Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: setembre 2010
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 28 de setembre a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el trenta-quatrè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Tampere - El Daniel Valls i la ciutat dual.

- Breda - L'Eugènia Otero i el Roodharigen.

- Aarhus - El Jordi Capdevila i la Festa Major.

- Groningen - L'Aitor Iturria i les teulades verdes.

- Copenhaguen - La Marina Estopiñan i Bogcafès.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.


Categories: Daniel Valls , Tampere
Escrit per: blogeuropa

La ciutat de Tampere és com una caixa de sorpreses, no saps mai què pot passar. Tot i que sembla una ciutat tranquil·la i allunyada de la modernitat cosmopolita de les grans urbs, Tampere amaga molts secrets. Diuen que Finlàndia és un país passat per aigua i on el cel sempre és gris, però aquesta petita ciutat fuig dels tòpics. Ara que s'acaba l'estiu, la ciutat i els seus habitants comencen a preparar-se pel fred, un factor que, sens dubte, ha condicionat la personalitat dels finlandesos.
Categories: Eugènia Otero , Breda
Escrit per: blogeuropa

No és habitual veure pèl-rojos pels carrers. I si ho penses bé, potser n’hem vist ben pocs al llarg de la nostra vida. Però hi ha una ciutat on cada any se n’hi reuneixen centenars, simplement per celebrar que són pèl-rojos. Benvinguts al Roodharigen!
Categories: Jordi Capdevila , Aarhus
Escrit per: blogeuropa


La meva nova ciutat, un cop a l'any, des de fa 45 anys, es transforma durant deu dies per acollir múltiples activitats culturals. Els danesos l'anomenen festival, però per mi ha estat l'oportunitat de viure una festa major de les que n’hi ha tantes a Catalunya per l’agost. La creativitat és el factor clau d'aquest esdeveniment, que any rere any canvia de temàtica per crear, basant-s’hi, un nou ambient, amb diferents espectacles que no deixen indiferent a ningú!
Categories: Aitor Iturria , Groningen
Escrit per: blogeuropa


Bicicletes, reutilització, reciclatge, energia eòlica, escasses emissions de CO2, etc. La consciència mediambiental dels holandesos és una de les més actives d'Europa i això fa del seu país un dels més verds del continent. El respecte pel medi ambient, en algunes ciutats, es tradueix en innovació, i els seus habitants, juntament amb les autoritats, han decidit posar en marxa un innovador sistema per aprofitar l'aigua de la pluja: les teulades verdes.
Escrit per: blogeuropa


A Copenhaguen, el fred i el vent s’instal·len a la ciutat durant molts mesos cada any. Per això, els establiments de la ciutat se les empesquen per ser un espai acollidor on passar una bona estona. I en aquest context, els llibres prenen importància i es converteixen en els protagonistes de moltes cafeteries de la ciutat: els bøgcafès, un concepte molt estimat pels danesos.