Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer amb Aina Clotet, De l'Eixample a Hackney.

.

29/03/2011: Aina Clotet

Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Aina Clotet

La primera cosa que hem de dir de l'Aina és que no va renunciar a un fred rodatge tot i tenir febre contínuament! L’anècdota ens dóna una pista de com és l’Aina: decidida. Un tret important en una professió on un pas en fals et pot deixar a la cuneta per sempre.

Aina Clotet va arribar a la professió per casualitat quan la van agafar en un càsting en què no havia de participar. Estació d’enllaç és la sèrie que la va posar a la retina de molts catalans quan només tenia 12 anys. Aquest càsting ens ha fet perdre una científica, professió a què s’hauria dedicat imitant al seu pare; però hi hem guanyat un tros d’actriu. Almenys així ho pensa la crítica, que l’ha aplaudit amb força a pel·lícules com 53 días de invierno o al teatre amb l'exitosa Germanes. També ha estat reconeguda pel seu darrer paper al cinema, Elisa K, mentre treballa a la sèrie Infidels. No es pot negar que la llista d'interpretacions i premis sigui llarga!

Però la carrera de l’Aina no ha estat meteòrica. Va acabar de llicenciar-se en Comunicació Audiovisual, sense saber si abandonar els escenaris, i va decidir seguir amb la seva carrera d’actriu amb fermesa. L’aposta, com tots sabem, ha sortit bé, i l’Aina és avui un dels noms importants dels escenaris catalans.

El capítol amb Aina Clotet, De l'Eixample a Hackney.

.

29/03/2011: Dorian

Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
En Marc i la Belly de Dorian

Fa un any que en Marc i la Belly de Dorian es van establir a Londres. Allà és on ha nascut After After Hours, una banda amb l’ànima d’aquests dos músics en companyia d’instruments i instrumentistes anglosaxons: Carly Bond, Lexy Pokane i Steve Rooney, tres músics integrats a l’indie de la ciutat. La proposta que ha resultat d’aquesta barreja d’orígens és un pop bastard amb l’esperit dels ’70.

Instal·lats a Dalston, una de les zones culturalment més emergents i a l’est de la ciutat, en Marc i la Belly no han abandonat Dorian, però ara viuen After After Hours en paral·lel i aviat treuran el seu primer LP “british”. Assagen i toquen a Londres, però estigueu a l’aguait, que de tant en tant tornen a Barcelona, de visita i també per tocar!

Aquesta és l'actuació d'After After Hours als Bestiari, amb el tema This is London:

.

29/03/2011: Cristian Zuzunaga

Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Cristian Zuzunaga

El de Cristian Zuzunaga és un d’aquells casos en què fem servir la paraula “dissenyador” per dir alguna cosa. En realitat, la definició li queda petita. Anem a pams i presentem-lo: nascut a Barcelona, Zuzunaga va deixar Catalunya ja fa més d’una dècada per estudiar tipografia i disseny gràfic a Londres. Allà es va quedar. Amb els estudis al London College of Communication i al Royal College of Art, però, no en va tenir prou.

Avui Cristian Zuzunaga és un dels noms que fan arquejar les celles dins l’escenari del disseny textil. Tot i que no és la seva formació, els seus dissenys han cridat l’atenció pel fantàstic ús que fa del color. Els seus patrons pixelats han creat un món molt personal, i molt aplaudit, i als seus 32 anys ja ha signat peces per firmes de pes com Kvadrat, Ligne Roset o Nanimarquina.

Però no us quedeu només amb el Zuzunaga dissenyador. El que importa de veritat és el Zuzunaga investigador. Darrere un sofà, un mocador o una cortina estampada, les geometries multicolors de Zuzunaga fan moltes preguntes. El nou entorn digital, o la relació entre cada ciutat i la psicologia dels seus habitants són alguns dels temes de l’obra de Zuzunaga. Ell és un d’aquells esperits renaixentistes que volen la quadratura del cercle.
.

29/03/2011: Gregori Saavedra

Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Gregori Saavedra

Gregori Saavedra és un creatiu publicitari que un bon dia va decidir que el millor era no tenir el cul llogat a ningú i llençar-se a l’aventura. Així que va empaquetar els trastos i ell i tota la família –dona i dues filles– es van llençar a l’aventura de Londres. D'això en farà dos anys. I viu allà, a la famosa Portobello Road, una mica lluny del pati de l’est de Londres on es pren un te amb la Bibiana i l’Aina Clotet.

Tranquil, reposat i amb un somriure permanent a la cara, la feina del Gregori és difícil de definir en poques paraules, bàsicament perquè és capaç de tocar tots els pals. Comencem per la targeta de visita que ens ha deixat avui: la il·lustració. El seu és un segell barroc, profús en detalls, en un blanc i negre molt solemne, que barreja realitat amb éssers fantàstics. Potser més que barroc sembla un Bosch dels nostres dies. Però la seva feina s’estén a molts més àmbits, des de la realització d’espots a la direcció d’art o l’animació. El Gregori s’allunya molt del clixè agressiu amb què sovint s’identifica el creatiu publicitari. Potser se li ha encomanat la flema anglesa. És un creador de cap a peus, així que val més que no el perdem de vista!
.

29/03/2011: Bea Segura

Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Bea Segura

Sí, us deu passar com a l’Aina: aquesta cara us sona, no? Al currículum de la Bea Segura hi ha unes quantes sèries de televisió d’aquelles que fan que la gent et saludi pel carrer. Cosa que ara no passarà, fora que aneu a Londres: la Bea va emigrar a Anglaterra seguint a la seva parella. Ara s’obre camí a a les Illes Britàniques en una sèrie de la BBC, cosa que té doble mèrit, tant per l’exigència que suposa treballar en un idoma diferent com per la dificultat de treballar-se papers en un món tan competitiu com els escenaris anglosaxons.

La Bea va començar a despuntar en telesèries per adol·lescents, que ha estat la millor escola per a molts dels actors i actrius de la seva generació. També va aprendre'n en grans serials: a casa nostra la vam poder veure, per exemple, a El cor de la ciutat o a Serrallonga. A la gran pantalla ha tingut papers en pel·lícules com Salvador o més recentment a Hierro. Pocs més intèrprets poden dir que combinen la feina entre Barcelona i Londres. La Bea, sí.
.
Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
L'Aina Clotet i la Bibiana passegen pels freds carrers de la capital anglesa. Poc habituades a aquesta neu, més val immortalitzar el moment. Càmera en mà i... Lluís!

.
Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
No cal dir que a Londres hi fot molt fred, per això l'Aina Clotet i la Bibiana se les empesquen de tot tipus per fer-lo passar: des de tirar-se boles de neu a moure l'esquelet enmig d'un mercat. Cristian Zuzunaga costa de treure a ballar, però ni que sigui discretament, l'aconsegueixen fer moure.

.
Categoria: Aina Clotet
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Viatgem al país que va inventar el futbol i el pop, dos arts que tenen alguna cosa de bestial. Anem a Londres, i portem a l'hort londinenc l'actriu Aina Clotet. Allà hi trobem bèsties com l'actriu Bea Segura, el dissenyador Cristian Zuzunaga, el publicitari Gregori Saavedra i els Dorian, que ara toquen com a After After Hours..


Mostra Ruta 18 - De l'Eixample a Hackney en un mapa més gran .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
Protagonistes



Spotify bestial