Categoria: Martí Sales
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer amb Martí Sales, Surfing Faraday.

.

03/11/2011: Martí Sales

Categoria: Martí Sales
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Martí Sales


A aquest protagonista del Bestiari li agrada mullar-se, tant en el sentit literal com en el metafòric. Perquè és un addicte al bany, i perquè li atrau aventurar-se en històries desconegudes si tenen a veure amb la creació i la cultura. De fet, com que el Martí Sales és dels que no se’n perd ni una, sovint, per escriure, necessita abandonar la voràgine de la gran ciutat. Aquest humanista convençut és alhora un cul d'en Jaumet i algú que reflexiona i critica la societat i el sistema.

Prové d'una família d'escriptors, editors, traductors, músics, poetes i pintors i, menys la plàstica i la pretecnologia, s'atreveix amb tot això. D'aquí rauen les seves obres són inclassificables. El seu poemari 'Huckleberry Finn' podria ser vist com una novel·la d'aventures o de descoberta personal, i el seu treball de prosa 'Dies feliços a la presó', com una barreja experimental d'assaig i ficció. És un lletraferit devorador de llibres que fins i tot es llegeix els volums del diccionari Alcover-Moll, com a bon enamorat de les paraules i les biblioteques. Aquesta passió conviu perfectament amb una de molt més sorollosa: el seu vessant punk. Des de la postadolescència forma part de la banda Els Surfing Sirles, que ja té el segon disc, "Romaní, semen i sang".

Al capítol, hem d'esperar fins a les 3 de la matinada per comprovar com és el Martí Sales dalt d'un escenari. Millor, així tenim tot el dia per saber com és fora. .

03/11/2011: Laia Calvet

Categoria: Martí Sales
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Laia Calvet


La versió en relleu de les portades de bandes del cartell de Faraday només la podia fer una dissenyadora gràfica amant del collage, els retalls de roba, els trossos de paper i els petits objectes com és Laia Calvet.

També se la coneix per les seves creacions que emulen les polaroids, aparentment naïfs, però que amaguen una mirada àcida de la vida quotidiana. La figura de Joan Brossa l'ha influenciat tant, que ha arribat a fer-li homenatges, com aconseguir que un munt de grups catalans en musiquessin els poemes. És l'ànima del fanzín "Malalletra", un exemple de poesia visual en què fins i tot es dedica a cosir les portades per dona’ls-hi volum. Si es perd, segur que la trobareu en un mercat de puces. Perquè és de les que veu la màgia en els objectes vells i els acaba afegint a les seves obres, com per exemple, els antics quaderns de cal·ligrafia que s'incloïen en un dels números del fanzín. També cultiva la poesia de les paraules. A part del poemari "Sota les cendres", hi podreu trobar els seus poemes, gairebé diaris, al seu blog.

Amb en Martí Sales comparteix un gran respecte i curiositat per la cultura més underground, i són tan fans de les tipografies que no es poden estar de jugar amb les lletres per la gespa de la zona vip fent una performance al més pur estil Brossa, per acabar trobant un mot que els agrada molt a tots dos: sang. .
Categoria: Martí Sales
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Parlem de política i de nudisme amb Martí Sales.

.
Categoria: Martí Sales
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Amb Martí Sales ran d'aigua, mirant revistes amb Genís Segarra i practicant amb la Bibiana...

.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial