Categoria: Julio Manrique
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


"Flowers by Bornay" ha reinventat el món de la creació floral.
Les mans de Joan Xapellí, Marta Vidal i Fàtima Valldeperas han convertit en art la decoració amb flors, creant collages tridimensionals de pètals i pol·len.
Al prendre com a font d'inspiració la pintura, el còmic, la ciència-ficció, o el cinema, els seus guarniments evoquen Miró, les diademes de Frida Kahlo, el cadàver de Laura Palmer, o una seqüència de Buster Keaton.
Barregen clavells, peònies, anèmones i crisantems amb testos i objectes d'attrezzo que semblen sortits d'un mercat de puces.
Decoren hotels com el Mandarin o el Vela de Barcelona, apareixen com a complement en les sessions de fotos de revistes de moda i col·laboren amb dissenyadores com Teresa Helbig. Fan workshops amb alumnes vinguts fins i tot d'Ucraïna i les núvies vénen de tot l'estat a buscar els seus rams.
De fet, són seus tots els que apareixen al film de terror REC 3 GENESIS, que passa íntegrament en un casament. Hem fet com en Balagueró encarregant-los la decoració d'un escenari bucòlic. Veieu-ne els resultats. .
Categoria: Julio Manrique
Escrit per: Bestiari Il- lustratEntrar a l'univers de la il·lustradora Joana Santamans és endinsar-se en un zoològic particular on les espècies viuen en llibertat de colors i formes. Esquirols, peixos i gats que desafien la gravetat, conills, cérvols i coales que juguen amb confetti, i ocells, lloros i escarabats que reinventen la perspectiva.
Tots habiten en un bosc encantat fet sovint de fustes reciclades.
Al voltant d'aquesta Alicia en el país de les meravelles, qualsevol superfície pot acabar plena de pintura, i qualsevol situació quotidiana, esquitxada pel seus pinzells.
Després de treballar en el disseny gràfic, corporatiu i de webs, valora més que mai la calidesa dels materials enfront de la fredor de la pantalla d'ordinador. Necessita embrutar-se i notar l'olor i el soroll dels retoladors movent-se al ritme de la música del seu inseparable iPod.
Especialment pel programa ens crea el Santaman's Park, un bosc imaginari perquè la Bibiana i el Julio MAnrique puguin intimar una estona. .
Categoria: Julio Manrique
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Julio Manrique és clarament una bèstia d'escenari. I un director d'escena amb molta imaginació.
És tossut, obsessiu i perfeccionista. La seva vocació pel teatre va ser prou forta perquè un cop acabada la carrera de dret, no exercís d'advocat i comencés a estudiar a l'Institut del Teatre. Ràpidament, va destacar pel carisma de les seves interpretacions, i es va fer popular arran del seu paper de mariner que lligava pels descosits a "Porca Misèria".
El que l'ha seduit a ell d'aquest ofici és com li serveix per entendre el comportament humà.
La tardor del 2011 es va fer càrrec de la direcció artística del teatre Romea.
Per sorprendre'l li hem preparat una versió catalana i casolana de la pel·lícula Dogville. .
Categoria: Julio Manrique
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Cristina Genebat, actriu

La Cristina Genebat no només és l'actriu fetitx del Julio Manrique. Són parella i a part de tenir una família a la vida privada, alhora comparteixen cartell a la majoria de muntatges teatrals signats per ell. Tot va començar quan ella i en Marc Rodríguez van ser els dos primers actors a qui en Julio Manrique es va atrevir a dirigir a "Els Boscos".

Com actriu, sobretot treballa en teatre, on el seu aire misteriós i el seu rostre vintage agafen nous colors al posar-se a la pell dels diferents personatges, també sota les ordres de molts altres directors.
En televisió, a part d'alguna tv-movie, ha aparegut en sèries com "Majoria Absoluta" o "Mar de fons". Però bàsicament, n'és espectadora i es declara fan de sèries nord-americanes com "In Treatment" o "Mad Men", que com a bona traductora, sempre veu en versió original. I és que la seva contribució al teatre català va més enllà de la interpretació. Per les seves traduccions d'autors com Mamet, Neil Labute o Ravenhill fins i tot ha estat premida:

De fet, la majoria d'obres que tradueix són després dirigides o interpretades pel Julio Manrique, com "Incendis". Amb ells dos contrastarem què té de bo i de dolent compartir feina amb la teva parella.
Des de que va acabar els seus estudis a l'Institut del Teatre el 2006, que ha treballat sota la direcció de noms com Xavier Albertí i Àlex Rigola, en produccions tant emblemàtiques com "2666", o "Rock'n'roll", i "Tragèdia", l'experiment del Festival Grec 2011.

I sobretot va ser el punt de mira arran de fer el personatge d' "Alícia al país de les merevelles" a les ordres de Carlota Subirós, que també l'ha dirigit a "Les tres germanes" de Txèhov.
També té un registre còmic, com es veu a la sèrie de televisió "Sagrada Família" on dóna vida a la Mariona, l'andorrana que vol seduir el seu cosí malgrat les seves tendències sexuals.


.
Categoria: Julio Manrique
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Els ballarins de l'escola Swing Maniacs, els reis del lindy-hop, el ballen fins i tot a ritme de rock. La Jana Grulichová i el Jordi Mundet són l'ànima d'aquesta escola de lindy-hop.
Ensenyen molts estils, de des del swing més clàssic al hip hop, charleston o claqué.
Alumnes de totes les edats han quedat seduïts per l'estètica i alegria d'aquests balls.
.
Categoria: Julio Manrique
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


BUMPIE BAND
"Oh I feel blue"

Bumpie Band la van crear el 2009 quatre amics de la infància, entre els quals trobem l'actor Nao Albet.

Tenen influències tant del rock britànic dels 60, com del country i el blues americà de finals dels 50 i el rock indie dels 90. La banda barcelonina investiga el rock amb el nou treball, "Theatre is my life". .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial