Categoria: Jordi Évole
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer amb Jordi Évole, Un segrest de luxe.

.

27/10/2011: Jordi Évole

Categoria: Jordi Évole
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Jordi Évole

Nascut a Cornellŕ, potser al seu antic barri és un dels pocs llocs on encara el coneixen com a Jordi, perquč, quan va pel carrer tothom el saluda com a Follonero, el nom de guerra que el va fer famós. El Jordi Évole és d’aparença calmada, reflexiu, correcte i més aviat tímid; El Follonero és impertinent, esmolat, llenguallarg i torracollons. Dues cares d’una mateixa moneda que conviuen pacíficament des de ja fa uns quants anys.

Tot va començar quan treballava de guionista amb l’Andreu Buenafuente a La cosa nostra. Un dia van necessitar algú amb molta cara dura per cantar-li les quaranta a l’Andreu, i allŕ eren ell i la seva llengua viperina.

Té somriure i ulls de nen entremaliat. Se’n fot de tothom, perň amb mŕ esquerra. I, com qui no vol la cosa, amb el seu particular estil de preguntar: descarat i sense embuts, ha creat un periodisme amb segell propi i ha aconseguit grans moments televisius amb personatges de primer nivell. El seu últim vici confessable és el Twitter, li encanten les camises de quadres, és culer fins al moll de l’ňs i diu que escoltar un concert de “tunos” seria una de les pitjors tortures que se li podria fer.

El capítol amb Jordi Évole, Un segrest de luxe.

.

26/10/2011: Raül Balam

Categoria: Jordi Évole
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Raül Balam


El nostre xef de luxe, Raül Balam, se'ns presenta amb unes carbasses: És d’on traurŕ el cabell d’ŕngel per fer-nos les postres.

El Raül té una estrella Michelin i la dosi justa de cada ingredient: una base consistent de professionalitat, uns grams de sinceritat i tot enfarinat amb el toc just de constŕncia i ambició. El trobem a la cuina del Moments, el restaurant de l’Hotel Mandarin Oriental, al capdavant d’un equip de cuiners que funciona com un rellotge.

El Raül és un cuiner amb pedigrí. Fill d’una de les grans, Carme Ruscalleda, diu que d’ella ho ha aprčs gairebé tot. A primera vista n’ha heretat el nas i la gestualitat. Perň el més important que li ha ensenyat no es veu: la passió pels fogons i l’autoexigčncia. Ell diu que és qui és grŕcies a ella. Per aixň, ni que sigui en la distŕncia, no pot passar ni un dia sense parlar-hi. Mentre hi som nosaltres, per exemple, per preguntar-li a l’experta si creu que el plat que estŕ preparant estŕ al punt, engega l'Skype i fora distŕncies. .

26/10/2011: Ana Morgade

Categoria: Jordi Évole
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Ana Morgade


Pel capítol amb Jordi Évole no ha vingut l’Andreu Buenafuente, sinó una de les actrius fetitxe que l’ha acompanyat en moltes nits de plató: l’Ana Morgade. Menuda, morena i amb un somriure d’orella a orella constant, l’Ana ha anat escampant bon humor com a col·laboradora en uns quants programes de televisió. Perň el dia que va aixecar el telčfon i qui hi havia a l’altra banda era el Buenafuente per proposar-li fitxar per ell va passar a jugar, directament, a la primera lliga de l’humor amb majúscules.

Últimament l’hem pogut veure al 33, on s’ha envoltat de moderns amb ulleres de pasta per interpretar el paper d’una prostituta a la sčrie “Pop rŕpid”. Diu que els seus inicis en el món de la interpretació van estar lligats a la improvisació, així que per nosaltresha hagut de fer memňria per rescatar-ne algunes tčcniques, perquč treure temes quan estŕs emmanillat a algú en un ascensor no resulta gens fŕcil. .

26/10/2011: Fuckin' Bollocks

Categoria: Jordi Évole
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Fuckin' Bollocks


Una banda de rock amb pinta de banda terrorista. Els Fuckin' Bollocks són un grup de Barcelona com ho podria ser de Nord Amčrica. Bateria, baix, guitarra, harmňnica... i una veu que s'escanya el que calgui. Ho toquen tot amb optimisme i una cara que es confirma amb el que diuen les seves lletres. Aixň de l'actitud desenfadada, es porta, i aquests nois decididament en formen part.

De moment, podem sentir el seu LP "All good things" (2010) i "Congo Tapes" (2011), perň des del 2006 que donen guerra. Sota el segell Daruma Records, els Fuckin' Bollocks fa la pinta que es faran sentir.

My Buddy, dels Fuckin' Bollocs, pels Bestiari:

.

26/10/2011: Matarile

Categoria: Jordi Évole
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Matarile


El “Yeyé” i el “Nene” són actors perň persones amb un passat tčrbol ben real. El “Nene” ha passat quinze anys a la presó, ha comčs més de 150 atracaments i és expolitoxicňman rehabilitat... I tot aixň ho ha explicat a Confesiones de un gángster de Barcelona (Ediciones B, 2010), el llibre on ha confessat tota la seva intensa vida delictiva. El “Yeyé” és fan del Dúo Dinamico i expert en el nus colombiŕ.

Quan s’ajunten, formen Els Matarile, uns actors que es van donar a cončixer en una sčrie d’humor que barreja ficció i cŕmera oculta. Així que ells, algú amb experičncia en segrestos, eren els ideals per ajudar-nos a retenir el Jordi Évole al Bestiari, portar-lo a un hotel i emmordassar-lo en una sala d’interrogatoris improvisada. .
Categoria: Jordi Évole
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Els Matarile sagresten Jordi Évole. Si se salvarŕ, ja ho veurem...

.
Categoria: Jordi Évole
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Jordi Évole fa les paus amb els Matarile, els seus segrestadors al Bestiari Il·lustrat.

.


El zoolňgic cultural catalŕ.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial