Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer amb Thais Villas, La Panadella. Camions i talons.

.

13/10/2011: Thais Villas

Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Thais Villas

Ja fa sis anys que aquesta reportera amb look de secretària sexy va emigrar a Madrid per buscar-se la vida. Des de llavors, viu en un jet lag permanent: vida professional a Madrid, vida personal a Barcelona. La Thaïs és de les periodistes que ha començat des de baix, remant a galeres. Curtida com a redactora i productora de tele i ràdio va posar-se per primera vegada davant les càmeres quan treballava al programa Les 1000 i una de TV3. Li van proposar fer una prova i el seu talent per comunicar va fer la resta.

Amb morro i irreverència com a úniques armes, aquesta periodista no vocacional ha aconseguit fer-se un lloc a la trinxera del món televisiu: el reporterisme a peu de carrer. Després de cremar molta sola a les portes del Congrés dels Diputats, la Thaïs ha aconseguit posar-se a tots els polítics a la butxaca.

Els caps de setmana, la Thaïs baixa dels seus talons, aparca el fuet i s’allibera de focos i càmeres per viatjar, religiosament, a Barcelona. Per això l'equip de Bestiari l'acompanyarà de capital en capital, però d'una manera com no ho havia fet abans, potser més lenta però més emocionant.

El capítol:
.

12/10/2011: Renaldo & Clara

Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Renaldo&Clara

Darrere d’aquest grup amb nom de pel·li de Bob Dylan, Renaldo & Clara, s’hi amaguen Hugo Alarcón, Víctor Ayuso i la seva veu i ànima: Clara Vinyals.

La Clara és sigilosa i delicada com la seva música. Fins i tot va ser-ho en la manera de donar-se a conèixer. Aquesta lleidatana, que va començar a compondre cançons als 13 anys, va enviar un correu anònim al seu segell discogràfic amb algunes de les seves composicions. L'anònim amagava tot un diamant en brut de la música de casa nostra i al segell discogràfic no li va passar per alt. Un diamant, per molts, encara per descobrir.

Renaldo & Clara té un disc al mercat, un EP en vinil de cançons pop oníriques i melancòliques que costa de trobar. Tot un encanteri musical nascut a Ponent.

.

12/10/2011: César Segarra

Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
César Segarra

César Segarra. Fòtògraf. Peça última de la sessió amb la Thais, però imprescindible. Aquest fill avantatjat de la seva generació, amb només 24 anys ha aconseguit que passin per davant de la seva òptica diverses bèsties reconegudes del panorama cultural del país. La seva fam d’experiències el va portar a viatjar a Londres on va veure complert un dels seus somnis: veure treballar un dels seus gurús professionals, el fotògraf Nick Knight. Però aquest no és el seu únic somni fet realitat, perquè el major dels somnis complerts va ser fotografiar a una de les grans: Kate Moss. Així que, tranquils. Si algú podia resoldre amb èxit aquesta sessió de fotos amb tocs surrealistes era algú amb el caràcter expeditiu del Cèsar.
.

12/10/2011: Krizia Robustella

Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Krizia Robustella

Provocador, irònic i una mica macarra. Així es podria definir, a grans trets, l’estil de la dissenyadora Krizia Robustella. El de la Krizia és tot un cas de còctel genètic: nascuda a Holanda, per les venes d’aquest barcelonina d’adopció hi corre sang italiana i argentina. Als 26 anys la carrera d’aquesta jove empresària ha estat meteòrica. Amb només 23 ja veia desfilar els seus dissenys per les passarel·les amb més renom. I la cirereta del pastís li va arribar amb l’edició de l’any 2011 del 080 Barcelona Fashion, on va arrassar en premis i èxit de crítica amb la seva col·lecció inspirada en els camioners i les prostitutes.

L’èxit i el reconeixement, lluny de provocar-li vertígen, només fan que carregar encara més les piles d’aquesta dissenyadora a la que alguns ja han etiquetat com l’enfant terrible de la darrera fornada de la moda feta a Catalunya.
.

12/10/2011: Marc Giró

Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Marc Giró

Marc Giró. Editor de moda. Primera peça d’aquest engranatge fotogràfic. El Marc, a més de ser amic de l’ànima de Thaïs Villas ja fa uns deu anys que es guanya la vida com a editor de moda de la revista Marie Claire. Català amb pinta de nen de casa bona, Marc Giró va arribar al món de la moda per casualitat. Ara, després d’anys de dedicar-s’hi, s’ha convertit en un autèntic analista d’estilismes i caçador voraç de tendències.

Que tot un entès en tendències com ell es presti amb humor a enfundar-se una granota de mecànic ens diu molt d’ell. I ens agrada. Amb granota o sense, el Marc es posa en el seu paper i, conscient que és el cervell de l’operació, explica a l’equip perquè estem en un taller envoltats de rodes, grasa, i claus angleses.
.

12/10/2011: Júlia Sanchís

Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Júlia Sanchís

Júlia Sanchís, estilista, és la segona peça de l’engranatge en aquest capítol per a la sessió fotogràfica de Thais Villas. La Júlia ho ha tingut clar tota la vida: el seu món havia de ser la moda. Només una entusiasta de les teles i les costures com ella, ens pot confessar haver-se deixat mig sou en un vestit de la seva dissenyadora preferida, Isabel Marant. Als 18 anys va fer les maletes i va abandonar la seva València natal per traslladar-se a Madrid a estudiar moda, i, per ara, l’aventura no li ha anat gens malament.

La feina de la Júlia? No és fàcil. Després de triar i remenar desenes de peces de roba ha de convèncer a la Thaïs que uns pantalons curts són la millor aposta per una sessió de fotos amb una temperatura que no supera els cinc graus centígrads.
.
Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Visita a cal Gran Wyoming.

.
Categoria: Thais Villas
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
La Thais i la Bibiana passen fred fent autoestop. Que algú s'aturi, no pinta gaire fàcil...

.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial