Cada dissabte a la nit al Canal 33, i els diumenges a les 10:30 al 3/24


Totes les temporades Volda La Haia Tampere Växjö Nimega Aarhus Groningen Lovaina Gant Praga París Reikiavik Macerata Florència Pavia Lisboa Brusel.les Roskilde Milà Stirling Londres Bochum Lió Tel Aviv

27/03/2015: Capítol 207

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 28 de març a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 207 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Pavia- La Paula Santolalla i la gastronomia pavesa.

-Tel Aviv- En Xavier Franch i l'energia solar.

-París- L'Alba Solé i la capital vintage.

-Roskilde- La Sara Mateo i Christiania.
Categories: Paula Santolalla , Pavia
Escrit per: blogeuropa
Pavia va ser capital de la regió llombarda a l’edat mitjana molt abans que Milà. Per aquest motiu és una de les etapes importants de la Via Francigena, camí de pelegrinatge medieval a Roma. La ruta ha estat declarada itinerari cultural europeu des de l’any 94 pel Consell Europeu i continua rebent pelegrins durant tot l’any. La majoria s’aturen a gaudir de la gastronomia pavesa i poden fer-ho en diferents tipologies de locals gastronòmics: les “osteries”, les “trattories” i els restaurants són les principals. No obstant això, amb el pas dels anys les “osteries” clàssiques han anat desapareixent o perdent les seves particularitats. Les “trattories” i restaurants, en canvi, mantenen les seves característiques. Totes dues ben diferents. Tot i això, tots tres aposten per l’arròs com a plat principal i pel bon vi: la província de Pavia és rica en tots dos cultius.


Categories: Xavier Franch , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Més del 85% de les cases d’Israel tenen instal•lat a la teulada un sistema d’escalfament d’aigua basat en l’energia solar. Aquest sistema de plaques solars, impulsat pel govern des de l’any 1976, amb una legislació que obliga totes les noves edificacions a instal•lar-les, configuren la imatge d’un país que sap servir-se dels recursos renovables. En aquest punt, però, trobem la paradoxa: malgrat la popularitat d’aquests aparells, Israel no és un país que aprofiti l’energia solar per generar electricitat. Les energies renovables representen només un 1% de tota la producció elèctrica. La descoberta d’una gran bossa de gas al mar Mediterrani, davant la costa, suposa un nou obstacle de cara a una possible futura aposta a favor d’aquestes energies.


Categories: Alba Solé , París
Escrit per: blogeuropa
París és una de les capitals mundials de la moda, sempre s’ha dit que els parisins són una població amb molt estil pel que fa a la forma de vestir-se. Si més no des de fa quatre anys una altra moda ha envaït aquesta ciutat; el vintage. La Lila, una estudiant de comunicació apassionada d’aquesta classe de peces de roba ens explica que és per ella el vintage; a més a més donarem una volta pel barri de Le Marais, la zona de París on es concentren el major número de botigues de roba de segona mà.


Categories: Sara Mateo , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Pots viure-hi dins o fora, pots treballar-hi o no, però sempre podràs gaudir de la seva natura, la seva música i les seves arts. Christiania ofereix un espai de tranquil•litat enmig de la gran ciutat, Copenhaguen. Potser és un dels pocs llocs arreu del món on la democràcia és l'única sortida per decidir o solucionar qualsevol cosa, i, com si d'una gran família es tractés, tothom es coneix. Però no tot són flors i violes, ja que aquesta vida que sembla idíl•lica, comporta sacrificis.Publicitat


       Següent
què és blog europa?|