Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: novembre 2010
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 30 de novembre a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el quaranta-tresè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Berlín - La Nicole Frölich i els magatzems socials.

- Bolònia - La Mònica López i els joves, la màfia i l'antimàfia.

- Aarhus - El Jordi Capdevila i la ciutat antiga.

- Tampere - El Daniel Valls i les torres de Tampere.

- Louvain-La-Neuve - El Jordi Urtasun i la lliga belga.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

30/11/2010: Sozialkaufhaus

Categories: Nicole Frölich , Berlín
Escrit per: blogeuropa

A la capital alemanya hi prolifera un tipus de botiga molt particular. Els anomenats magatzems socials es dirigeixen als berlinesos amb poca capacitat adquisitiva i hi venen tota mena de productes a preus extremadament baixos. L’oferta es basa en donatius, però no tot el que arriba a les botigues surt a la venda.
Categories: Mònica López , Bolonya
Escrit per: blogeuropa

Si a Sicília la màfia es respira constantment, a Bolonya, petites partícules mafioses comencen a voleiar per l'ambient. Les indústries de llet i embotits de ciutats veïnes com Mòdena o Parma cauen d'una en una a les urpes de la màfia. De mentres, a la capital de la regió, el moviment antimàfia té els ulls ben oberts per tal de protegir el territori. Molts dels membres d'aquest moviment a favor de la legalitat han emigrat del sud al nord, des d'on s'atreveixen a plantar cara a un sistema criminal que els ha marcat les vides.
Categories: Jordi Capdevila , Aarhus
Escrit per: blogeuropa

Al bell mig d'una ciutat moderna com Aarhus, hi trobem el calc del que aquesta ciutat va ser temps ellà. Un museu que es caracteritza per considerar tots els elements fins a l'últim detall, de manera que et puguis submergir dins de les tradicions i els costums, viatjant en el temps.

30/11/2010: Torres de Tampere

Categories: Daniel Valls , Tampere
Escrit per: blogeuropa

Modernitat contra tradició. Sofisticació contra simplicitat. Näsinnuela contra Pyynikky. Les dos torres d'observació que es poden trobar a Tampere són molt diferents, però, sens dubte, tant els tamperencs com els turistes en prefereixen
una a l'altra...
Escrit per: blogeuropa

Jupiler, una marca de cervesa i alhora el patrocinador oficial de la lliga belga. Aquesta relació permet entendre una part de la cultura belga, amb aquests dos elements a primera línia. La Jupiler League no es caracteritza per tenir un nivell futbolístic gaire elevat, però no per això té menys seguidors que qualsevol altra lliga europea. La passió dels belgues pel futbol demostra l'efecte que senten que senten pel seu equip. En aquest reportatge intentarem respondre la següent pregunta: Com viuen els belges el futbol?

23/11/2010: Quaranta-dosè

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 23 de novembre a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el quaranta-dosè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Florència - La Raquel Folgarona i les llegendes de vampirs.

- Aarhus - El Jordi Capdevila i la felicitat.

- Roma - La Gemma Tarragó i els gelats.

- Praga - La Berta Oliveres i els sons.

- Copenhaguen - La Marina Estopiñan i els colors dels barris.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

23/11/2010: Llegendes de vampirs

Escrit per: blogeuropa

Volterra i Montepulciano eren petites i tranquil·les ciutats toscanes on els turistes anaven a buscar la pau i el repòs que en aquells paratges acompanyen el bon vi. Tot va canviar quan Stephanie Meyer va decidir situar-hi part de l'acció de "Lluna nova". Els fans de Twilight arriben de tot el món per veure el lloc que descriu el llibre, a Volterra, i les escenes de la pel·lícula, a Montepulciano. Les dues ciutats s'han adaptat a aquest nou tipus de turisme.
Categories: Jordi Capdevila , Aarhus
Escrit per: blogeuropa

La recerca de la felicitat és una ambició comuna en tots els individus, però qui són els que més la troben? Dinamarca és considerat el país amb la gent més feliç del món. Voleu saber com s'ho fan?

23/11/2010: Els gelats

Categories: Gemma Tarragó , Roma
Escrit per: blogeuropa

Passejar una tarda per Roma té una tonalitat, una aroma i, fins i tot, un estat anímic determinat. Aquest efecte el poden crear poques coses, i una és, sense cap mena de dubte, el gelat. Dir que el gelat italià és un dels més bons del món, és indiscutible, però què el fa tan bo? Quin és el secret que el fa inimitable? Però, i més encara, què significa a nivell cultural menjar un gelat a Itàlia?

23/11/2010: Els sons de Praga

Categories: Berta Oliveres , Praga
Escrit per: blogeuropa

Praga sona per totes bandes: músics de carrer que freqüenten el Pont de Karlo o la plaça de la Ciutat Vella, concerts diaris a quasi totes les esglésies i catedrals, clubs de jazz escampats pel centre, restaurants on músics amb talent amenitzen cada àpat, locals nocturns on els decibels fan trontollar les parets... Però si parem bé les orelles, veurem que la música és tot això i més: tramvies, fonts, passes o campanes s’entrellacen tot creant un diàleg sonor trepidant.
Escrit per: blogeuropa

Des dels llacs de la ciutat es veuen les façanes més o menys uniformes de quatre barris: Vesterbro, Frederiksberg, Norrebro i Osterbro. Entre aquests barris hi ha una gran continuïtat: urbanísticament parlant estan molt ben lligats. Però la identitat i particularitat de cada un d'ells és ben diferent un cop ets a dins, on es pot palpar fàcilment l'atmosfera, els colors i el ritme dels seus carrers.
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 16 de novembre a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el quaranta-unè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Copenhaguen - La Marina Estopiñan i la People's Kitchen.

- Berlín - La Nicole Frölich i Tempelhof.

- Bordeus - La Jordina Lluch i el vi.

- Tampere - El Daniel Valls i un dia a Pukala.

- Louvain-La-Neuve - El Jordi Urtasun i les 24 hores en bicicleta.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Escrit per: blogeuropa

Són les sis. Les botigues van tancant. I passejant pel carrer, em crida l'atenció l'aparador d'una de les delicioses pastisseries de la ciutat. Però avui no em fixo en les trenes de canyella ni en la pasta de panses. Avui em quedo de pedra quan veig que les mans dels treballadors arrosseguen tot el que queda a les vitrines fins a unes grans bosses de plàstic negres: són bosses de deixalles. De seguida vaig pensar que tot aquest menjar no s'havia de llençar. Calia aprofitar-lo d'alguna manera! Però algú ja ho havia pensat abans.

16/11/2010: Tempelhof

Categories: Nicole Frölich , Berlín
Escrit per: blogeuropa

Fa dos anys, l’aeroport amb més tradició i història d’Alemanya, i possiblement del món, va tancar les portes i, des de llavors, s’ha convertit en un espai d’usos múltiples. Ocupant un terreny comparable amb el del Central Park de Nova York, el Tempelhofer Feld s’ha establert fermament com a centre d’oci diürn i nocturn entre els berlinesos. El futur de l’antic aeroport, però, és incert…

16/11/2010: Bordeus i el vi

Categories: Jordina Lluch , Bordeus
Escrit per: blogeuropa

Bordeus: nom d’una ciutat, d’un color, però, sobretot, d’un vi. Si per alguna cosa coneixem Bordeus és perquè és la regió vinícola més important de França i de la qual s’obté un dels vins més prestigiosos i coneguts d’arreu del món. Però, en sabem el secret? Què té el vi de Bordeus que no tinguin els altres vins?

16/11/2010: Un dia a Pukala

Categories: Daniel Valls , Tampere
Escrit per: blogeuropa

Finlàndia té menys de sis milions d'habitants i gairebé 350.000 km quadrats de superfície. Això vol dir que el 80% de la superfície no està habitada. Així doncs, no és un país de ciutats, és un país de naturalesa que ofereix infinitat de possibilitats a l'aire lliure: rutes per caminar, esquiar, alpinisme, escalada... I és que els finlandesos s'han adaptat al seu clima i paisatge. Una de les activitats més típiques és reunir-se amb amics i descobrir nous paratges. Gaudir de la naturalesa. Menjar al mig del bosc i viure un dia sencer allunyat de la modernitat, les tecnologies i el frenesí de les ciutats. M'hi acompanyeu?

16/11/2010: 24 hores en bicicleta

Escrit per: blogeuropa

"24 heures vélo" o el que és el mateix, 24 hores en bicicleta és la GRAN FESTA DE LOUVAIN-LA-NEUVE i, també podríem dir, una de les més grans de tota la Valònia (la part francòfona de Bèlgica). Consisteix a fer voltes en bicicleta durant 24 hores a tot el poble. Després del festival de Munic, Octoberfest, aquesta és la festa en què es consumeix més cervesa de tot Europa. En aquest reportatge descobrirem els racons més amagats de les macrofestes. A part dels concerts, per exemple, on atenen aquells que han begut una miqueta més del compte...

09/11/2010: Quarantè capítol

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 9 de novembre a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el quarantè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Bergen - La Nerea Alfonso i el gegant Norsk Rikskringkasting.

- Groningen - L'Aitor Iturria i els subtítols.

- Bolònia - La Mònica López i la caixa tonta italiana.

- Berlín - La Nicole Frölich i “Tatort”.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

Tres canals de televisió. Tres emissores més de ràdio. Serveis d'informació per telèfon mòbil i emissió gratuïta per internet. La televisió a Noruega només té un nom. Saludeu l'enorme NRK.

09/11/2010: Subtítols

Categories: Aitor Iturria , Groningen
Escrit per: blogeuropa

Per un percentatge molt elevat de la població holandesa l'anglès és la seva segona llengua (o tercera en alguns casos, si comptem l'alemany). Encara que no tothom parla anglès de forma perfecta i fluida, sí que gairebé tothom pot mantenir converses sobre temes recurrents amb tota facilitat. Aquesta fluïdesa lingüística, segons els habitants dels Països Baixos, té molt a veure amb la televisió i la utilització de la versió original subtitulada per tots els programes estrangers. Imagineu quin podria ser el nivell d'anglès dels catalans si des de ben petits (gairebé) tota la televisió que veiéssim fos en anglès subtitulada al català.
Categories: Mònica López , Bolonya
Escrit per: blogeuropa

En la realitat mediàtica d'Itàlia regnen el futbol, els realitys i la desinformació. Es dóna excessiva importància a notícies banals per tal de desviar l'atenció lluny de l'economia, de la màfia i del debat polític. I no hi ha alternatives: els continguts de totes les cadenes gratuïtes són bastant homogenis. El motiu: hi ha un únic amo al darrere, a qui no li agrada que li portin la contrària. Sí, Berlusconi.

09/11/2010: Berlín i "Tatort"

Categories: Nicole Frölich , Berlín
Escrit per: blogeuropa

Les nits del diumenge pertanyen al “Tatort”, la sèrie policíaca més veterana de la televisió alemanya. Després de quaranta anys d'emissió, el programa està tenint un revival, sobretot entre els espectadors joves, que es reuneixen als bars per descobrir l'assassí sobre canyes i tapes. Però el “Tatort” no és un mer entreteniment; també té un important valor educatiu.

02/11/2010: Trenta-novè capítol

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 2 de novembre a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el trenta-novè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Bergen - La Nerea Alfonso i el paisatge.

- Florència - La Raquel Folgarona i la xocolata

- Copenhaguen - La Marina Estopiñan i la Kulturnatten.

- Breda - L'Eugènia Otero i la història.

- Aarhus - El Jordi Capdevila i la ciutat universitària.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

02/11/2010: Noruega i el paisatge

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

Molts països tenen boscos, llacs i muntanyes. La gent hi passeja. Hi conviu.
Però el significat de sortir a respirar aire fresc ha canviat al llarg dels anys.
I Noruega, el país de la natura per excel·lència, no podia ser-ne una excepció.
Escrit per: blogeuropa

Un cop l'any, els carrers de Perusa s'omplen de gent que hi arriba per un sol motiu: la passió per la xocolata. En la 17a edició, el convidat especial és el país de Mèxic. En descobrim la seva especialitat culinària i noves formes de menjar el producte estrella de la fira.

02/11/2010: L'altra kulturnatten

Escrit per: blogeuropa

Des de 1993, Copenhaguen es transforma una nit a l'any.
La Kulturnatten és un gran esdeveniment cultural que impregna tota la ciutat. Més de 200 museus, galeries d'art i centres socials obren les portes fins passada la mitjanit per mostrar tot el que Copenhaguen pot oferir. Però el més intens de la Kulturnatten és el que es viu al carrer. La màgia dels rius de gent passejant per la ciutat en una nit tan freda, ignorant les baixes temperatures, amb ganes de gaudir de la música en directe, l'ambient festiu i totes les sorpreses que poden sorgir.

02/11/2010: Història de Breda

Categories: Eugènia Otero , Breda
Escrit per: blogeuropa

És impossible explicar una guerra de 80 anys en tres minuts sense que ens en perdem algun detall, però sí que és possible explicar-ne tres pinzellades bàsiques per entendre per què els habitants de la península Ibèrica tenim una atracció especial cap a Holanda, ja que hi va un haver un temps en què no la volíem deixar anar.
Categories: Jordi Capdevila , Aarhus
Escrit per: blogeuropa

Aarhus, la segona ciutat més gran de Dinamarca, amb només tres-cents mil habitants, gira al voltant de la Universitat. Les dues institucions es beneficien mútuament per construir una ciutat dinàmica i jove. Treballant conjuntament aconsegueixen una perfecta simfonia. En el reportatge trobaràs les claus d'aquesta compenetració.