es veuen a primer cop d’ull però, tot i així, també hi ha altres racons amagats que en recullen l’essència. Passant per una porta de fusta o per sota d’un arc arribem als Hofjes, espais tranquils amb una història que es remunta a l’Edat Mitjana.
Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

A l'hivern, Noruega és un país fred, fosc i trist. Això és el que es diu als països del sud, on es gaudeix del sol tot l'any. Però aquí la percepció del temps és diferent. No hi ha lloc per depressions estacionals, en un país en què s'ha de viure amb la filosofia "whatever the weather" ("faci el temps que faci"), per l’alta densitat de pluges i nevades que hi ha. Teniu fred? No para de ploure? Compreu-vos una bona jaqueta impermeable i a passejar!

22/03/2011: El barri dels nens

Categories: Nicole Frölich , Berlín
Escrit per: blogeuropa

A cada barri de Berlín predomina un altre ”idioma“. A Neukölln es parla turc, a Kreuzberg, l’anglès, i al centre, el castellà. Però a Prenzlauer Berg, el que més se sent són els crits dels nens del barri. És l’epicentre de l’activitat procreativa de la ciutat i la conducta peculiar de la seva població s’ha guanyat tanta fama entre els berlinesos que fins i tot li han dedicat un musical.

22/03/2011: Loppemarkeds

Categories: Dídac Pérez , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

La família de la Lilly es trasllada i tenen un munt d'objectes que no poden guardar. Què en faríeu, de tots els objectes que no podeu guardar? A Dinamarca existeixen diferents opcions abans de llençar-ho tot a la brossa i els loppemarkeds en són una. Voleu saber quina és la solució?
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 15 de març a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el cinquanta-setè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Tallin - L'Ester Dachs i el fred.

- Nuremberg - La Maria Gobern i les drogues.

- Roskilde - El Dídac Pérez i la solidaritat danesa.

- Praga - La Montserrat Martínez i el transport públic.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

15/03/2011: Drogues

Categories: Maria Gobern , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa

Com se surt de les drogues? A Nuremberg existeix un projecte molt interessant i molt conegut pels habitants, “Mudra”, un lloc on els drogoaddictes d’aquesta ciutat troben refugi, ajuda i feina.

15/03/2011: Solidaritat danesa

Categories: Dídac Pérez , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

Encara que els danesos tinguin fama de ser molt garrepes, tenen moltes formes còmodes, pràctiques i originals de donar diners a les organitzacions benèfiques. Sembla que funcionen, voleu saber quines són?
Categories: Montserrat Martínez , Praga
Escrit per: blogeuropa

Calma, harmonia, evasió. Praga conserva una certa essència de poble, lluny de les dissonàncies sonores de les grans ciutats. Un dels principals perquès? L’elevat ús que els praguesos fan del seu transport públic. El tramvia és qui s’ha reservat la primera veu en la banda sonora de Praga, un microcosmos que es pot percebre amb tots i cadascun dels cinc sentits.
Categories: General , Futbol
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 8 de març a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el cinquanta-sisè capítol de Blog Europa dedicat al futbol, on podràs veure les següents ciutats:

- Louvain-La-Neuve - El Jordi Urtasun i el Barça.

- Bolònia - La Mònica López i el Calcio.

- Stirling - El Jordi Peña i Rangers vs. Celtic.

- Milà - El Gerard Arias i l'Inter vs. Barça.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

08/03/2011: El Barça a Bèlgica

Escrit per: blogeuropa

Ser del Barça vivint a Catalunya és molt fàcil. Camp Nou, mitjans de comunicació, ambient blaugrana... El culer català té totes les facilitats per seguir l'actualitat del F. C. Barcelona. Ara bé: què passa quan es vol seguir el Barça des de l'estranger? El poder mediàtic d'aquesta entitat permet superar qualsevol barrera geogràfica? Descobrim com es viu el Barça a Bèlgica.
Categories: Mònica López , Bolonya , Futbol
Escrit per: blogeuropa

A Itàlia, la passió pel futbol prové d'herència familiar. Des de ben petits, molts pares porten els seus fills (mascles) al camp, perquè estableixin un fort vincle emocional amb el seu equip. Així, al cap d'uns anys, es passaran els diumenges cridant paraulotes a l'estadi o mossegant-se les ungles al bar, entre cervesa i cervesa. Amb la seva devoció per aquest equip escollit, estaran alimentant, de retruc, la butxaca màgica de quatre gats afortunats i egoistes. "Waka-waka, this time for Africa", no?
Categories: Jordi Peña , Futbol , Stirling
Escrit per: blogeuropa

El derbi de Glasgow.
És el clàssic dels clàssics dins el futbol escocès. No hi ha cap partit al món comparable a un Glasgow Rangers - Celtic de Glasgow. Hi ha una rivalitat que fa més de 120 anys que dura, i, a més, s'hi barreja la religió.
Categories: Gerard Arias , Futbol , Milà
Escrit per: blogeuropa

Tot i les dificultats per viatjar a causa del volcà d'Islàndia, una marea blaugrana tenyeix la ciutat de la moda per rebre l'equip que està de moda: el Barça. Les semifinals de la copa d'Europa a la meva ciutat Erasmus? Això no m'ho perdo.
Categories: General , Educació
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 1 de març a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el cinquanta-cinquè capítol de Blog Europa dedicat a l'educació, on podràs veure les següents ciutats:

- Nuremberg - La Maria Gobern i l'escola a Alemanya.

- Roma - El Marc Farràs i el sistema educatiu italià.

- Roskilde - La Karen Saurí i les escoles del lleure.

- Tallin - L'Ester Dachs i l'educació a Estònia.

- París - La Roser Graell i el sistema educatiu francès.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Categories: Maria Gobern , Educació , Nuremberg
Escrit per: blogeuropa

Recordeu els nervis dels adolescents en la selectivitat? Doncs a Alemanya aquesta sensació apareix abans. Als 10 anys, els nens han de fer una prova que decideix on podran seguir estudiant en el futur! I aquesta és una de les principals preocupacions dels pares.
Categories: Marc Farràs , Educació , Roma
Escrit per: blogeuropa

"I a tu, què t'agradaria ser, quan siguis gran?" A qui no li han fet mai aquesta pregunta? Com els nens i nenes d'arreu del món, els bambini italians també tenen la il·lusió de ser, algun dia, futbolistes, astronautes o estrelles de rock. Però per convertir-se en els futurs Francesco Totti o Sofia Loren, primer han de fer front a un sistema educatiu que no els ho posa gens fàcil, ni a ells, ni a les famílies, ni als mateixos professors. Com funciona, l'escola primària, a Itàlia? Què en pensen i com la viuen, des de dins, els seus protagonistes?
Categories: Karen Saurí , Educació , Roskilde
Escrit per: blogeuropa

Cuinar, pintar, fer teatre, cosir, llegir, jugar a l'aire lliure... són activitats que formen part de la rutina dels nens danesos on el més important és socialitzar-se. Benvinguts a les escoles del lleure!

01/03/2011: Educació Estònia

Categories: Ester Dachs , Educació , Tallin
Escrit per: blogeuropa

Si vols conèixer la cultura d’un país mira les seves escoles, he visitat un institut d’Estònia per saber de primera mà com funciona el sistema educatiu en aquest país.
Be thankfull-Massive attack.
Categories: Roser Graell , Educació , París
Escrit per: blogeuropa