Arxius

Estas veient: 01 febrer 2008
Categoria: Músics
Escrit per: Pere Andreu Jariod
A l'esquerra, el pianista Josep Maria Colom, i al centre el violoncel·lista Lluís Claret

El pianista Josep Maria Colom i el violoncel·lista Lluís Claret van visitar el "Blog de nit", per parlar de la integral de les sonates per a violoncel i piano de Ludwig van Beethoven que han ofert a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona aquesta setmana.

També va venir José Luis Basso, director del Cor del Gran Teatre del Liceu, que ens va explicar el programa de quatre concerts d'homenatge al mestre Romano Gandolfi, amb música de Brahms i Stravinski, que faran al Liceu (7/02), al Teatre-Auditori de Sant Cugat (10/02), al Teatre Fortuny de Reus (15/02) i al Centre Cultural de Caixa Terrassa (28/02).

Des d'aquí podeu descarregar informació del concert i també les biografies dels intèrprets.

LES DUES CONVERSES LES PODEU RECUPERAR A TRAVÉS DE L'APARTAT D'ENTREVISTES DE LA PÀGINA WEB DEL NOSTRE PROGRAMA.

José Luis Basso, director del Cor del Gran Teatre del Liceu
Categoria: Cinema
Escrit per: Pere Andreu Jariod
DVD de la pel·lícula "Tots els matins del món"DVD de la pel·lícula "Cuatro Minutos"
DVD de 'La flauta màgica', de Kenneth BranaghDVD de la pel·lícula 'Això és ritme!'

Aquestes últimes setmanes hem tingut notícia de l'edició en DVD d'alguns títols interessants. D'entrada l'esperada reedició de "Tots els matins del món", la pel·lícula d'Alain Corneau que va donar a conèixer el músic català Jordi Savall al gran públic. Savall no surt en pantalla, però sí que ho fa la música que ell interpreta. Una banda sonora que va vendre milers de còpies i que va descobrir al gran públic compositors com ara Marin Marais o Monsieur de Saint Colombe.

"Cuatro minutos", la pel·lícula alemanya dirigida per Chris Kraus que tracta de la relació d'una noia conflictiva, que està internada en una presó i que té grans aptituts per a la música, amb la professora que intenta ajudar-la.

També s'ha editat fa poc "La flauta màgica" en la versió que va dirigir Kenneth Branagh i "Això és ritme!", un documental que tractava de la participació de 250 nois i noies berlinesos en la preparació d'un muntatge del ballet "La consagració de la primavera", d'Igor Stravinski. El film el van dirigir Enrique Sánchez Lansch i Thomas Grube.

A excepció de la primera, les altres tres propostes ofereixen la versió subtitulada en català i, en el cas de la pel·lícula alemanya, fins i tot el doblatge en el nostre idioma.

 

Contacta © Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA