Categoria: Alex Rigola
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Materials que no heu vist en el programa. A l'Àlex Rigola li vam voler donar una sorpresa sense saber que no li agraden gens.....


.
Categoria: Alex Rigola
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


MISS Q
"Lovely Miss Q"
Introducing Lovely Miss Q

Pia Nielsen, Miss Q, és una cantant, compositora i actriu danesa afincada fa anys a Barcelona, després de viure a Berlín.

La seva música barreja l'electrònica amb el cabaret postmodern.

Algun dels seus treballs els ha produït Guillamino.

www.visitmissq.com
www.lovelymissq.bandcamp.com
.
Categoria: Alex Rigola
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


El nostre protagonista d'avui és el director teatral Àlex Rigola. Després d'uns inicis com a actor, va abandonar la interpretació i va començar a dirigir. Amb la direcció del Teatre Lluire a partir del 2003, es va posicionar com un director d'escena singular i decidit a pujar als escenaris l'experimentació i la crítica social.
Ara ha començat una nova etapa com a director artístic de la secció de teatre de la Bienal de Venècia. .
Categoria: Alex Rigola
Escrit per: Bestiari Il- lustratLorena Nogal, Inma Asensio i Anna Hierro formen part de la companyia de dansa La Veronal, fundada l’any 2005 per Marcos Morau. La Veronal barregen la dansa clàssica amb elements de cine mut o teatre.

Van treballar amb l'Àlex Rigola a "Tragèdia", l'espectacle per al Grec 2011.

Han adaptat expressament per a aquest episodi del Bestiari part de la coreografia del seu espectacle "Islàndia".

Volen fer un decàleg d'espectacles que tinguin com a punt de partida un país o ciutat. És així com han creat ja “Islàndia” (2012), “Rússia” (2011), “Finlàndia” (2010), “Maryland” (2009), i “Suècia” (2008).La Veronal en una adaptació coreogràfica de la cançó "Starman" de David Bowie.


.

» Text complet

Categoria: Alex Rigola
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Àlex Rigola només juga a pòquer amb amics. Mai amb desconeguts. I un amic seu, l'Ivan Morales, actor i director, ensenya les seves cartes sobre el que en pensa del teatre de primera divisió.

Sigui com sigui, l’Àlex Rigola és director dels que aposta fort. Per això, malgrat la seva eterna cara de pòquer, es fa mirar. I al final, sempre acabem pagant per poder veure la seva jugada.
.
Categoria: Alex Rigola
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Ivan Morales, actor, guionista i director


Us proposem que descobriu noves facetes de l'actor Ivan Morales com a guionista i director.
No sabem si al començament es prenia l'actuació com un joc, i és que va començar amb només 8 anys en mítics programes d'aquesta casa, com "Oh, Bongònia" i "Cinc i Acció". El que està clar és que, veient les sèries emblemàtiques de la nostra televisió, se'l veu passar d'adolescent a home .
I curiosament, sovint fent papers un pèl fatxendes o de dolent.

Però a part de treballar també en sèries espanyoles, tv-movies i en teatre, com a "SuperRawal" o "Le mani forte", l'Ivan Morales ha fet molt de cinema també internacional. En aquest art hem de destacar la seva feina com a guionista, com en la pel•lícula "El truco del manco", que va guanyar tres premis Goya, entre els quals a la millor direcció novella de Santiago Zannou.
Escriu les obres que dirigeix. Amb els seus companys ha fundat la companyia Prisamata, d'on han sortit perles com la contemporània "Sé de un lugar" sobre les relacions de parella, o l'expressionista "Els desgraciats", una obra física, fosca i primitiva, plena de genialitat. I ja està preparant la pròxima, "Jo mai".
Vaja, que l'Ivan Morales continua amb tanta o més inquietud i passió que tenia de petit quan ja dirigia els seus curts i feia fanzines.


.
Categoria: Alex Rigola
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


El full en blanc. És el primer malson amb què s’enfronten els creadors. Però també pot ser vist com un estímul, perquè gràcies a l’enginy i la passió, es pot donar vida a partir del no res. I com que no hi ha una única manera de fer les coses, aquest full en blanc pot prendre formes ben diferents i acabar sent un conte, un poema, una cançó, o un muntatge teatral.

Això és el que fa el nostre protagonista, el crític i arriscat director d’escena Àlex Rigola, que omple un teatre buit amb els seus singulars personatges i històries i decorats. Ell és dels que té clar que, amb un simple full de paper, es pot fer volar la imaginació i transformar la realitat. Hem seguit els seus passos, i per donar volada a aquest episodi, hem convertit l’aeroport d’Alguaire en l’escenari des d’on s’enlairarà aquest Bestiari Il•lustrat.
.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial