Cada dissabte a la nit al Canal 33, i els diumenges a les 10:30 al 3/24


Totes les temporades Volda La Haia Tampere Växjö Nimega Aarhus Groningen Lovaina Gant Praga París Reikiavik Macerata Florència Pavia Lisboa Brusel.les Roskilde Milà Stirling Londres Bochum Lió Tel Aviv
Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Hem arribat al final de la temporada 2015. Han estat 35 capítols, 140 reportatges que ens han permès, com cada any, conèixer millor la realitat europea. Cultura, societat, la crisi, curiositats locals, formes d’organitzar-se diferents o similars a la nostra són majoritàriament els temes que repassem cada setmana a través de la mirada jove dels nostres reporters. Una mirada jove, sí, però no ingènua ni mancada de criteri.
Com es lluita a Londres per l’habitatge social? En quines condicions viuen a Israel els supervivents dels camps de concentració nazis? El neoliberalisme és una amenaça per a les llibertats socials? Totes les persones que recullen menjar als contenidors són sense sostre? Com es pot lluitar contra l’atur juvenil? Aquests temes han conviscut amb reportatges sobre modes, costums, exposicions i maneres de viure dels diferents països europeus. Intentem fer una radiografia d’Europa.
Hem fet un resum de la temporada amb el qual volem fer un reconeixement als reporters d’aquest any.
Tornarem el 12 de setembre. Gràcies per la vostra atenció.


10/07/2015: Capítol 220

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 11 de juliol a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 220 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Lovaina- La Carlota Camps i les llengües a Bèlgica.

-Milà- L'Eduard Figueras i els brigadistes.

-Gant- La Paula Santolalla i el palio.

-Tel Aviv- L'Eulàlia Berlanga i el tabac.
Categories: Lovaina , Carlota Camps
Escrit per: blogeuropa
Bèlgica no és un país bilingüe, tot i que s’hi parlin dues llengües. Només la regió de Brussel•les capital té la condició de bilingüe oficialment. La resta del país es divideix entre la part flamenca i la valona -amb les seves respectives llengües-, i la majoria dels habitants viuen d'esquena a l'altra llengua del país. Poc més de la meitat dels flamencs parlen francès i menys del 20% dels francesos tenen coneixements de neerlandès.


Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Entre els més de 50000 brigadistes internacionals que a la tardor del 1936 van arribar a Espanya per combatre el feixisme al costat de l'exèrcit republicà, hi havia uns 800 holandesos. Era el primer cop que sortien dels Països Baixos, no havien tastat mai l'oli d'oliva i no sabien ni mica de llengua castellana. No obstant, estaven disposats a donar la seva vida per ajudar el poble espanyol i lluitar per la seva llibertat. Tenien un comandant que era petit com un tap de bassa però diuen que molt i molt valent. Sabeu com va anar fins a Espanya? En bicicleta!


Categories: Paula Santolalla , Pavia
Escrit per: blogeuropa
Cada any quan arriba el bon temps a la ciutat de Pavia es celebra el Palio del Ticino, un seguit d’esdeveniments per commemorar un fet històric de l’any 1425 quan en un dels rius de la ciutat, el Ticino, dues grans navegacions es van enfrontar. D’una banda, la del senyor Visconti, duc de Milà, i, de l’altra, la flota de la República de Venècia. Visconti, per prevenir un atac a la ciutat de Cremona, veïna a Pavia, va salpar des de Pavia per combatre els centenars de vaixells de Venècia que van ser derrotats. Gràcies a la seva victòria, el retorn de Visconti a la ciutat pavesa va ser gloriós. I avui dia el Palio del Ticino, més que una batalla, serveix per reviure l’alegria i la celebració pel que va succeir tants anys enrere. És ,doncs, gràcies a pavesos voluntaris que es disfressen d’aquests personatges durant aquests dos dies i a moltes associacions de la ciutat que Pavia es converteix en un espectacle medieval.

Publicitat


       Següent
què és blog europa?|