Arxius

Estas veient: febrer 2008
Categoria: Cinema
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El compositor John Corigliano

Aquest divendres a la secció de música i de cinema "El violí vermell" que cada setmana ens acosta el Xavier Cazeneuve recordarem qui és John Corigliano, compositor nord-americà que aquest dissabte fa 70 anys, autor, entre altres obres, de la música de la pel·lícula que dóna nom a la secció. Un film que va guanyar l'Oscar a la millor banda sonora.


Tràiler d''El violí vermell''El violí vermell'
'El violí vermell'
'El violí vermell'
Categoria: Cinema
Escrit per: Pere Andreu Jariod
DVD de la pel·lícula "Tots els matins del món"DVD de la pel·lícula "Cuatro Minutos"
DVD de 'La flauta màgica', de Kenneth BranaghDVD de la pel·lícula 'Això és ritme!'

Aquestes últimes setmanes hem tingut notícia de l'edició en DVD d'alguns títols interessants. D'entrada l'esperada reedició de "Tots els matins del món", la pel·lícula d'Alain Corneau que va donar a conèixer el músic català Jordi Savall al gran públic. Savall no surt en pantalla, però sí que ho fa la música que ell interpreta. Una banda sonora que va vendre milers de còpies i que va descobrir al gran públic compositors com ara Marin Marais o Monsieur de Saint Colombe.

"Cuatro minutos", la pel·lícula alemanya dirigida per Chris Kraus que tracta de la relació d'una noia conflictiva, que està internada en una presó i que té grans aptituts per a la música, amb la professora que intenta ajudar-la.

També s'ha editat fa poc "La flauta màgica" en la versió que va dirigir Kenneth Branagh i "Això és ritme!", un documental que tractava de la participació de 250 nois i noies berlinesos en la preparació d'un muntatge del ballet "La consagració de la primavera", d'Igor Stravinski. El film el van dirigir Enrique Sánchez Lansch i Thomas Grube.

A excepció de la primera, les altres tres propostes ofereixen la versió subtitulada en català i, en el cas de la pel·lícula alemanya, fins i tot el doblatge en el nostre idioma.

 

Contacta © Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA