Cristina Genebat, actriu

La Cristina Genebat no només és l'actriu fetitx del Julio Manrique. Són parella i a part de tenir una família a la vida privada, alhora comparteixen cartell a la majoria de muntatges teatrals signats per ell. Tot va començar quan ella i en Marc Rodríguez van ser els dos primers actors a qui en Julio Manrique es va atrevir a dirigir a "Els Boscos".

Com actriu, sobretot treballa en teatre, on el seu aire misteriós i el seu rostre vintage agafen nous colors al posar-se a la pell dels diferents personatges, també sota les ordres de molts altres directors.
En televisió, a part d'alguna tv-movie, ha aparegut en sèries com "Majoria Absoluta" o "Mar de fons". Però bàsicament, n'és espectadora i es declara fan de sèries nord-americanes com "In Treatment" o "Mad Men", que com a bona traductora, sempre veu en versió original. I és que la seva contribució al teatre català va més enllà de la interpretació. Per les seves traduccions d'autors com Mamet, Neil Labute o Ravenhill fins i tot ha estat premida:

De fet, la majoria d'obres que tradueix són després dirigides o interpretades pel Julio Manrique, com "Incendis". Amb ells dos contrastarem què té de bo i de dolent compartir feina amb la teva parella.
Des de que va acabar els seus estudis a l'Institut del Teatre el 2006, que ha treballat sota la direcció de noms com Xavier Albertí i Àlex Rigola, en produccions tant emblemàtiques com "2666", o "Rock'n'roll", i "Tragèdia", l'experiment del Festival Grec 2011.

I sobretot va ser el punt de mira arran de fer el personatge d' "Alícia al país de les merevelles" a les ordres de Carlota Subirós, que també l'ha dirigit a "Les tres germanes" de Txèhov.
També té un registre còmic, com es veu a la sèrie de televisió "Sagrada Família" on dóna vida a la Mariona, l'andorrana que vol seduir el seu cosí malgrat les seves tendències sexuals.