Categoria: General
Escrit per: Pere Andreu Jariod
La corte del faraón

La setmana passada us vam oferir un reportatge sobre "La corte del faraón", la sarsuela que es va estrenar al festival Temporada Alta de Girona i que fins al 4 de gener es pot veure a la Sala Muntaner de Barcelona. La producció és de La Reina de la Nit, la companyia teatral que no fa gaire han creat Xavier Albertí i Lluïsa Cunillé.

Si vols recuperar aquell reportatge, fes clic AQUÍ!

La corte del faraón
Categoria: General
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Portada de la revista Gramophone del mes de gener

La revista anglesa "Gramophone", una de les publicacions de música clàssica més prestigioses de tot el món, té des del mes de desembre del 2007 una versió en castellà editada des de Catalunya. El preu és de 6,50 €. Aquesta és la portada del mes de gener.
Categoria: General
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Del 8 al 20 de gener, el Teatre Romea de Barcelona acull un seguit de representacions inspirades en l'obra "Mozart i Salieri", del poeta rus A. S. Puixkin, amb guió i direcció de Quim Lecina.

Aquí teniu el cartell, alguna fotografia i també el dossier de premsa

Cartell de l'espectacle
Toni Sevilla i Quim Lecina
Alguns dels participants en aquest espectacle. Foto: Eva Carasol
Categoria: General
Escrit per: Pere Andreu Jariod
null

Aquest cap de setmana s'han fet a Valladolid les Jornades de Musicoteràpia en Medicina, organitzades per l'Associació de Professionals de la Músicoteràpia. Hi hem estat, i dimecres us oferirem un reportatge sobre la relació entre aquestes dues disciplines.

Aprofitant l'estada en terres castellanes, hem parlat amb Enrique Rojas, màxim responsable de l'Auditori del Centre Cultural Miguel Delibes de Valladolid, el més nou de l'Estat, dissenyat per l'equip de l'arquitecte Ricard Bofill. També hem xerrat amb Alejandro Posada, director titular de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó. Les dues entrevistes les sentirem pròximament.

Finalment, hem visitat una exposició interessant que es fa al Museu de la Ciència de Valladolid i que es pot veure fins a finals de gener. El títol és "Escucha el Universo. Una exposición cómoda", i tracta del so en relació a quatre àmbits: el cosmos, la Terra, la vida i la civilització. Organitzada a través de molts panells explicatius, la mostra permet escoltar sons de tota mena.

08/10/2007: Blog de nit 25

Categoria: General
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Fotograma de 'L'anell del nibelung' de Wagner dirigit per Patrice Chéreau

Avui parlarem del conjunt d'activitats que CaixaForum ha preparat al voltant de la figura de Richard Wagner, que comencen demà i que inclouen conferències, música filmada i concerts. Sentirem el que ens ha comentat Núria Oller, responsable del Departament de Música de l'Obra Social Fundació La Caixa.

Dossier d'activitats a CaixaForum, octubre-desembre del 2007.

L'Anna Jover, com tots els dilluns, ens portarà un reportatge a l'espai "La música des de dins". Aquest cop serà sobre el Museu de la Música de Barcelona.

Recordarem la compositora Matilde Salvador, que ens va deixar divendres passat a València.

També estrenarem una nova secció "Què t'ha semblat?", que tindrem periòdicament i que recollirà les opinions del públic després d'un espectacle. Aquesta vegada sentirem el que es va comentar a la sortida del concert de l'OBC de dissabte passat, a L'Auditori de Barcelona. Aquest mateix programa és el que sonarà com a representació de la música catalana a la Fira de Frankfurt.
Categoria: General
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El número de setembre de la revista d'història Sàpiens (la publicació mensual més venuda en català) dedica dos articles a temes relacionats amb el món de la música. D'una banda, avança algun dels continguts de l'exposició "Pau Casals a l'exili" que es podrà veure al Museu Pau Casals del Vendrell a partir del 5 d'octubre. L'article el firma Sònia Casas Codinach i ha tingut l'assessorament de l'historiador Josep Maria Figueres i de la conservadora del Museu Casals, Núria Ballester.

L'altre article està dedicat al castrats i l'ha escrit el periodista Marcel Gorgori. El títol és "Els castrati. El preu per triomfar amb una veu contra natura".

Ambdós articles els trobareu a la "Sàpiens" d'aquest mes.

null
Categoria: General
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Aquest divendres, 7 de setembre, la Sala Simfònica de L'Auditori de Barcelona acollirà un concert d'homenatge al director d'orquestra, pianista i compositor Antoni Ros Marbà. Serà en motiu del seu 70è aniversari. En el concert, que per cert transmetrà en directe Catalunya Música, hi intervindran l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya; l'Orfeó Català; els directors Salvador Mas, Edmon Colomer i Josep Pons; la soprano Ofèlia Sala, i els cantants Raimon i Jaume Sisa.

De tot plegat, en parlarem aquest dijous en un reportatge on sentirem les impressions de Joan Francesc Marco, un dels membres de la comissió organitzadora.

null
Categoria: General
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Benvinguts/des!

Aquesta nit comença una nova aventura radiofònica, "Blog de nit". És un espai que us acompanyarà cada dia -quan no hi hagi transmissions i òperes en directe-, de dilluns a divendres, de 10 a 11 de la nit.

Vol ser una mica més que un programa informatiu sobre música. Vol acostar-vos a la realitat del que passa arreu del món al voltant de la música clàssica i també fer-vos coneixer iniciatives i propostes curioses i interessants.

El primer programa serà una mica més tard de l'horari habitual, degut a la transmissió que Catalunya Música farà en directe des de la Quinzena Musical de Sant Sebastià. Començarem cap a les 22.15h. En aquesta primera edició tindrem Àlex Robles, coordinador de la nostra emissora, que ens comentarà les novetats més destacades de la temporada 2007-2008 a Catalunya Música. També podrem sentir el reportatge que ens ha preparat l'Anna Jover sobre un curs de música que s'ha fet aquest agost a Solsona.

Ens agradaria molt que vosaltres també participéssiu en el nostre programa, especialment a través d'aquest blog.

Si teniu propostes o informacions sobre música clàssica que penseu que val la pena de compartir, escriviu-nos un correu electrònic a blogdenit@catmusica.cat.

Us hi esperem!
 

 

Contacta © Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA