Categoria: Pau Garcia Milà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Aquest és un Bestiari d’alçada. Passarem un dia sencer amb la vista al cel i gairebé tocant els núvols amb la punta del dits. I no, no farem un Bestiari de meteorologia, mi hem arrencat el Mauri i el Molina del plató del TN.

Avui passarem el dia amb una bèstia dels negocis, un emprenedor convertit en empresari: Pau García Milà, un jove entusiasta i impacient que va crear, amb només 18 anys, una empresa dedicada al cloud computing, o el que és el mateix, informàtica al núvol. .
Categoria: Pau Garcia Milà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Emprenedor de mena, Pau Garcia Milà s'atreveix fins i tot a intercanviar els papers amb la Bibiana i a fer d'entrevistador....
.
Categoria: Pau Garcia Milà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El Pau García Milà és el creador del sistema operatiu eyeOS, i de Bananity, una comunitat on relaciona els usuaris a partir de tot el que els agrada i de tot el que odien.

La Bibiana li proposa al Pau que facin un "m'agrada i no m'agrada", per comprovar si són compatibles. Una mena de... Bestianity.
.
Categoria: Pau Garcia Milà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


“Els joves són inconscients i molt creatius i fèrtils en idees. A mesura que es van fent grans, la gent els va pegant i els treu la il•lusió. L’entorn, en general, va parant-los. I els nens, quan arriben a la universitat, ja no són ingenus, ser ingenus és una cosa dolenta, ser creatiu és bo però passes a ser un flipat de la vida, i tenir ganes de menjar-te el món és ser excessivament prepotent. I llavors, acabem la carrera i on estem? Amb ganes de tenir una feina i passar desapercebuts.” Pau García Milà

.
Categoria: Pau Garcia Milà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


"Performer i artista polivalent, l'Ariadna Rodríguez fa 25 anys que balla. És llicenciada en violí pel conservatori del Liceu i ha estudiat música, art sonor i performance art en universitats de Boston.
Ha dissenyat “AriadnaMultiusos”, una “nina performàtica” feta a la seva imatge i semblança que ha creat per reflexionar sobre les seves múltiples capacitats artístiques.
Amb el cel com a sostre, ens toca una versió esplèndida de la cançó “Wonderwall” del grup Oasis.


.
Categoria: Pau Garcia Milà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Professor de disseny de la Universitat d'Eindhoven. Dissenya objectes que fins i tot en la ciència-ficció semblen d'un altre món.

La clau està en els objectes quotidians que són el petit motor del nostre dia a dia: des d'una nova cafetera a un millorat dispensador de llaunes de refresc.

Però l'autèntic repte és treballar molt dur en hardwares fins aconseguir reduir-los a softwares que ens suavitzin la vida. El futur de la interactivitat passa cada cop més per menys intermediaris electrònics. O sigui, arribar a un món ple de tecnologia que funcioni de manera orgànica i natural.

Paradoxa... o disseny amb seny?

.
Categoria: Pau Garcia Milà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Saioa Fernández i Eduardo Torres són dos ballarins acostumats a desafiar la llei de la gravetat. Formen la companyia Del Revés i ja fa uns quants anys que van deixar el món horitzontal de la dansa contemporània i el teatre per traslladar-se al de la dansa vertical. Ells veuen el món des d’una altra perspectiva... i l’espectador, també.

Deixeu volar la imaginació... I és que la dansa, tant si és horitzontal com si és vertical... no té horitzó.
.
Categoria: Pau Garcia Milà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Un adolescent apassionat per la informàtica que encara va a l’institut té una idea revolucionària. Passa tantes hores davant l’ordinador que el fan fora de la universitat per no assistir a classe. Demana un crèdit amb 19 anys i ell i un amic seu munten una empresa del no-res. Poc temps després s’ha convertit en el seu propi cap, té treballadors al seu càrrec, i guanya el premi “Emprenedor de l’any”.

Podria ser l’argument d’un jove a Silicon Valley que viu el somni americà. Però aquesta és la història de Pau García Milà, un empresari català amb ADN emprenedor. La seva empresa es diu eyeOS, i el que permet és poder-se connectar un escriptori virtual, al qual s’hi pot accedir a través de qualsevol lloc del món. Amb la seva idea no cal que portis cap document a sobre, et connectes al núvol, i els arxius viatgen amb tu.

Ara eyeOS, com el Pau, s’ha fet gran, i té més d’una cinquantena de treballadors, opera a set països, i li planta cara a grans monstres del sector com Microsoft. El Pau té ganes de menjar-se el món i si a això li sumem la seva creativitat i un punt d’inconsciència ja tenim la fórmula del seu èxit.

L’últim projecte que ha tirat endavant es diu Bananity, una idea en la qual també ha confiat el mediàtic Andreu Buenafuente, una nova xarxa social on trobar gent que estimi i odiï el mateix que tu.

Home d’idees, pensàvem que potser ens diria que la idea que li va canviar la vida quan era un adolescent li va venir, com deia el gran Picasso, treballant. Però no. A preguntes directes, respostes sinceres.
.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial