Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer amb Sílvia Bel, Una Itàlia de comèdia.

.

10/11/2011: Sílvia Bel

Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Sílvia Bel


Sobta que una actriu que se sent tan italiana tingui una dicció catalana tan correcta. Per la seva manera d'interpretar els textos i la seva presència de dama elegant, molts han vist la Sílvia Bel com una de les muses del teatre clàssic fet a casa nostra. Només cal recordar els seus papers com a Lady Windermere o Natalia Petrovna. També va donar vida a l'emblemàtic personatge de la Colometa en una obra de 4 hores on va demostrar la seva disciplina i el seu perfeccionisme.

Amb la seva presència en sèries televisives com Ventdelplà o Infidels ha aconseguit que molts espectadors trepitgin el Teatre Nacional de Catalunya per poder veure-la de prop. Més habitual a la petita pantalla que als cinemes, també ha fet les seves aparicions en pel·lícules com Año mariano o Xtrems.

Estem davant d'una personalitat passional que, com si es tractés d'un volcà, pot entrar en erupció en qualsevol moment. Potser és per això que té una atracció gairebé obsessiva per l’illa volcànica de Stromboli i, de fet, per la cultura i la gastronomia italianes.

Una Itàlia de còmedia
, el capítol amb Sílvia Bel.

.

09/11/2011: Clara Andrés

Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Clara Andrés


Ja són forces les veus femenines que, acompanyades d'una guitarra i amb composicions i lletres pròpies, s'han erigit com a noves cantautores de casa nostra. La valenciana Clara Andrés n'és una. Nascuda a Oliva, la seva senzillesa natural, present a la seva música i a les seves lletres, és segurament el seu principal encant. Dona discreta que va fent amb seguretat, Clara Andrés ha guanyat diversos premis, també versionant poesia com Personatges de Josep Pedrals (Premi Miquel Martí i Pol), i ha col·laborat en la banda sonora de Dies d'agost (Marc Recha, 2006) amb Hui fa vent, un dels temes que més han ressonat.

La Clara compta amb dos discs publicats. El primer va ser Dies i dies i l'últim és Huit (2010), un delicatessen musical perfecte per sentir a cau d'orella. Potser un descapotable no és, estèticament, el que més li encaixa, però volíem que toqués amb el vent de cara, així que us la deixem aquí, tota pel Bestiari:

Tinc un clavell per tu, versió d'un tema original de Lluís Llach.

.

09/11/2011: Itziar Castro

Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Itziar Castro


Itziar Castro canta, balla, fa teatre, cinema i televisió. Déu n'hi do, no? A més de fer infinitat de papers, com el zombi terrible de Rec 3, el film de terror dirigit per Paco Plaza, té una vessant de productora. A escena, però, tant pot provocar el pànic com milers de somriures. Es pot veure al nostre capítol, fent-se la italiana i diva de la cuina amb un humor i capacitat d'improvisació que fan pixar de riure. La Itziar és una dona de caràcter i molt pencaire. De no ser així no faria tantes coses aquí i allà. Ha treballat amb Peter Greenaway, Óscar Aibar, Joaquim Oristrell, Calixto Bieito i al Cabaret Taboo de Dani Nel·lo. I treballar amb ella, ho afirmem, és genial.
.

09/11/2011: Thomas Noone

Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Thomas Noone

Algú que s'enfila allà on nosaltres proposem només pot ser algú que conegui i domini el seu cos. Un cos en forma, esclar. És el cas del ballarí i coreògraf Thomas Noone, que ens ha fet per nosaltres una coreografia pel tema Fango de Lorenzo Jovanotti. Noone no és només un ballarí sinó un emprenedor i artista reconegut: el 2001 va fundar la seva pròpia companyia a Barcelona, i no és casualitat que els seus espectacles de dansa contemporània tinguin una projecció internacional. A casa nostra també ha treballat amb Rami Levi, la Cia. Metros de Ramon Oller i la Cia. Gelabert-Azzopardi. Si voleu veure un bon espectacle de dansa, les seves són apostes segures.

.

09/11/2011: Iris Morata

Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Iris Morata


Si un arbre amb fruits que són sabates us sembla poc corrent, les creacions de la dissenyadora Iris Morata encara ho són menys. De fet, el menys corrent de tot és la seva trajectòria. Amb només 23 anys i una filla de 3, ja va crear la seva pròpia marca de sabates. I tot això sense acabar els estudis a l'Escola de Moda Felicidad Duce, on ha acabat sent-ne professora.

També sorprèn que ella sola sigui capaç de dissenyar desenes i desenes de models per cada col·lecció. Des dels orígens, fugint dels ornaments superflus per reinventar la forma. La imagina sobre el paper, tria pells de colors i textures especials i en supervisa la fabricació. Després d'un parèntesi, l'Iris Morata va trobar una còmplice, la seva sòcia Raquel Canal, que l'ha animat a tornar a dissenyar. Segueix fent un calçat tan femení com abans, però cada vegada més atrevit, amb talons i plataformes de fusta o metàl·lics i escots més extremats. De petita, l'Iris Morata no es podia treure del cap la imatge de les seves Barbies descalces. Jugar a fer-los sabates l'ha dut a aconseguir que peus de dones de tot el món portin les seves. .

09/11/2011: Noemí Elias

Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Noemí Elias

Veure la fotògrafa Noemí Elias convertida en paparazzi és una broma que ens hem permès, perquè probablement aquest és un dels pocs camps de la fotografia que no li interessen. No li cal perseguir els artistes, perquè són aquests els que la vénen a buscar, com Névoa, Nubla o Le Petit Ramon, que han confiat en ella per la imatge dels seus treballs. De fet, ha convertit en imatge de portada bona part de l'escena musical del nostre país. Per molt estrany que sembli, confessa sentir-se insatisfeta amb els seus retrats. Deu ser per això que no para de fer-ne, com una espècie de recerca personal que l'ha duta a retratar gent de totes les edats i a donar forma a dos projectes personals on els pèls facials tenen tot el protagonisme: Barba's, i Bei Gott!, on en comptes de personatges barbuts, converteix en bigotuts fins i tot nadons i carnisseres.

A més de sentit de l'humor, les fotografies de la Noemí Elias són un equilibri perfecte entre tècnica i sentiment. Els capricis de la llum passen a ser els seus aliats. Fa carícies amb els enfocs i desenfocs. Una mateixa imatge transmet innocència i alhora cansament, pot ser tranquil·la i al mateix temps inquietant. Allunyada de les presses i pressions dels encàrrecs, és quan fa fotos en els seus viatges que se sent més feliç. .
Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Un dinar italià pot ser deliciós. Ara bé, amb l'actriu Itziar Castro també pot ser un fart de riure. Pregunteu-ho a la Bibiana o a la Sílvia Bel...

.
Categoria: Sílvia Bel
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Enfilar-se a un arbre o a un fanal sembla cosa de bojos, però al Bestiari Il·lustrat ho fem tot per l'art. La Sílvia Bel, però, no les té totes...

.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial