Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Spotify

Spotify és un gran arxiu de música que es pot sentir per internet. No permet descarregar-nos àudios però sí sentir una base de dades enorme de músiques de tots els estils (també de clàssica!). En vam parlar a la secció "Clàssica 2.0" del Miquel Jarque d'ahir.

Per poder utilitzar Spotify cal que ens hi convidin.
I nosaltres, us hi convidem: Feu clic AQUÍ!

També podeu recuperar sencera la secció "Clàssica 2.0" que va sonar ahir, on parlàvem d'aquest tema i també del blog dels músics de l'OBC, de la Simfònica del YouTube i de la campanya Save La Petite Bande.

Per sentir-la, feu clic AQUÍ!
Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
En vam parlar fa uns dies amb el Miquel Jarque: l'Escolania de Montserrat acaba d'obrir un nou canal al portal YouTube. Serà una manera, segur, de difondre's més arreu del món. Enhorabona per la iniciativa i tant de bo altres corals (infantils o adultes) de casa nostra s'animin a engegar iniciatives com aquesta.

Recupera la secció "Clàssica 2.0" on vam parlar d'aquest tema fent clic AQUÍ!

Canal de l'Escolania de Montserrat al YouTube
Web de l'Escolania

Vídeo de presentació (en anglès) que apareix quan s'accedeix al canal

Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Prix Europa, els premis europeus de mitjans de comunicació

El web de Catclassica.cat ha estat nominat als Prix Europa, que destaquen els treballs dels mitjans de comunicació de l'àmbit europeu.

Catclassica.cat, un web que ha nascut aquest 2008, de la mà de Catalunya Música, i que reprodueix música clàssica d’autors i intèrprets catalans les 24 hores del dia, amb informació complementària al moment dels temes i autors que van sonant, seguint la filosofia que va néixer amb iCat fm.

També ha estat nominat el web d'"Els diaris de Pascal", l'ambiciosa producció multiplataforma de TV3. Aquest documental de ficció va apostar de manera decidida per donar informació complementària tant a través de la TDT com del web, on es poden veure els capítols, materials extres o el blog de Pascal.

La coproducció de TV3, "The Madrid Connection" també ha estat nominada en els mateixos premis en la categoria de fets d'actualitat.

Aquests guardons es lliuraran a Berlín durant la celebració del Prix Europa, que es farà del 18 al 25 d'octubre. Es donen cada any, des del 1987, per destacar les millors produccions europees en televisió, ràdio i mitjans emergents amb la intenció de publicitar-les per tot Europa i donar suport a la seva distribució i al seu ús.

Una bona notícia, i tant que sí, més enllà de si es guanya o no aquest guardó.

Per cert, heu visitat alguna vegada Catclàssica?
Què us sembla aquest canal temàtic?

Catclassica.cat
Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Aquest és l'aspecte que tindrà la futura Ciutat de la Música de Sabadell

Amb el Marc Serena en vam parlar dimecres passat a la secció 'Clàssica 2.0', a propòsit d'una escola de cant virtual que volen impulsar des d'aquest equipament.

Podeu seguir el projecte a través d'aquest web:
www.sabadell.cat/ciutatdelamusica

En aquella mateixa secció vam parlar d'un munt de recursos que tenim a l'abast, a través d'internet, per trobar partitures i estudiar música. Si entreu a la pàgina web de la secció, trobareu els enllaços.

Finalment, aquell dia també vam parlar dels "monjos del YouTube".
Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
En vam parlar dimecres passat a la secció "Clàssica 2.0", amb el Marc Serena. Si voleu visitar-lo, feu clic a www.orguedemontserrat.cat!

Pàgina d'inici del web orguedemontserrat.cat. Fes clic!

05/03/2008: Quina cara feia Bach?

Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Reproducció digital del rostre de Johann Sebastian Bach

La notícia l'hem sabuda fa poc. L'antropòloga Caroline Wilkinson ha reconstruït digitalment, gràcies a tècniques forenses i d'imatge, el rostre del compositor Johann Sebastian Bach, a petició de la Casa Museu Bach d'Eisenach, ciutat on va néixer el músic alemany.

Un dels únics retrats autèntics de Johann Sebastian Bach. L'autor és Elias Gottlob HaussmannEl nou retrat digital de Bach

En parlarem aquest vespre amb en Marc Serena, a la secció "Clàssica 2.0".

També comentarem un joc que ha impulsat l'Orquestra Filharmònica de Berlín, a través del seu web.

Per anar a la pàgina del joc feu clic i premeu allà on posa "Start Game"
Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Janine JansenJanine Jansen

Aquest dimecres, a la secció "Clàssica 2.0", que condueix Marc Serena, parlarem de la violinista Janine Jansen, que s'ha convertit en poc temps en la reina de les descàrregues de música clàssica.

Web oficial de Janine Jansen

Janine JansenJanine Jansen


Vídeo sobre el disc de Jansen amb música de Bach

15/01/2008: El Palau estrena web

Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El nou web del Palau


Una mica podríem dir que "ja tocava". Aprofitant el centenari, el Palau de la Música Catalana presenta un nou web més clar i accessible. Per accedir-hi: www.palaumusica.org

18/11/2007: Edu3.cat

Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Detall del portal www.edu3.cat

Els continguts educatius de TV3 i Catalunya Ràdio es poden consultar a partir d'ara al portal Edu3.cat.

Dividit en apartats com ara "Ciències naturals", "Ciències socials", "Educació artística", "Educació física", "Llèngües i literatura", "Matemàtiques" o "Tecnologia", entre d'altres, Edu3.cat pretén ser una eina pedagògica tant per al professorat i com per als alumnes.

Si vols anar als continguts artístics, on trobaràs uns quants recursos sobre música, fes clic aquí.
Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Festival Beethoven de Bonn

Remenant per internet, hem trobat una pàgina web que ens informa que algunes de les interpretacions de l'última edició del Festival Beethoven de Bonn, estan disponibles de forma gratuïta a través d'internet. D'aquest cicle de concerts en vam parlar fa unes setmanes amb l'Oriol Serra, des de Berlín.

Aquí podeu trobar informació sobre aquest projecte que impulsa la Deutsche Welle, la televisió pública alemanya.

Per descarregar-vos en format mp3 i de manera gratuïta alguna de les interpretacions de l'última edició d'aquest festival feu clic en aquest enllaç.
Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
null

El 12 d'octubre de 1935 va néixer a Mòdena el tenor Luciano Pavarotti. El cercador d'internet Google, que no se'n perd ni una, ha recordat avui aquesta efemèride dedicant-li un espai a la seva pàgina d'inici.
 

 

Contacta © Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA