Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer, Res és el que sembla, amb Roger de Gràcia.

.

05/04/2011: Roger de Gràcia

Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Roger de Gràcia

En Roger és, primer de tot, una bèstia de la televisió. Ha treballat com a periodista, actor, i últimament és un presentador clau d'aquesta casa. Va néixer a Barcelona fa uns 35 anys i molt aviat ja va descobrir que qualsevol cosa que expliqués feia gràcia. No ho acabava d’entendre: Ell es considerava més tèrbol i anguniós que simpàtic, però acceptar-ho va ser la seva decisió. I ja posats... Per què no explotar aquesta vena!

Llicenciat en Comunicació Audiovisual, la primera feina que va tenir va ser amb la Júlia Otero a La Columna. Després ja va començar a ensenyar les dents com a presentador a programes com Caçadors de paraules, Bocamoll o No me la puc treure del cap, que s'emet actualment.

Al Bestiari, però, el que el Roger no es pot treure del cap és el seu primer fill Pep, de 4 mesos, criatura que comparteix amb l’actriu Agnès Busquets. Al llarg del programa anem descobrint que el Roger és un autèntic patidor obsessiu, per ell i pels altres.

Res és el que sembla, amb Roger de Gràcia.

.

05/04/2011: Roger Mas

Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Roger Mas

Roger Mas és, sense cap mena de dubte, una de les veus més bestials de l’univers català. Greus amb volum, gust per la poesia i intuició i coneixement musical fan d’aquest músic un dels més importants del país. Solsonès de 35 anys, en Roger va néixer en una família de músics. Des de ben petit que va començar a desenvolupar la seva vessant artística. Ho va fer amb el clarinet, amb el saxo, fins arribar a ser un cantautor d’espectacular veu, guitarrista i compositor de cançons que pocs altres sabrien arranjar. El folc rock pren camins diferents però compaginables als treballs de Roger Mas, ja sigui amb música moderna, amb música tradicional o amb sons i ritmes d’arreu del món. L’últim disc ha estat A la casa d’enlloc (Satélite K, 2010), amb un rock més desenfadat que s’afegeix a la cua d’èxits respectats com són el Mística domèstica i Les cançons tel·lúriques, un recorregut profund i místic que mou poesia de Jacint Verdaguer amb altres temes només instrumentals.

I la pluja es va assecar, Roger Mas.

.

05/04/2011: Roger Guaus

Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Roger Guaus

Heu sentit alguna vegada que fer una foto pot ser com masturbar-se o fer un acte d’amor? Doncs aquí teniu qui defensi aquesta teoria: Roger Guaus. Un fotògraf postmodern que diu que treballa per exhibir-se, per espantar fantasmes i enregistrar la seva vida. El reconeixereu per uns retrats molt íntims i secs que no volen ser bonics, ni tenir un sentit, ni fer denúncia social. Senzillament, busquen emocionar perquè segons diu, són experiències que no es repetiran. Forma part del col.lectiu europeu Smoke amb fotògrafs que, com ell, podrien tenir a Juergen Teller o Corinne Day en un altar. Càmera en mà, en Roger intenta copsar l'íntim Roger de Gràcia, el que no somriu, i fer així un acte d'amor amb ell a través de la fotografia.
.

05/04/2011: Quimi Portet

Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Quimi Portet

És sabut que Quimi Portet és l’autor de la música d’aquest programa. Com? No ho sabieu? Doncs sí, el ritme inicial del Bestiari el marca aquest músic de Vic, de 53 anys (i ben portats), amb llarga trajectòria musical. En realitat es diu Joaquim Portet Serdà i, abans de trepitjar escenaris en solitari o acompanyat de la seva banda, en Quimi era guitarrista a El último de la fila al costat de Manolo García i en altres grups com Los burros, etc. D’ell tenim sis discos en català i un grapat d’interessants produccions: principalment les d’Adrià Puntí (amb qui treballa actualment en un disc -però no per l’Adrià sinó per a en Josep), les d’Albert Pla o Gerard Quintana. En Quimi és un home sincer, directe i molt arrelat a la terra. Per comprovar-ho només cal escoltar La terra és plana, Matem els dimarts i els divendres o el seu últim disc, Viatge a Montserrat (Quisso Records/Música Global, 2009). .

05/04/2011: Roger Viusà

Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Roger Viusà

Roger Viusà no és un sommelier qualsevol. N'és un dels millors del món i, a estones lliures, no el trobarem fent treballar el paladà sinó fent skate. L’any 2007, el Roger Viusà es va endur el títol de millor sommelier d’Espanya. L’any següent el de sotscampió del món. I això vol dir que li posin el vi que li posin davant, ell ens pot dir només ensumant-lo i tastant-lo l’origen, l’anyada, les aromes, d’on ve i on va.

Treballa a l’Hotel Omm de Barcelona. Fa classes i roda el món fent ponències allà on sigui. Però el més important és que és un apassionat filòsof capaç de relacionar amb el vi totes les matèries, ja siguin literatura, llengua, biologia o natura. L’entrega, la constància i la curiositat són les seves grans virtuts. El portem al Bestiari, amb en Roger de Gràcia, que prefereix una Fanta a un bon Priorat, perquè el convenci que això del vi no és cap bogeria. .
Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Ens enduem en Roger de Gràcia a un balneari perquè descansi de tanta televisió i nedi una mica. La que més neda, però, és la Bibiana. I en Roger no s'està de res, fins i tot s'atreveix amb patinet..
Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Telefonar-se, en un hotel, sempre té el seu què. La Bibiana i en Roger de Gràcia, a punt per anar a dormir, proven de parlar però no s'acaben de posar d'acord.

.
Categoria: Roger de Gràcia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Roger de Gràcia no es va moure gaire. Més aviat vam tenir un capítol relaxat: en un balneari de Caldes de Montbui és on els diferents Rogers i Quimi Portet van anar passant, ja fos per prendre un bany, rebre un massatge o tastar un bon vi.


Ver Ruta 17 - Res és el que sembla en un mapa más grande .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial