La ciutat de Granollers està d'enhorabona. Acaba d'inaugurar-se un nou orgue. Un instrument construït pel taller de l'organer alemany Hugo Mayer. És el primer instrument d'aquest constructor a l'estat espanyol.

L'orgue ha estat batejat amb el nom de Josep Maria Ruera, il·lustre músic de Granollers i organista de l'Església de Sant Esteve durant dècades.

L'organista titular, Vicenç Prunés, ens ha explicat que l'ordinador que controla la combinatòria dels registres de l'instrument és de molt nova tecnologia, sense cap component susceptible d'envellir i donar problemes. Disposa de tres llàpissos USB on s'emmagatzemen 10.000 combinacions de registres en cadascun. Cada organista pot disposar del seu llapis propi. Això permet que no faci falta registrar cada vegada manualment.

La campanya de finançament s'ha fet a partir de l'apadrinament de tubs, des de qualsevol quantitat de diners. Es rep un diploma on s'indica el tub apadrinat, el certificat per la desgravació fiscal de l'aportació, i el nom figura en una gran placa memorial (n'hi ha actualment més de 300), per ordre alfabètic. Els tubs de façana apadrinats, a partir de 5.000 €, ténen també el nom gravat en el tub. Les quantitats mínimes rebudes són de 10 €, i les més altes de 20.000 €. Les aportacions d'entitats i administracions no superen el 15 % del pressupost que serà de 500.000 €, un cop acabat.

Si aneu a l'apartat de Reportatges del "Blog de nit", podreu recuperar el que hem emès aquest dimarts.

Més informació:
Programa del concert de presentació de l'orgue Josep Maria Ruera

Web de l'organer Hugo Mayer
Associació Catalana de l'Orgue
Web sobre el compositor Josep Maria Ruera

Exterior de l'Església de Sant Esteve de Granollers. Foto: Stefan Hank
Orgue Josep Maria Ruera de l'Església de Sant Esteve de Granollers. Foto: Stefan Hank

» Veure més