Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer amb Lluís Gavaldà, De Londres a Arbúcies.

.

21/12/2011: Lluís Gavaldà

Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Lluís Gavaldà

Que no us confonguin les aparences, perquè tot i que Lluís Gavaldà encara es grava amb una Sanyo dels anys ’80 no tot en ell és analògic. Aquest malalt de la música té una llista d’ Spotify amb més de 8 hores de cançons i és ell qui porta, personalment, el Facebook oficial dels Pets.

El Lluís reivindica ser de poble, però és un gran viatger urbà: li agrada Londres, la seva ciutat preferida i on passa llargues temporades. L’hem vist a la tele fent de presentador, o parlant sobre la paternitat i escrivint en algun diari, però on l’hem disfrutat més ha estat dalt els escenaris.

Ja fa un quart de segle que uns amics de Constantí (ell, en Joan Reig, en Fálin Cáceres i, més tard, el desaparegut Marc Grau) es van convertir en “els Pets”. Eren un grup amb poca voluntat de trascendència que ha aconseguit el que mai s’haurien imaginat: que gran part de la banda sonora vital de tota una generació s’escolti i es canti en català. L’última gira que han fet ha estat per celebrar el seu 25è aniversari. Amb el títol “Els pets fan teatre” han repassat les seves cançons de sempre, que ara ja són de tothom. .

21/12/2011: Roc Casagran

Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Roc Casagran


Aquest sabadellenc lletraferit és Roc Casagran, un apassionat de les paraules a qui li encanta salvar mots i mantenir la llengua viva. Treballa com a professor de literatura catalana de la ESO. I amb això, diu que paga les factures i que, a més, li permet gaudir del suficient temps lliure per escriure: la seva gran passió.

Els seus últims treballs l’han revelat com un dels escriptors més interessants de la nova generació literària de les lletres catalanes. Amb títols com Austràlia (2008, Columna), Camí d’Ítaca –escrit a quatre mans amb el futbolista Oleguer Presas- (2006, Editorial Mina) o la seva última novel·la Un ós panda al pas de zebra (2011, Columna), s’està obrint pas entre les joves plomes del país. Recentment ha guanyat el XIII Premi de poesia Parc Taulí per L'ombra queixalada, que ja ha editat Pagès Editors, tot i que té altres poemaris també guardonats.

Pràcticament addicte al Twitter, és allí on s’hi autodefineix com a golafre i dormilega, molt dormilega. Però si és addicte a alguna cosa, és a la poesia. De fet, en més d’una ocasió ha declarat que la poesia és la seva pàtria; la prosa, un país on va de vacances. Contundent, molt contundent. .

21/12/2011: Dimas Rodríguez

Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Dimas Rodríguez


Dimas Rodríguez. Guionista de tele de dia i membre de La Banda municipal del Polo Norte de nit. Ment inquieta, el Dimas ha estat fidel al PopArb des dels seus inicis, sense fer-li el salt en cap edició. Potser és per això que ha pensat que és l’escenari idoni per la seva opera prima: Et dec una nit de divendres. Actors com Sara Loscos, Marc Rodríguez, Oriol Vila o Jordi Andújar es posen a la pell d’uns joves en plena crisi dels 30 anys. Fins i tot ha convençut a Aina Clotet, la protagonista de la pel·li, perquè porti bigoti per esbombar als quatre vents que passa de tot.

Et dec una nit de divendres és una comèdia romàntica amb un punt generacional i moltes cançons d’amor. Una aposta clara pel cinema independent i low cost. Una pel·li que hauria estat impossible sense el suport d’Imuff productions i el finançament d’alguns dels seguidors incondicionals del Dimas. Amics que posen calés al teu projecte sense esperar res a canvi... amb això queda clar que si una cosa li sobra al Dimas és talent i amics, molts amics.
.

21/12/2011: Manel

Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Manel


Quatre nois que no ballen gaire però que encomanen cançons i no han de patir gens per falta de públic. Tenir lloc en un concert seu és difícil. Als arxiconeguts Manel no els calen presentacions, i tampoc ens hi podríem extendre gaire: tenen dos discos al mercat, Els millors professors europeus (2008, Discmedi) i 10 milles per veure una bona armadura (2011, Discmedi), número 1 de vendes a l'Estat Espanyol amb més de 10.000 còpies venudes. El seu ascens i èxit va ser tan precipitat i aclaparador com inusual, no només es mantenen en auge sinó que la seva popularitat i atractiu no deixa de créixer. L’Arnau, el Martí, en Guillem i en Roger són amics desde l’escola, per això n'hem dit que són un grup de pantalons curts i genolls pelats.


.

21/12/2011: Las Coleccionistas

Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Las Coleccionistas

El seu nom artístic és Las Coleccionistas. Un nom que hereden d’una frase de la novelista i intel·lectual estadounidenca Susan Sontag, que va afirmar que “col·leccionar fotografies és col·leccionar el món”. Amb un estil versàtil, femení i suggestiu diuen que els agrada experimentar amb la llum i amb les emocions. Compaginen els treballs més comercials amb seus projectes personals, on els agrada aplicar la fotografia a diferents suports i textures. Un exemple n’és el seu treball en la promoció del disc Minimusica, un cicle de música per als més petits on van atrevir-se a aplicar el brodat a la còpia fotogràfica.

Després de preparar objectius i focos al lavabo, la Núria del Moral i la Maria Revuelta passen a l’atac i converteixen en diana fotogràfica a Lluís Gavaldà. .
Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Lluís Gavaldà, el protagonista d'aquest capítol del Bestiari, tenia molta il·lusió per viure el popArb (Festival de Música independent feta a Catalunya ubicat a Arbúcies). Com que es tracta d'un dels importants festivals del país que ens toca molt de prop, no vam dubtar en acompanyar-lo i compartir-ho al programa. D'un gran cartell de grups envejables i de directes espaterrants, us en deixem el record més íntim però revelador de l'edició del passat juliol del 2011. Nacho Umbert & la compañía.

.
Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
No va esquivar cap pregunta, però sempre hi ha imprevistos que interrompen les millors entrevistes.

.
Categoria: Lluís Gavaldà
Escrit per: Bestiari Il- lustrat

.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial