Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


Mapa 2016-17 Esmirna Atenes Turku Lovaina Postdam Roskilde Tilburg Ormskirk Limerick Cassino Nàpols Guarda Leiria Praga Roma Florència Volda Aarhus Gant Stuttgart Lió París Lisboa

30/11/2018: Aquesta setmana

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Aarhus- -Nova vida per a les deixalles

-Lió- -Restaurants amb ADN

-Zagreb- -L'art recupera espais

-Groningen- -de Vismarkt a Fishmarkt
Categories: Clara López , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Una calaixera que ja no fas servir, un gerro que ja no encaixa amb la decoració o una cadira antiga que has deixat de necessitar. A tots aquests objectes els espera una nova vida a ReUse, l’estació de reciclatge d’Aarhus, Dinamarca. Més de la meitat del rebuig que es genera a la ciutat es recicla. De la resta, el gruix s’incinera i només un 4% no es pot reutilitzar per cap altre mitjà. L’espai va sorgir arran de la gestió de residus d’Aarhus amb l’objectiu de promoure la reutilització i ha permès als ciutadans aprofitar objectes usats de manera gratuïta.

Categories: Mar Sardà , Lió
Escrit per: blogeuropa
Els Bouchons Lyonnais són els restaurants típics de Lió, capital mundial de la gastronomia des del 1935. Aquests restaurants tenen molts anys d'història, però, des que estan de moda, és difícil discernir un local autèntic i tradicional de la resta. Per aquest motiu, el 2012 va néixer l’associació Les Bouchons Lyonnais, que pretén senyalar els establiments que tenen l’autenticitat en el seu ADN.

Categories: Mireia Moles , Zagreb
Escrit per: blogeuropa
L’Art Park i el túnel de Gric són dos espais situats al centre de Zagreb que han estat recuperats en els últims dos anys i que tenen molta popularitat. El primer era un parc abandonat que, des del mes del maig fins a l’octubre, acull diverses expressions artístiques i activitats culturals a l’aire lliure. El segon també acull tot tipus d’exposicions durant l’any.

Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
A les 5 del matí, la ciutat es desperta, i amb ella, el Fishmarkt. Situada al centre de la ciutat, la plaça Vismarkt es transforma cada dimarts, divendres i dissabte en un gran mercat anomenat Fishmark, amb tota mena de productes, des de flors i roba fins a menjar. Tot a un preu molt raonable. A més, amb els anys, s’ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de la ciutat. Acabat el dia, el Fishmarkt torna a ser una plaça, però sense deixar de ser el centre neuràlgic de la ciutat.


Publicitat


       Següent
|