Arxius

Estas veient: febrer 2008
Categoria: Músics
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Gioachino Rossini va néixer el 29 de febrer (!) del 1792. D'això en fa ja 216 anys!

Luciano Pavarotti canta "La Danza"

Categoria: Cicles i concerts
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El Palau d'Euskalduna de Bilbao acull una nova edició del festival Musika-Música. Enguany ofereixen quatre dies de concerts, des d'avui fins diumenge. Hi trobem música de cambra, coral, simfònica, vocal, en concerts que no acostumen a passar dels 3/4 d'hora, amb interessants intèrprets d'aquí i de fora.

Aquesta vegada el gran protagonista és Franz Schubert o, més ben dit, la seva música. Nosaltres hi anirem aquest cap de setmana i en parlarem la setmana que ve.

Cartell informatiu del Musika-Música
Web del festival

El senyor de les bambes és Franz Schubert!
Categoria: Cicles i concerts
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Dissabte, 1 de març, entre les 11 del matí i les 10 del vespre, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona (c/ del Bruc, 110) acollirà una trentena de propostes musicals, totes gratuïtes, on hi participaran 250 alumnes del centre i també la Banda del Conservatori del Sabadell.

Si vols veure en detall les propostes fes clic!
Categoria: Webs
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Janine JansenJanine Jansen

Aquest dimecres, a la secció "Clàssica 2.0", que condueix Marc Serena, parlarem de la violinista Janine Jansen, que s'ha convertit en poc temps en la reina de les descàrregues de música clàssica.

Web oficial de Janine Jansen

Janine JansenJanine Jansen


Vídeo sobre el disc de Jansen amb música de Bach

Categoria: Òpera
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Aquest dimecres sentirem l'entrevista que vam tenir divendres passat amb Eduardo López Banzo, el responsable musical de la producció de l'òpera "Orlando" que aquests dies es pot veure al Palau de les Arts Reina Sofia de València. Es tracta del primer títol barroc que acull el nou teatre d'òpera valencià. També ens visitarà el crític Xavier Cester, amb qui comentarem precisament aquesta obra.

"Orlando", de Haendel, a València. Foto de Tato Baeza
"Orlando", de Haendel, a València. Foto de Tato Baeza

» Veure més

Categoria: Cicles i concerts
Escrit per: Pere Andreu Jariod
La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Són 6 concerts i es faran de l'1 de març al 31 de maig. En parlarem aquest dimarts en una edició del "Blog de nit" que només es podrà seguir per internet, a causa de la transmissió operística que hi haurà des del Gran Teatre del Liceu.

Dossier del cicle Cobla, Cor i Dansa al Palau
Categoria: Òpera
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Publicitat de la projecció de l'òpera "Elektra" a cinemes de tot l'Estat

L’òpera "Elektra" de Richard Strauss es retransmetrà en directe, en alta definició i via satèl·lit a 16 sales de CINESA de tot Espanya.

Aquest dilluns, 25 de febrer, a les 20.00 h., es podrà veure en rigorós directe, a les sales CINESA, la retransmissió de l’òpera "Elektra" que es representa en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Aquesta experiència, pionera a Espanya, permetrà transportar la màgia de l’òpera a diferents punts de la geografia espanyola, en directe, en alta definició i via satèl·lit, gràcies a la col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu i les sales de cinema CINESA.

La realització començarà 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle, amb un gran pla general de la sala del Liceu i amb so directe, de manera que els espectadors de les diferents sales de cine podran veure i escoltar el que passa al Teatre i sentir-se partícips d’una veritable nit d’òpera.

"Elektra" es podrà veure a les sales de Barcelona (Cinesa Diagonal, Cinesa Diagonal Mar, Cinesa La Maquinista, Cinesa Parc Vallés-Terrassa), Biscaia (Cinesa Artea), Las Palmas de Gran Canària (Cinesa Siete Palmas), Madrid (Cinesa Proyecciones, Cinesa Las Rozas Heron City, Cinesa Príncipe Pío), Oviedo (Cinesa Parque Principado), Palma de Mallorca (Cinesa Festival Park), Santander (Cinesa Santander) Santiago de Compostel·la (Cinesa Área Central), Sevilla (Cinesa Plaza de Armas), València (Cinesa Bonaire) i Saragossa (Cinesa Gran Casa).

Les localitats tindran un preu únic de 14€ (11€ pels abonats del Liceu i pels espectadors amb Cinesacard).

Informació facilitada pel Gran Teatre del Liceu.
Categoria: Fotos
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Categoria: Fotos
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Festival VEO

El Festival VEO de València ha celebrat la sisena edició del 13 al 24 de febrer. Aquest festival potencia les arts escèniques. S'ha acabat aquest diumenge. Una de les propostes més originals ha estat aquest "instrument" musical, fet a base de rentadores...

"L'Ensemble des machines à laver musicales", a la Plaça de l'Almoina

"Trenta llavadores autèntiques espedaçades, apilades i transformades per a generar sons, melodies, acords i ritmes segons els principis mecànics i acústics de la robòtica. A tot açò cal unir percussió, instruments de vent, fricció... L'Ensemble des Machines à Laver Musicales és hereve directa dels universos de Luigi Russolo i Jean Tinguely, enriquits amb les astutes sendes de la música mecànica.

No és difícil predir la dansa i la festa, el caos i el suplici. Podem imaginar la rialla de les màquines parlant les unes amb les altres. O intuir eixe ritme lent, melòdic i l'harmònic control que conduïx després a la destrucció. La seua primera peça es va titular, com no podia ser d'una altra manera, La gran bugada"

"L'Ensemble des machines à laver musicales", a la Plaça de l'Almoina
Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El Palau de les Arts Reina Sofia de València és tan monumental i espectacular com ens imaginàvem i la sala d'òpera té una bona acústica. L'hem visitat aquest cap de setmana. Aquí en teniu unes imatges i un vídeo que hem trobat remenant per can YouTube.

Palau de les Arts Reina Sofia de València
Palau de les Arts Reina Sofia de València

» Veure més

Categoria: Vídeos
Escrit per: Pere Andreu Jariod
En David Puertas ens ha escrit per comentar-nos que el programa Nydia, del Canal 33 de Televisió de Catalunya, aquest diumenge emetrà un segon reportatge dedicat als enigmes musicals.

L'emissió serà el diumenge 24 de febrer, a partir de les 19 h.

Si us vau perdre el primer que van emetre fa ja algunes setmanes, val la pena que recupereu aquest vídeo. Ah! I estigueu també atents a la veu femenina que sona durant el reportatge. Potser us serà familiar...

Categoria: Blog de Nit
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Pàgina web del Blog de nit. Fes clic!

Avui, a causa de la transmissió que Catalunya Música farà de l'òpera "La Traviata", de Verdi, des de Sabadell, el programa es podrà seguir només a través de la nostra pàgina web. A partir de les 22.00 h el trobareu penjat, a punt per ser escoltat.

Us hi esperem!
Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Detall de l'interior del Palau de la Música Catalana

Des d'avui, 20 de febrer, i fins al 25 de maig, CaixaForum Barcelona acull l'exposició gratuïta "Cent Anys del Palau". Al programa de demà dijous sentirem el que es va dir a la roda de premsa. De moment, si us interessa, podeu descarregar-vos els següents documents:

Dossier de premsa de l'exposició "Cent Anys del Palau"
Concerts vinculats a l'exposició
Categoria: Instruments
Escrit per: Pere Andreu Jariod
La ciutat de Granollers està d'enhorabona. Acaba d'inaugurar-se un nou orgue. Un instrument construït pel taller de l'organer alemany Hugo Mayer. És el primer instrument d'aquest constructor a l'estat espanyol.

L'orgue ha estat batejat amb el nom de Josep Maria Ruera, il·lustre músic de Granollers i organista de l'Església de Sant Esteve durant dècades.

L'organista titular, Vicenç Prunés, ens ha explicat que l'ordinador que controla la combinatòria dels registres de l'instrument és de molt nova tecnologia, sense cap component susceptible d'envellir i donar problemes. Disposa de tres llàpissos USB on s'emmagatzemen 10.000 combinacions de registres en cadascun. Cada organista pot disposar del seu llapis propi. Això permet que no faci falta registrar cada vegada manualment.

La campanya de finançament s'ha fet a partir de l'apadrinament de tubs, des de qualsevol quantitat de diners. Es rep un diploma on s'indica el tub apadrinat, el certificat per la desgravació fiscal de l'aportació, i el nom figura en una gran placa memorial (n'hi ha actualment més de 300), per ordre alfabètic. Els tubs de façana apadrinats, a partir de 5.000 €, ténen també el nom gravat en el tub. Les quantitats mínimes rebudes són de 10 €, i les més altes de 20.000 €. Les aportacions d'entitats i administracions no superen el 15 % del pressupost que serà de 500.000 €, un cop acabat.

Si aneu a l'apartat de Reportatges del "Blog de nit", podreu recuperar el que hem emès aquest dimarts.

Més informació:
Programa del concert de presentació de l'orgue Josep Maria Ruera

Web de l'organer Hugo Mayer
Associació Catalana de l'Orgue
Web sobre el compositor Josep Maria Ruera

Exterior de l'Església de Sant Esteve de Granollers. Foto: Stefan Hank
Orgue Josep Maria Ruera de l'Església de Sant Esteve de Granollers. Foto: Stefan Hank

» Veure més

Categoria: Publicacions
Escrit per: Pere Andreu Jariod
És una de les publicacions amb més prestigi dins del món de la música antiga. Enguany compleixen 10 anys i ho celebren amb un número especial que surt editat aquest mes de febrer, on el compositor a qui dediquen un article en profunditat és Johann Gottlieb Goldberg, el deixeble de Johann Sebastian Bach que dóna nom a unes famoses "Variacions". D'aquest número de "Goldberg" en destaca també una entrevista amb el veterà musicòleg Robbins Landon, especialista en Mozart y Haydn i en general en la música del classicisme.

De tot plegat en parlarem aquest dilluns amb Javier Rozas, el director d'aquesta publicació que té la seu a Pamplona. També sortejarem uns quants exemplars del número 50 entre els oients.

Portada de la revista "Goldberg" 50
Categoria: Catalunya Música
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Catclassica.cat, el nou canal de música catalana de Catalunya Música

Avui comença a funcionar oficialment Catclassica.cat, un portal d'internet de música i notícies de música clàssica i contemporània en català. Un portal on les músiques que hi sonen són d'autors i intèrprets catalans.

Descarregueu-vos la nota de premsa.

Nosaltres en parlarem en detall dimecres que ve amb Àlex Robles (coordinador de Catalunya Música) i Carles Lobo (responsable de continguts de Catclassica.cat), a la secció "Clàssica 2.0", que presenta el Marc Serena. Mentrestant, si voleu navegar per aquest nou projecte, ja ho sabeu: www.catclassica.cat.

17/02/2008: "la Simfònica" 20

Categoria: Publicacions
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Ja està disponible un nou número de "la Simfònica", la revista que edita l'Orquestra Simfònica del Vallès. Si us la voleu descarregar en format pdf, feu clic aquí!

Per descarregar-la feu un clic sobre la imatge de la portada
Categoria: Músics
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El teníem fa tot just una setmana a Barcelona participant en el concert (per invitació) de celebració del Centenari del Palau de la Música Catalana, al costat de l'Orquestra Austrohongaresa i l'Orfeó Català, interpretant "La Creació", de F. J. Haydn. Si no el coneixeu, és alemany, el seu nom és Thomas Quasthoff i passa per ser un dels millors barítons de l'actualitat.

Web oficial: www.thomas-quasthoff.com

Tràiler del documental "The Dreamer"
"Gute Nacht", de Schubert, al costat de Daniel Barenboim

Categoria: Cicles i concerts
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Per veure-ho més gran fes clic!

Cap de setmana intens el del grup instrumental BCN 216. Dissabte estrenen un nou muntatge escènic de "Pierrot Lunaire", d'Arnold Schoenberg, dirigit per Peter Konwitschny. Un concert que, per cert, és d'entrada gratuïta, i en què també participarà la soprano Young-Hee Kim i que dirigirà Virginia Martínez.

El programa també inclou les obres "Snow in June", de Tan Dun, i el "Quartet de corda", de Jep Nuix.

Programa del concert
La proposta de Peter Konwitschny per al "Pierrot Lunaire"

El BCN 216
Peter Konwitschny

També aquest cap de setmana, concretament diumenge, el BCN 216 serà a Berlín per participar a la Berlinale, en un concert especial que inclourà tres projeccions d'Un chien andalou, film mut de Luis Buñuel, a partir de les composicions de tres autors diferents.

Dossier de premsa del projecte

Del que el BCN 216 farà a Berlín en parlarem aquest divendres a la secció "El violí vermell", amb Xavier Cazeneuve, a partir del que ens ha explicat David Albet, director artístic d'aquest conjunt.

Berlinale 08

"Un chien andalou" (1)"Un chien andalou" (2)

Categoria: Cinema
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El compositor John Corigliano

Aquest divendres a la secció de música i de cinema "El violí vermell" que cada setmana ens acosta el Xavier Cazeneuve recordarem qui és John Corigliano, compositor nord-americà que aquest dissabte fa 70 anys, autor, entre altres obres, de la música de la pel·lícula que dóna nom a la secció. Un film que va guanyar l'Oscar a la millor banda sonora.


Tràiler d''El violí vermell''El violí vermell'
'El violí vermell'
'El violí vermell'

14/02/2008: Dijous concert!

Categoria: Cicles i concerts
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Cartell del cicle "Dijous Concert"

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona ha engegat una nova tanda de concerts gratuïts que es fan els dijous a les 8 del vespre, del 7 de febrer al 13 de març.

La seu del conservatori és al carrer Bruc, núm. 110.

Descarrega't el pdf amb més informació o visita el web www.cmmb.cat!
Categoria: Instruments
Escrit per: Pere Andreu Jariod
L'Anna Jover va visitar-lo no fa gaire i vam dedicar-li una secció "La música des de dins" aquest dilluns. Si voleu tornar-la a escoltar, feu clic aquí!

Aquí teniu algunes fotografies i àudios que ens ha fet arribar Anna Maria Reverté, la carillonista titular del Palau de la Generalitat.

Gràcies Anna Maria!

Web del carilló: www.gencat.net/presidencia/carillo/

Dos àudios interpretats per Anna Maria Reverté:
"Variacions sobre un tema de Ferran Sor", de Miquel Llobet
"Sonata de clarins" d'Antoni Soler. Arranjament de C. van Ulft

El carilló des del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Foto de Rubén Moreno
Campanes del carilló. Foto: ROMATeclat i pedaler del carilló. Foto: ROMA
Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
El Southbank Centre de Londres és un complex de sales i auditoris entre els quals trobem el Queen Elizabeth Hall o el Royal Festival Hall. En parlarem aquest dimarts amb el Xavier Romero, el corresponsal del "Blog de nit" a Londres.

El web d'aquest centre és aquest: www.southbankcentre.co.uk

Aquí teniu algunes fotografies que el Xavier ens ha fet arribar.

El Southbank Centre de Londres
El Southbank Centre de Londres
Royal Festival Hall
Royal Festival Hall
Royal Festival Hall
El Southbank Centre de Londres
El Southbank Centre de Londres
Queen Elizabeth Hall
El Southbank Centre de Londres
Categoria: Músics
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Fes clic per llegir tota la informació

Dissabte, 16 de febrer, a partir de les 10 del matí. Jornada de portes obertes dirigida a nens de fins a 8 anys a qui els agradi cantar.

Més informació: 93.877.77.67.
Categoria: Fotos
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Cues al voltant del Palau
Cues al voltant del Palau
La celebració dels 100 anys del Palau
La BàndaÈria
La celebració dels 100 anys del PalauLa celebració dels 100 anys del Palau
Comediants
Comediants
Comediants
Comediants
Parlaments de les autoritats
El Cor Jove de l'Orfeó Català
La celebració dels 100 anys del Palau
La celebració dels 100 anys del Palau
El Brossa Quartet de Corda
Visitants mirant l'audiovisual del Centenari
Els visitants trepitjant l'escenari del Palau
Abans de pujar les escales
Abans de pujar les escales
La BàndaÈria
Els visitants trepitjant l'escenari del Palau
Cues a la sortida de la visita
Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Logo del centenari del Palau de la Música Catalana

Escolta el reportatge sobre els 100 anys del Palau.

Programa del concert inaugural del Palau. Arxiu Biblioteca Orfeó Català-Palau de la Música Catalana
Inauguració del Palau. 9 de febrer del 1908. Foto: Ricard Pla i Pere Vivas
Crònica apareguta a La Vanguardia el 10 de febrer del 1908. Per llegir-la sencera fes clic sobre el text
Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Jornada de portes obertes al Palau

Dissabte, 9 de febrer de 2008
Dia de portes obertes


10.30 h Comediants presenta la jornada de portes obertes
Cercavila musical pel carrer
"La taula dels desitjos"

11 h Les autoritats inauguren el Centenari
Festa a la plaça del Palau

Actuacions musicals de la bàndaÈria del Taller de Músics, el Quartet Brossa i el Cor Jove de l’Orfeó Català, dirigit per Esteve Nabona

12 a 17 h Visites al Palau
Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Exterior del Palau. Arxiu del Palau de la Música Catalana
Exterior del Palau. Arxiu del Palau de la Música Catalana
La làmpara del Palau. Arxiu del Palau de la Música Catalana
Sala de cambra. Arxiu del Palau de la Música Catalana
Foyer del Palau. Foto: Pere Vivas
Escales d'entrada al Foyer. Foto: Ricard Pla i Pere Vivas
Sala Lluís Millet. Foto: Ricard Pla i Pere Vivas
Interior de la sala de concerts. Arxiu del Palau de la Música Catalana
Interior de la sala de concerts. Arxiu del Palau de la Música Catalana
Sala del Petit Palau. Arxiu del Palau de la Música Catalana
Exterior del Palau. Arxiu del Palau de la Música Catalana
Categoria: Músics
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Imatge de l'entrada del web de Joan Albert Amargós. Fes clic a sobre!
Imatge de l'enregistrament

Aquest diumenge, 10 de febrer, la ciutat de Los Angeles acollirà la 50a edició dels Premis Grammy de la música. Aquests guardons que acostumen a tenir sempre un clar regust anglosaxó, tant pel que fa als nominats com als guanyadors, aquest any tenen entre els candidats un compositor català: Joan Albert Amargós. El seu "Northern Concerto", interpretat per la flautista de bec Michala Petri, opta al millor enregistrament de música contemporània.

Si voleu veure la resta de nominats, feu clic aquí.

Joan Albert Amargós, la flautista Michala Petri i el director d'orquestra Lan Shui
Categoria: Òpera
Escrit per: Pere Andreu Jariod
"Elektra". Foto d'Antoni Bofill

Del 9 de febrer al 3 de març, el Gran Teatre del Liceu acollirà un total de 7 representacions de l'òpera en un acte "Elektra", de Richard Strauss.

Fitxa de la producció
Resum argumental
Biografies dels intèrprets
Article de Jaume Radigales

"Elektra". Foto d'Antoni Bofill
Categoria: Fotos
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Cupó de l'ONCE pel dia 8 de febrer del 2008, un dia abans del centenari del Palau
Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
La ciutat portuguesa de Porto disposa des de no fa gaire d'un auditori modern i funcional, la Casa da Música. En parlarem aquest dimecres a la secció "Clàssica 2.0", amb el Marc Serena, però aquí en teniu algunes fotografies que va fer quan el va visitar.

La Casa da Musica do Porto
La Casa da Musica do Porto
La Casa da Musica do Porto
La Casa da Musica do Porto
La Casa da Musica do Porto
La Casa da Musica do Porto
La Casa da Musica do Porto
La Casa da Musica do Porto
L'Orquestra Simfònica Nacional de Porto a la Casa da Música
L'Orquestra Simfònica Nacional de Porto a la Casa da Música
Categoria: Músics
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Jove Orquestra Nacional de Catalunya

La data límit per inscriure's a les audicions que convoca la Jove Orquestra Nacional de Catalunya és demà dimecres, 5 de febrer. Les proves es faran del 16 al 24 de febrer. Si vols més informació, fes clic aquí!
Categoria: Músics
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Olivier Messiaen a l'orgue

Aquest dimarts parlarem amb la Victòria Llort Llopart, la corresponsal del "Blog de nit" a París, del mes destacat que hi haurà aquest any en relació a la celebració del centenari del naixement del compositor francès Olivier Messiaen.

http://oliviermessiaen.net/
www.messiaen2008.com

Olivier MessiaenPrograma de l'estrena del "Quartet per a la fi dels temps"
Cartell de l'estrena de les "Vint mirades sobre l'infant Jesús", de MessiaenOlivier Messiaen
Mont Messiaen, als Estats UnitsPlaca al peu del Mont Messiaen


Messiaen improvisant a l'orgue
Fragment de la "Simfonia Turangalila", de Messiaen
Fragment de l'obra "'Oiseaux Exotiques", de Messiaen

Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Dissabte, coincidint amb la data exacta de la inauguració del Palau de la Música Catalana, començaran els actes de celebració del centenari del Palau.

La "Revista Musical Catalana", publicació que té la seu a l'edifici de Lluís Domènech i Montaner, edita aquest mes de febrer aquesta portada:

Portada de la Revista Musical Catalana d'aquest mes de febrer

Més informació sobre els actes relacionats amb el centenari del Palau
Categoria: Vídeos
Escrit per: Pere Andreu Jariod
La imaginació dels creatius d'anuncis de televisió no té límits:

Categoria: Auditoris
Escrit per: Pere Andreu Jariod
Fotografia d'una de les parets de L'Auditori

Si heu anat últimament a L'Auditori de Barcelona, potser us haurà extranyat veure la inscripció "L'Auditori amb els grans d'Europa". El motiu és que estem d'enhorabona: des del desembre passat, la sala de concerts barcelonina ha entrat a formar part d'ECHO (European Concert Hall Organization), l'associació que reuneix alguns dels principals auditoris europeus.

L’accés a ECHO és força restringit. Només són seleccionats els auditoris més rellevants i amb alta capacitat de programació i cal passar per un procés durant el qual l’associació fa un examen de l’activitat del centre. L’Auditori és la primera i única sala de l’estat espanyol que ha entrat a formar part de l’associació.

Pertànyer a ECHO, més enllà del prestigi internacional que representa per L’Auditori, permetrà participar en programes conjunts, coproduccions i intercanvis amb la resta de membres de l’associació.

Les altres 15 sales adherides a ECHO són: Cité de la Musique (París), Barbican (Londres), Royal Festival Hall (Londres), Kolner Philharmonie (Colònia), Wiener Konzerthaus (Viena), Philharmonie Luxembourg (Luxemburg), Theatre des Champs-Elysees (París), BOZAR (Brussel·les), Gesellschaft der Musikfreunde in Wien (Viena), Stockholms Konserthus (Estocolm), Het Concertgebouw (Amsterdam), Town Hall & Symphony Hall Birmingham (Birmingham), Megaron (Atenes), Festspielhaus (Baden-Baden), ElbPhilharmonie (Hamburg).

Nota: Informació facilitada per L'Auditori

SI VOLEU SENTIR EL REPORTATGE QUE VAM EMETRE RELACIONAT AMB AQUESTA NOTÍCIA, PODEU ENTRAR EN AQUEST APARTAT DE LA PÀGINA WEB DEL NOSTRE PROGRAMA

Per veure la imatge més gran fes clic a sobre.
Categoria: Músics
Escrit per: Pere Andreu Jariod
A l'esquerra, el pianista Josep Maria Colom, i al centre el violoncel·lista Lluís Claret

El pianista Josep Maria Colom i el violoncel·lista Lluís Claret van visitar el "Blog de nit", per parlar de la integral de les sonates per a violoncel i piano de Ludwig van Beethoven que han ofert a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona aquesta setmana.

També va venir José Luis Basso, director del Cor del Gran Teatre del Liceu, que ens va explicar el programa de quatre concerts d'homenatge al mestre Romano Gandolfi, amb música de Brahms i Stravinski, que faran al Liceu (7/02), al Teatre-Auditori de Sant Cugat (10/02), al Teatre Fortuny de Reus (15/02) i al Centre Cultural de Caixa Terrassa (28/02).

Des d'aquí podeu descarregar informació del concert i també les biografies dels intèrprets.

LES DUES CONVERSES LES PODEU RECUPERAR A TRAVÉS DE L'APARTAT D'ENTREVISTES DE LA PÀGINA WEB DEL NOSTRE PROGRAMA.

José Luis Basso, director del Cor del Gran Teatre del Liceu
Categoria: Cinema
Escrit per: Pere Andreu Jariod
DVD de la pel·lícula "Tots els matins del món"DVD de la pel·lícula "Cuatro Minutos"
DVD de 'La flauta màgica', de Kenneth BranaghDVD de la pel·lícula 'Això és ritme!'

Aquestes últimes setmanes hem tingut notícia de l'edició en DVD d'alguns títols interessants. D'entrada l'esperada reedició de "Tots els matins del món", la pel·lícula d'Alain Corneau que va donar a conèixer el músic català Jordi Savall al gran públic. Savall no surt en pantalla, però sí que ho fa la música que ell interpreta. Una banda sonora que va vendre milers de còpies i que va descobrir al gran públic compositors com ara Marin Marais o Monsieur de Saint Colombe.

"Cuatro minutos", la pel·lícula alemanya dirigida per Chris Kraus que tracta de la relació d'una noia conflictiva, que està internada en una presó i que té grans aptituts per a la música, amb la professora que intenta ajudar-la.

També s'ha editat fa poc "La flauta màgica" en la versió que va dirigir Kenneth Branagh i "Això és ritme!", un documental que tractava de la participació de 250 nois i noies berlinesos en la preparació d'un muntatge del ballet "La consagració de la primavera", d'Igor Stravinski. El film el van dirigir Enrique Sánchez Lansch i Thomas Grube.

A excepció de la primera, les altres tres propostes ofereixen la versió subtitulada en català i, en el cas de la pel·lícula alemanya, fins i tot el doblatge en el nostre idioma.

 

Contacta © Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA