Lluís Gavaldà

Que no us confonguin les aparences, perquè tot i que Lluís Gavaldà encara es grava amb una Sanyo dels anys ’80 no tot en ell és analògic. Aquest malalt de la música té una llista d’ Spotify amb més de 8 hores de cançons i és ell qui porta, personalment, el Facebook oficial dels Pets.

El Lluís reivindica ser de poble, però és un gran viatger urbà: li agrada Londres, la seva ciutat preferida i on passa llargues temporades. L’hem vist a la tele fent de presentador, o parlant sobre la paternitat i escrivint en algun diari, però on l’hem disfrutat més ha estat dalt els escenaris.

Ja fa un quart de segle que uns amics de Constantí (ell, en Joan Reig, en Fálin Cáceres i, més tard, el desaparegut Marc Grau) es van convertir en “els Pets”. Eren un grup amb poca voluntat de trascendència que ha aconseguit el que mai s’haurien imaginat: que gran part de la banda sonora vital de tota una generació s’escolti i es canti en català. L’última gira que han fet ha estat per celebrar el seu 25è aniversari. Amb el títol “Els pets fan teatre” han repassat les seves cançons de sempre, que ara ja són de tothom.