Categoria: Roger Coma
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer amb Roger Coma, Aniversari a la deriva.

.

24/11/2011: Roger Coma

Categoria: Roger Coma
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Roger Coma


Si el que busqueu en un entrevistat són respostes profundes i meditades, ell és el vostre home. Perquè el Roger Coma és un d’aquells paios que s’ho pensa tot dues vegades abans de parlar. Va deixar Banyoles, que el va veure néixer el 1976, per anar a Barcelona a estudiar a l’Institut del Teatre Molts de vosaltres el recordareu interpretant un executiu capritxós i dèspota a la sèrie Porca Misèria. El Roger és un d’aquells actors de casa nostra a qui pràcticament hem vist créixer a la petita pantalla. Però, a més de tele, també l’hem pogut veure al cinema i al teatre de la mà de directors de renom.

És inquiet, observador i perseverant. I potser ha estat una combinació de les tres coses el que l’ha portat a explotar la seva faceta d’escriptor i a publicar dues novel·les. L’última: He conegut una noia (Grup 62/Columna, 2011). Un llibre on carrega contra moltes de les misèries del món de la interpretació.

En Roger ja ens havia advertit que darrere el seu aspecte de gendre perfecte s’amagaven punts dalinians i atramuntanats. El que no ens pensàvem era descobrir tan aviat que no ens hem de fiar mai de les aparences.

El capítol sencer, Aniversari a la deriva.

.

23/11/2011: Gerard Guix

Categoria: Roger Coma
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Gerard Guix


Al Bestiari hem convertit un escriptor en un clon de Charles Chaplin. Però que no ens enganyin els seus dots interpretatius. Si li traiem el bombí i li arranquem el bigoti, descobrirem un escriptor seriós, d’aquells que prometen, i molt.

Gerard Guix és escriptor, dramaturg i guionista. I el seu currículum gruixut, amb 5 novel·les al mercat, unes quantes obres de teatre i un munt de premis acumulats, el delata: les neurones d’aquest intel·lectual no donen treva. El Gerard, vigatà del '75, ha viscut llargues temporades a Anglaterra i va ser justament a Londres on una anècdota amb una desconeguda el va inspirar a l’hora d’escriure la seva última novel·la: una història d’amor, de crisis, d’humor i de suspens. Tot el que hauries de saber abans d’estimar-me (Edicions Columna, 2011) és el que en va sortir. Una llarga declaració d'intencions? Ho haureu de comprovar. .

23/11/2011: Jordi Farrés

Categoria: Roger Coma
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Jordi Farrés


Un mestre de les galetes artesanals. I és que a simple vista fer galetes pot semblar fàcil, però si les galetes són les que fa el Jordi Farrés, que amb 18 anys va guanyar el premi al millor jove pastisser d’Espanya, els ingredients bàsics i indispensables són la creativitat i l’art.

Jordi Farrés i Xavi Fàbrega són Bcncookies. Aquests dos joves cuiners treballaven darrere els fogons d’un hotel de prestigi quan, una nit d’estiu, van decidir muntar el seu propi taller de cookies després de veure la pel·lícula Lladres d’estar per casa, de Woody Allen, on un exconvicte decideix obrir una botiga de galetes just al costat d’un banc per poder fer-hi un túnel i atracar-lo. Al final, però, resulta que té més èxit la botiga de galetes que l’atracament.

El seu taller l’inunda l’olor de les galetes fetes a mà amb ingredients de luxe: xocolata belga, vainilla natural, festucs iranians i les estrelles de la casa: les d’or en pols i les que elaboren amb un combinat secret de 12 espècies. Que el Jordi i el Xavi són uns autèntics virtuosos de la pastisseria, ens queda clar quan ens posem a jugar al joc de vaixells fet a mà que ens han personalitzat especialment per a l’ocasió: fets a base de xocolata i amb peces totalment comestibles. .

23/11/2011: Alícia Rosselló

Categoria: Roger Coma
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Alícia Rosselló


Una tempesta d’objectes de llana no identificats interromp la conversa del programa. Una pluja que servirà per demostrar-nos que al ganxet hi ha vida més enllà del tapet de la iaia. I si algú creu fermament en aquesta afirmació és Alícia Rosselló, l’alma mater de Duduà, un projecte que intenta reinventar el món dels fils i les agulles.

Amb estudis de disseny digital i animació, aquesta barcelonina va fer un gir de 360º i va decidir-se pel món més analògic i tradicional. En els temps que corren, amb els carrers plens de gent uniformada per les grans multinacionals, l’Alícia està convençuda que les manualitats estan de moda i que no hi ha res més autèntic que una bufanda feta a mà. Al seu taller hi podem trobar des d'objectes en 3 dimensions seguint una tècnica directament importada del Japó a fundes totalment personalitzades per l’ipod.

Ha estat en aquests tallers on l’Alícia s’ha adonat que el seu públic és majoritàriament femení. I és per reivindicar més presència masculina en aquest món, que la pacífica “Guerrilla barbuda del ganxet” pren sovint el carrer i s’encadena amb llana gruixuda al mobiliari urbà. .

23/11/2011: Fèlix Pons

Categoria: Roger Coma
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Fèlix Pons


La seva cara us deu sonar. És en Fèlix Pons. Escriptor, poeta i director teatral. Però, sobretot, el Fèlix us sonarà perquè ha participat com a actor, entre altres, en sèries de TV3 com Ventdelplà. L'hem vist també a la gran pantalla, a El coronel Macià (Josep Maria Forn, 2006) i a Febrer (Sílvia Quer, 2006), i també al teatre, tant actuant com dirigint.

El que ens interessa més d’en Fèlix, al Bestiari, no és el seu currículum sinó que és un dels millors amics d’en Roger Coma. Un d’aquells que es poden comptar amb els dits d’una mà i que no s’obliden mai del teu aniversari. Per això és el màxim còmplice de la sorpresa...
.
Categoria: Roger Coma
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Navegar, conversar... La Bibiana i en Roger Coma intercanvien opinions mentre s'apropen a Cadaqués.

.
Categoria: Roger Coma
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
En Roger Coma fa una capbussada amb la Bibiana. Immersió!

.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial