Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


En el “Bestiari” de Josef Ajram, el veiem a ell i la Bibiana explicant-se secrets inconfessables. Per damunt d'ells, sentim una música. I per una vegada, 'damunt' no és cap eufemisme, ja que ells dos són sota la taula des d'on canta la Maïa Vidal.

Aquí teniu l'actuació sencera de la Maïa Vidal, sense talls. Versió en directe, acústica, del seu tema "The Alphabet of my Phobias", del seu àlbum God Is My Bike (2011).
.
Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustratEn Josef Ajram explica que cada tatuatge que s’ha fet té a veure amb un moment de la seva vida, i li serveixen per recordar-lo. Tot va començar amb un sol al melic en una època de bogeria i inquietuds en la qual buscava força i optimisme.

Altres tatuatges han estat un símbol per enfrontar-se a certs obstacles, una mica com fan en algunes cultures ancestrals.

Cultivant el seu cos ha entrat en el món de la competició, però de retruc, això l’ha dut a ser la imatge de certes marques. Va deixar la Universitat perquè s’hi avorria, per aprendre directament a la borsa. Ara, més que broker, és un day trader d’èxit.

Batejat com Iron Man o Ultraman, un es cansa de saber la quantitat de quilòmetres que fa nedant, en bicicleta, o corrent fins i tot pel mig del desert. En la seva resistència i superació hi ha un gran component de concentració mental.

Josef Ajram també sap com entrenar la ment per triomfar en l’esport i el negoci, i a més, sap molt bé com comunicar-ho. És per això que ha esdevingut un personatge mediàtic i que es fa tan fàcil conversar amb ell. .
Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Passats els 40, l’actor Santi Millán es troba en la seva millor forma física. Potser quan va començar amb La Cubana no podia permetre’s les hores diàries que ara dedica a entrenar-se.

El Josef Ajram va ser el culpable de posar-li a dins el cuc de la superació personal, i ara fins i tot van a competicions de nivell junts.
.
Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Luis Navarro, conegut com Luis Tattoo, és dels que s'hi deixa la pell fent tatuatges. Fa obres d'art que deixen empremta, i això només s'aconsegueix suant tinta cada dia.

Pel programa d'avui, li hem demanat a Luis Tattoo que s'encarregui del lema filosòfic que li proposa la Bibiana al Josef Ajram: "Jo sóc el teu límit". .
Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Quan el fotògraf i realitzador Pablo Maestres dispara, persegueix el moment irrepetible i fugisser. Valora més la espontaneïtat i l’autenticitat que la foto que segueix els cànons clàssics de la bellesa. Prefereix enxampar algú parlant que posat.

Va estudiar fotografia a Santiago de Xile, i va estar un any i mig estalviant per comprar-se una Zenza Bronica. I és que està enamorat de les càmeres analògiques i dels rodets quadrats de 6x6.

Més que esportistes o brokers tatuats, l’objectiu de Pablo Maestres ha enfocat sobretot músics de la nostra escena. Això l’ha dut a fer un munt de videoclips, un gènere que l’apassiona des que, de ben petit, ja se’n feia recopilacions en cintes de VHS.

En les seves obres, l’impacte es mostra amb imatges fràgils i delicades. Sorprèn el seu tractament del color i la gran lluminositat, i sobretot, la gravetat lleugera dels seus cossos i els líquids en moviment. La seva és una estètica molt pictòrica, plena d’elegància i bon gust.
.
Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Al Bestiari Il·lustrat ens agrada posar damunt la taula plats forts inesperats. Ens atrevim a servir-vos artistes joves, molts d'ells amb poques taules, però amb molta fusta.

En aquest programa, el Josef Ajram i la Bibiana es passen el migdia dinant, i a cada plat, amb cada tast, anem coneixent millor la bèstia de la setmana.

Però la Bibiana, com a bona depredadora, sap que les víctimes són més vulnerables a la sobretaula, quan les defenses estan més baixes. Li pregunta per un secret inconfessable, però el Josef no cedeix, i no ens el vol explicar. La Bibiana li proposa que confessi amb ells dos amagats sota la taula.

En aquesta sobretaula, sota la taula, hi ha una pota que balla. I no és per culpa de cap pota més curta que l'altra, sinó pel grup musical que en surt de sota les estovalles.

Maïa Vidal, nascuda als Estats Units, i relacionada amb diverses bandes de hardcore californià, es va mudar a Nova York, primer, i a Europa, després. Independent i inclassificable, també ha col·laborat amb projectes publicitaris.

El 2011, amb l'ajut de Marc Ribot, treu el seu primer àlbum sota el nom de Maïa Vidal. A cavall entre Barcelona i Paris, on la seva proposta pop amb aires de cabaret també és molt valorada, ha fet una parada al Bestiari Il·lustrat del Josef Ajram. .
Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Com sabeu, en el Bestiari Il·lustrat abunden els cara a cara, els tête a tête, els u contra u, però en el Bestiari del Josef Ajram hi trobareu un mà a mà on un s'hi esforça, però no amb prou força. .
Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


El Josef Ajram té tatuat un ull al clatell i molta vista per fer diners, però el Pablo Maestres té una vista de fotògraf que fa autèntiques obres d'art. Totes elles, podrien valer un ull de la cara. Tenir-lo a ell, i que ens faci unes fotos, no té preu.

.
Categoria: Josef Ajram
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


A vegades, a la vida, acabes fent coses insospitades de les quals ni tu mateix te’n creies capaç. I fins i tot ho expliques per la xarxa. Però està bé no conèixer on són els propis límits. Aquest lema és el que motiva i fa avançar la nostra Bèstia de la setmana, fins el punt de dur-lo tatuat a la pell.

El seu dia a dia és un marató per superar les marques i el ritme frenètic de la borsa. Per això, si volíem fer alguna cosa especial, el millor era seure tranquil•lament a taula amb l’atleta i broker Josef Ajram.

El repte d’avui és despullar-lo i esbrinar com s’ho fa per aconseguir tot el què es proposa. Estar connectat veient què fan els altres i feinejant n'és un dels ingredients.
.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial