LES NOSTRES EMISSIONS: al 33, els dissabtes i diumenges, a les 21.45, i al 3/24, els dissabtes, a les 11.00 i a les 18.00.


Mapa 2016-17 Volda Tampere Aarhus Hamburg Varsòvia Berlín Groningen Rotterdam Londres Cork Anvers Chichester Gant Maastrich Stuttgart Sankt Pölten Milà Venècia Reggio de l'Emilia Lisboa

02/12/2016: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Groningen-"Pancakes" i refugiats.

-Cork-Els semàfors de Cork i el "jaywalking"

-Sant Pölkten-Mercats d'advent austríacs.

-Anvers-Ciutat més verda.
Escrit per: blogeuropa
El desembre és sempre un mes especial i que associem generalment a la festa i la solidaritat. A Groningen, celebren, des de fa uns anys, Sint Pannekoek, una festa en què els pancakes són els protagonistes principals i que té els seus orígens en el còmic holandès Jan, Jans en de Kinderen, de l’escriptor Jan Kruis. L’objectiu, enguany? A partir dels diners obtinguts de la venda de pancakes, es treballarà en un projecte conjuntament amb el Museu del Còmic de la ciutat. La voluntat és poder ajudar els refugiats acollits als Països Baixos a aprendre l’holandès a través de diverses vinyetes de còmic.
Categories: Jordi Bartra , Cork
Escrit per: blogeuropa
En arribar a Cork, el que crida l'atenció primerament és el trànsit. Se circula per l'esquerra, els passos de zebra són gairebé irreconeixibles i tots els semàfors estan dotats d'un botó per tal que els vianants puguin canviar-los de color. Però després d'observar atentament diferents passos zebra, ens assalta la pregunta de si realment aquests dispositius serveixen d'alguna cosa i més en una ciutat com Cork, plagada de "jaywalkers", és a dir, persones que creuen imprudentment la via ja sigui per un pas de vianants en vermell o pel vell mig de la carretera.Categories: Nora Porta , Sankt Pölten
Escrit per: blogeuropa
El 25 de novembre es van encendre les llums de Nadal de les ciutats d’Àustria, va ser la benvinguda oficial al Nadal. Juntament amb les llums, es van obrir els mercats d’advent, mercats de carrer que tot i el fred i neu que regna per Àustria, s’omplen de gent. Gràcies a la importància de la gastronomia i de la cultura del vi calent, el Glühwein, els mercats adopten més activitat social, en comptes de només ser l’espai on comprar decoracions nadalenques.

Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Anvers es compromet amb el medi ambient i celebra el Car Free Sunday (Diumenge sense cotxes). Del 16 al 22 de setembre tot Europa tenia marcada al calendari la setmana de la Mobilitat Sostenible i, algunes ciutats han celebrat un Car Free Sunday. Aquest esdeveniment es va iniciar a Bèlgica el 1973 com a mesura d’estalvi de gasolina a causa de la crisis del petroli.
Per tal d’evitar contaminació a la ciutat, a partir de l’1 de febrer del 2017, Anvers es convertirà en Zona de Poques Emissions, en que hi haurà limitacions de vehicles en circulació.
Abans tots els vehicles circulaven, d’aquí poc estaran limitats i després, quin serà el següent pas? Arribarem a veure una Car Free City?


Publicitat


       Següent
|