Cada dissabte a la nit al Canal 33, i els diumenges a les 10:30 al 3/24


Totes les temporades Volda La Haia Tampere Växjö Nimega Aarhus Groningen Lovaina Gant Praga París Reikiavik Macerata Florència Pavia Lisboa Brusel.les Roskilde Milà Stirling Londres Bochum Lió Tel Aviv

03/07/2015: Capitol 219

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 4 de juliol a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 219 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Stirling- La Glòria Ribugent i les granges ecològiques.

-Milà- La Mireia Arasa i el Fòrum Groningen..

-Gant- . La Laura Andrés i la fotografia.

-Tel Aviv- En Xavier Franch i el ladí..
Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
WWOOF és una associació de granges ecològiques que accepten voluntaris que treballen unes hores a canvi de menjar i dormir. Va néixer al Regne Unit als 70 i, últimament, anar-hi és tendència. Encara que els visitants ho facin perquè està de moda, són benvinguts pels propietaris perquè creuen que així s’ajuda a difondre la filosofia de l’ecologisme.


Categories: Mireia Arasa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de Groningen s’entremescla l’estil gòtic marcat per arcs apuntats, finestres de vidre i marquesines amb una arquitectura molt més lliure i orgànica basada en un estil postmodern. El Fòrum Groningen que es construirà al vell mig de la plaça de Grote Markt és un exemple d’aquesta nova arquitectura que s’està fent un lloc a la ciutat, el problema és que no tothom està a favor d’aquest imponent edifici que es s’elevarà al centre de la ciutat, molts creuen que les ciutats holandeses han de tractar de preservar el seu encant tradicional.

El Fòrum Groningen pretén aportar un nou concepte contemporani d'entreteniment cultural i esdevenir el lloc de referència per obtenir informació, inspiració, diversió i conèixer a un ampli públic de totes les edats.


Categories: Laura Andrés , Gant
Escrit per: blogeuropa
La fotografia es converteix durant tot l'estiu en la protagonista cultural de Gant. El fotofestival '80 Days of Summer. Stories of Identity' permetrà fer un recorregut pels indrets històrics de la ciutat. En alguns casos, a banda d'històrics, també són atípics pel que fa a exposicions: jardins, hotels, la biblioteca... La identitat és el principal tema d’una radiografia universal, però també de Gant, a través del projecte 'Humans of Ghent'.


Categories: Xavier Franch , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
A Israel no només es parla l’hebreu. Les comunitats jueves en la diàspora tenien altres llengües, entre les quals el ladí. Aquesta és la llengua pròpia dels sefardites, els jueus expulsats el 1492 dels regnes de Castella i Aragó. Durant segles, mentre vivien al nord d’Àfrica i a l’imperi Otomà, aquests grups van servir-se de la llengua per relacionar-se. Avui en dia, però, el ladí està en una situació delicada, a Israel. Dos moments històrics la van debilitar i van fer més difícil la seva transmissió. Amb una població envellida i dispersa, sense una funció social a què aferrar-se, el ladí és una llengua moribunda. Contra el pessimisme, els actes dels “activistes del ladí”: xerrades, reunions i concerts per parlar, cantar i ballar la llengua.Publicitat


       Següent
|