Alícia Rosselló


Una tempesta d’objectes de llana no identificats interromp la conversa del programa. Una pluja que servirà per demostrar-nos que al ganxet hi ha vida més enllà del tapet de la iaia. I si algú creu fermament en aquesta afirmació és Alícia Rosselló, l’alma mater de Duduà, un projecte que intenta reinventar el món dels fils i les agulles.

Amb estudis de disseny digital i animació, aquesta barcelonina va fer un gir de 360º i va decidir-se pel món més analògic i tradicional. En els temps que corren, amb els carrers plens de gent uniformada per les grans multinacionals, l’Alícia està convençuda que les manualitats estan de moda i que no hi ha res més autèntic que una bufanda feta a mà. Al seu taller hi podem trobar des d'objectes en 3 dimensions seguint una tècnica directament importada del Japó a fundes totalment personalitzades per l’ipod.

Ha estat en aquests tallers on l’Alícia s’ha adonat que el seu públic és majoritàriament femení. I és per reivindicar més presència masculina en aquest món, que la pacífica “Guerrilla barbuda del ganxet” pren sovint el carrer i s’encadena amb llana gruixuda al mobiliari urbà.