Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: març 2010

30/03/2010: Vintè capítol:

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 30 de març a les 20.05h i a les 01.11h. no et perdis al Canal 33 el vintè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Istanbul - L'Anna Fonoll i la fantasia.

- Bergen - La Dàlia Ferran i els esports d'hivern.

- Stirling - El Jordi Peña i William Wallace.

- Milà - Èlia Soriano i Josep Pla.

- Copenhaguen - L'Eloi Tost i Ørestad.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Categories: Anna Fonoll , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Què se n’ha dit d’Istanbul, què en podem dir nosaltres? Istanbul ha atret sempre molts occidentals que cerquen la seva fantasia o somni oriental. És real aquesta “oníria”?
Categories: Dàlia Ferran , Bergen
Escrit per: blogeuropa


Quin és el motiu pel qual els noruegs s’involucren tant en els Jocs Olímpics d’hivern? Anem a descobrir un aspecte molt important de la cultura noruega: els esports d’hivern.
Categories: Jordi Peña , Stirling
Escrit per: blogeuropa


En el pont d'aquesta ciutat de l'Escòcia central va tenir lloc una batalla crucial de la Guerra de la Independència entre anglesos i escocesos a finals del segle XIII. William Wallace va liderar l'exèrcit escocès a la victòria, tot i que l'any 1305, Anglaterra el va capturar i el va penjar. Ell és un heroi nacional i per recordar-lo al 1869 es va construir un monument a la muntanya d'Abbey Craig."

30/03/2010: Milà i Josep Pla

Categories: Èlia Soriano , Milà
Escrit per: blogeuropa


“Cartes d’Itàlia” és un llibre que va escriure Josep Pla al voltant del 1960 i que recull la visió de l’escriptor català sobre les principals ciutats italianes. En aquest reportatge veurem si Milà ha canviat o no des d’aquella època i coneixerem els aspectes més intrínsecs dels personatges de la ciutat, comparant el llibre de Pla amb la meva particular i humil visió.
Categories: Eloi Tost , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


Ørestad és un barri de Copenhaguen que es va començar a construir l’any 2001 i no es preveu que estigui acabat fins d’aquí a uns 20 anys. Ara els edificis amb disseny d’avantguarda i els primers habitants conviuen amb les grues enmig d’un ambient molt fred.
Escrit per: blogeuropa
Cinc dels nostres bloguers intenten passar un dia a les ciutats on viuen amb 20 euros.
Pròximament pel Canal 33!
Escrit per: blogeuropa


Que les capitals dels països escandinaus es troben entre les ciutats més cares del món no és només un mite, és la pura realitat. Només per posar un exemple: 8 viatges en metro ens consten 18 euros! Per tant, què podem fer a Estocolm amb pocs diners? Nosaltres ho hem esbrinat.
Escrit per: blogeuropa


La República Txeca té fama de ser un dels països amb un cost de vida més baix d'Europa, potser perquè encara funcionen amb un sistema monetari propi, les corones txeques. 20 euros, o 500 corones, són una quantitat més que suficient per disfrutar a fons de Praga, y un dissabte a la ciutat ens permetrà veure les activitats preferides dels txecs, que sempre giren entorn a tres grans eixos: esport, cultura i imatge (sense oblidar la gran passió per la cervesa...!).
Escrit per: blogeuropa


En una de les ciutats més cares d'Europa, sobreviure durant un dissabte amb vint euros a la butxaca és tot un repte. Ho aconseguirem? És difícil, però no impossible.

Escrit per: blogeuropa


“Aquesta ciutat es viu amb raki. En aquesta ciutat es fuma com un carreter. Aquesta ciutat viu de dia i estima les nits. Aquesta ciutat maleeix als homes i pega a les dones. Aquesta ciutat ens xucla la sang”

Anem a veure si amb vint euros a Istanbul és veritat tot això que diu el grup turc de música rock Duman.
Escrit per: blogeuropa


Tot i que és una de les ciutats més cares del món, Londres ofereix un gran ventall d’activitats gratuïtes. Des de museus on no s’ha de pagar entrada fins a espectacles a cel obert. Avui, però, procurarem treure suc als 20 euros i arribar fins a Dover. En una mà duem la guardiola. A l’altra, el cabàs de les renúncies.

17/03/2010: Dinovè capítol:

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 23 de març a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el dinovè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Milà - L'Èlia Soriano i els mites de Verona.

- Praga - La Cristina Fort i el Masopust.

- Londres - La Maria Padró i la música.

- Copenhaguen - La Cristina Oliver i H.C. Andersen.

- Berlín - La Neus Bibiloni i les jam sessions.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Categories: Èlia Soriano , General , Milà
Escrit per: blogeuropa


M'he desplaçat 167 quilòmetres, de Milà a Verona, per endinsar-me dins la màgia d'aquesta ciutat. La història d'amor de Romeu i Julieta succeïa en aquesta ciutat de la regió del Véneto, però, pel fet de ser una novel·la, no deixa de ser un romanç i amb uns personatges de ficció. A Verona han adoptat aquesta història fent que la ficció formi part de la realitat de la ciutat. Però, fins a quin punt ens ho hem de creure?

16/03/2010: Praga i el Masopust

Categories: Cristina Fort , General , Praga
Escrit per: blogeuropa


La millor manera de transmetre tradicions és mantenir-les. Txecs i txeques, estrangers i estrangeres.. celebrem que la neu de Praga es comença a fondre i que la Quaresma ja és aquí. Com? Amb les disfresses que mai veurem a Catalunya. On? Al barri de Žižkov. Qui? Tothom! Benvinguts al Masopust!

16/03/2010: Londres i la música

Categories: Maria Padró , Londres , Música
Escrit per: blogeuropa


Tot i que molts dels peluts contestataris que van començar la revolució musical britànica han deixat de tocar o han acabat nomenats sirs, ja formen part del patrimoni d’una ciutat que encara viu de les velles/belles estrelles del rock.
Escrit per: blogeuropa


Més de 150 idiomes diferents, avalen a Hans Christian Andersen com l'autor més traduït del món. Va ser un home avançat al seu temps, culte i viatger.
Els seus contes són coneguts arreu del món i és un dels fills predilectes de Dinamarca. Això ho veiem sobretot a Odense, una ciutat totalment bolcada en la seva persona.
Categories: Neus Bibiloni , Berlín , Música
Escrit per: blogeuropa


Saps tocar algun instrument? Doncs puja a l'escenari i toca, improvisa i experimenta lliurement amb altres músics, sempre que soni bé. Aquesta és la filosofia de les jam sessions, molt populars a Berlín.

10/03/2010: Divuitè capítol:

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 16 de març a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el divuitè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Berlín - La Sara Stigge i la Tacheles.

- Estocolm - La Nathália Vernizzi i la trilogia Millenium.

- Londres - La Maria Padró i la moda.

- Brussel·les - La Maria Diumaró i els diamants.

- Lugano - La Marta Vives i l'hoquei.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

09/03/2010: Berlín i la Tacheles

Categories: Sara Stigge , Berlín , General
Escrit per: blogeuropa


La Kunsthaus Tacheles és un estudi i una galeria d'art que acull artistes de tot el món. Es tracta d'un edifici vell, gran, laberíntic i caòtic. Tot i que va començar sent una casa okupa i alternativa, des de fa uns anys s'ha convertit en una atracció turística. Ara, però, el futur d'aquest espai cultural és incert.
Escrit per: blogeuropa


Així com ha passat a Roma amb "El codi Da Vinci" o a Barcelona amb "La catedral del mar", podem trobar a Estocolm una ruta turística especialment pensada per als lectors de la trilogia Millenium, amb un recorregut que ens porta més enllà de la ficció i que segueix les petjades dels protagonistes per la ciutat.

09/03/2010: Londres i la moda

Categories: Maria Padró , General , Londres
Escrit per: blogeuropa


Tradició versus modernitat. La moda a Londres mira enrere i, a la vegada, es manté original.
Escrit per: blogeuropa


Anvers, un poble que, segons els belgues, és una de les futures capitals de la moda és, des de fa temps, el centre mundial del diamant, el lloc on s’hi dirigeixen tots aquells que coneixen i valoren els diamants. És espectacular el fet d’arribar-hi i no parar de trobar-te joieries i més joieries per tot arreu!

09/03/2010: Lugano i l'hoquei

Categories: Marta Vives , General , Lugano
Escrit per: blogeuropa


El HC Lugano és un equip d’hoquei sobre gel que competeix en la primera lliga nacional suïssa de primera divisió. L’equip, format per jugadors d’arreu del món, ha guanyat set campionats suïssos en aquest país, on l’hoquei sobre gel és un dels esports més importants. El HC Lugano es caracteritza per portar sempre una afició potent i sorollosa, que engresca qualsevol partit.

04/03/2010: Dissetè capítol:

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 9 de març el dissetè capítol de Blog Europa s'emet excepcionalment a les 19.35h i a les 00.45h al Canal 33. Hi podràs veure les següents ciutats:

- Londres - La Maria Padró i la monarquia.

- Milà - El Gerard Ariasl i Berlusconi.

- Berlín - La Neus Bibiloni i la Berlinale.

- París - La Mireia Chavarria i Expolangues.

- Bergen - La Dàlia Ferran i la seva nova ciutat.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

02/03/2010: Setzè capítol:

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 2 de març a les 00.21h (no a les 20.20h com és habitual) no et perdis al Canal 33 el setzè capítol de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Milà - El Gerard Arias i el carnaval de Venècia.

- París - La Marina Agelet i el Festival Angoulême.

- Jönköping - La Laura Sopeña i la immigració.

- Praga - La Sibila Estruch i el disseny i la moda.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.
Categories: Gerard Arias , General , Milà
Escrit per: blogeuropa


Agafem la motxilla i viatgem de Milà fins a Venècia. Aquí no sentirem ni Paquito el chocolatero ni la Macarena. Al carnaval de Venècia hi trobem música clàssica, màscares i vestits llargs.
Categories: Marina Agelet , General , París
Escrit per: blogeuropa


Junt amb el manga japonès i el còmic americà, la "bande dessinée" francobelga és una de les escoles de còmic més importants. Vegem, doncs, quins són els seus fruits en la 37ena edició del festival més important d’aquesta escola, Angoulême, un saló del còmic a l’engròs.
Escrit per: blogeuropa


Amb una densitat de 20 persones per quilòmetre quadrat, Suècia té una població estimada d’uns 9,3 milions d’habitants. Després de la Segona Guerra Mundial, aquest país nòrdic sempre ha estat protagonista, pel que fa a temes d’immigració. Al sud del país, on es concentra el major nombre de població, la immigració de gent exiliada es fa molt present. Aquet és el cas del barri on visc: Råslätt, on més del 70% de la gent que hi viu prové d’altres països, que han hagut d’abandonar per un motiu o altre.
La integració hauria de ser notable en un país on existeixen més d’una cinquantena de nacionalitats diferents, però és així realment?

02/03/2010: Praga: disseny i moda

Categories: Sibila Estruch , General , Praga
Escrit per: blogeuropa


Què passa amb el disseny de moda a la República Txeca? Vesteixen bé els txecs? El disseny jove té sortida? Praga, una de les capitals europees amb més fama per la seva bellesa, sembla no acabar de voler desenvolupar-se en el camp de la moda. Serà el clima, el passat comunisme o seran els diners...?