Arxius

Estas veient: juny 2008
Categoria: Òpera
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Òpera a la Universitat

El projecte d'Òpera a la Universitat de Barcelona (UB) arriba al vintè aniversari. Ja té dues dècades aquesta iniciativa conjunta del Departament de Cant del Conservatori del Liceu i la universitat barcelonina per oferir versions representades d'òperes de cambra.

També ha estat l'aparador de figures joves de la lírica que posteriorment han desenvolupat una destacada carrera: Rosa Mateu, Carles Cosías, Albert Montserrat, Raquel Lojendio, Josep Ferrer, Toni Marsol, Jordi Mas, Xavier Mendoza o Elisa Vélez, entre d’altres, van debutar operísticament en aquestes representacions.

Aquest any l'òpera escollida és l'òpera còmica en un acte "El giravolt de maig", d'Eduard Toldrà.

Dies: Dijous 26 i divendres 27
Hora: 22 h
Lloc: Pati de Lletres de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona
(Plaça Universitat)

L'entrada és gratuïta

Fullet (part frontal)
Fullet (part posterior)

» Veure més

Categoria: Òpera
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El muntatge de "Luisa Miller" que arriba al Liceu. Foto: Christian Leiber

La temporada liceïsta s'acaba. Aquest dijous s'estrena una nova producció de "Luisa Miller". És l'última òpera de la temporada abans no arribi la reposició del "Don Giovanni", de Mozart, en la versió de Calixto Bieito.

Del 19 de juny al 7 de juliol, doncs, el Gran Teatre del Liceu acollirà un total de 10 representacions de l'òpera "Luisa Miller", de Giuseppe Verdi. El compositor italià va estrenar aquesta obra, al Teatro San Carlo de Nàpols, l'any 1849. A Barcelona va arribar només dos anys més tard.

Al Liceu no es representava des de la temporada 1982-1983.

La producció que es podrà veure aquests dies és de l'Òpera Nacional de París i té direcció escènica de Gilbert Deflo i direcció musical de Maurizio Benini.

El muntatge de "Luisa Miller" que arriba al Liceu. Foto: Christian Leiber

D'aquesta òpera i d'aquest muntatge en parlarem aquesta nit al "Blog". Catalunya Música transmetrà en directe la funció del dissabte 28 de juny, amb els comentaris de Jaume Radigales i Marcel Cervelló.

Aquí teniu alguns documents que pensem que us poden interessar:

Fitxa d'aquesta producció de "Luisa Miller"
Biografies
Resum argumental
La dramatúrgia de Gilbert Deflo

El muntatge de "Luisa Miller" que arriba al Liceu. Foto: Christian Leiber
Categoria: Òpera
Escrit per: Pere Andreu Jariod


Aquests dies el Gran Teatre del Liceu celebra amb una exposició, diverses activitats i un recital els 50 anys del debut de Josep Carreras a l'escenari del teatre.

En parlarem aviat en detall però, de moment, aquí teniu aquest vídeo que hem penjat a l'apartat que el "Blog de nit" té a YouTube.

 

Contacta © Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA