Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer, L'última escapada, amb Càrol López.


.

16/06/2011: Carol López

Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Carol López

Li agrada manar, diu el que pensa i fa el que vol, però el millor és que aconsegueix fer-ho sense caure malament. Observa i estudia qui té al voltant amb minuciositat de cirurgiana i sap extreure de la realitat la part més tragicòmica. Carol López, directora de teatre, posa ordre als escenaris i, sense incoherències, també a la seva vida.

Poc després de llicenciar-se, li van penjar l'etiqueta de jove promesa del teatre català. En la seva trajectòria hi ha hagut èxits i fracassos però, sobretot, hi ha hagut comèdia. Li agrada passar tots els drames pel filtre de l'humor i assegura que el més gran pecat és avorrir. El seu mètode de treball, una aventura i experiència per als actors, s'ha endut grans elogis. La Carol utilitza els assajos per donar vida al text teatral amb la col·laboració de tot l'equip, però sense deixar de portar les regnes de tot. Assegura que, més que dirigir, tria el millor actor per a cada personatge. Les seves comèdies parlen d’allò cotidià i se’n riuen de tot. Irònica, irreverent i sense pèls a la llengua, és amant de les escenes curtes i els diàlegs afilats. Pocs aconsegueixen, fent teatre en català, ser èxit de crítica i públic. Ella ho ha fet i per això li han valgut els Premis Max, Butaca i el Premi de la Crítica entre altres.Ja veurem com paeix la incertesa de com, on i amb qui acabarà en encetar la nit.

L'última escapada, amb Càrol López.
.

16/06/2011: Mujeres

Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Mujeres

Mujeres són quatre nois amb el so “garatge” de més projecció internacional a Catalunya. El seu va ser un començament meteòric, perquè només amb la primera maqueta, la discogràfica Sones els va fitxar per gravar un disc. De fet, tenen projectes comuns amb uns altres estripadors, Els Surfing Sirles.

El Yago, el Martí, el Martín i el Pol, van crear al grup quan estudiaven i són uns animals dalt de l'escenari. El millor que tenen és que encomanen la seva energia a públic i crítica: el seu rock and roll convida a ballar i moure el cul cançó rere cançó, és per això que recomanen comprovar l'efecte de la seva música en directe.

Influenciats per grans músics com Leonard Cohen, The Beatles i Tom Waits, entre altres, Mujeres és un grup de gaudeix trepitjant l'escenari i que espera amb ganes, algun dia, poder viure plenament de la seva música.

I walked the line, de Mujeres.

.

16/06/2011: Irene Bou

Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Irene Bou

Veneçolana de 27 anys establerta a Blanes, Irene Bou Linhares és jove, forta i desvergonyida. Utilitza la pintura com a teràpia: plasmar els seus fantasmes a la tela és la seva manera d'enfrontar-s'hi. Els seus són personatges potents de cossos esquelètics i cares deformades. Pinta amb molt caràcter i personalitat. Mirant les seves obres descobrim el costat més fosc i amagat del nostre interior. Però no ens confonguem: a la Irene no li interessen els retrats, només les figures sense cap mena d'identitat. Actualment podeu veure algunes de les seves obres a la Galeria Arte Vistas.

Irene Bou és molt productiva i la podeu seguir a galeries de Barceona i Paris, on es valora molt el seu talent per dur les angoixes del món actual a la tela passant-les pel sedàs de l'art. Els seus personatges passius i torturats contrasten amb la seva vitalitat. I tot i que assegura que pinta precisament per no haver de parlar, al Bestiari hem intentat que es deixi anar una mica. .

16/06/2011: Roger Coma

Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Roger Coma

Càrol López va convertir aquest actor amb cara de bon nen en el seu llop maligne, però a ell ja li agraden els personatges torturats. Reflexiu i observador, a Roger Coma se li endevina una vida interior intensa. Prova d'això és la seva primera novel·la, Si això és Paris, el monòleg d'un artista català perdut a la ciutat de les llums.

Home tranquil i reflexiu, el Roger va néixer a Barcelona però passà la infància a Banyoles. Després va formar-se a l'Institut del Teatre i ha treballat tant en televisió, com en teatre i cinema. Últimament l'hem vist a la versió cinematogràfica de Les veus del Pamano en un dels papers protagonistes, i també a Carícies de Ventura Pons, però el Roger és conegut sobretot gràcies a la televisió, on ha defensat excel·lentment els seus personatges de Porca Misèria, Jet Lag o El comisario.

.

16/06/2011: Oriol Broggi

Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Oriol Broggi

Home de teatre i amant dels clàssics, Oriol Broggi té al darrere una llarga llista d'obres estrenades quan encara no ha arribat als 40. Que és amant dels clàssics no ho diem per dir sinó perquè coneix bé Shakespeare, Brecht, Txèhov, Tolstoi, Sòfocles, Espriu i un llarg etcètera d'autors. Fa gairebé deu anys, ell i Carlota Subirós van decidir engegar un nou projecte, La Perla 29, per poder fer teatre de la manera que ells volien, amb gent jove, il·lusió i moltes ganes. Des d'aleshores no han decebut i queden en la memòria col·lectiva, per exemple, les seves col·laboracions amb l'actriu Clara Segura a Antígona i Electra, a la Biblioteca Nacional.

El seu és un teatre ben fet, sense estridències, amb prioritat pel text i el treball actoral. Res a veure amb la manera de treballar de Càrol López, amb qui té l'oportunitat de compartir taula en aquest Bestiari. .

16/06/2011: Dolo Beltran

Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Dolo Beltran

Dolo Beltran, cantant de Pastora i actriu, és una de les grans amigues de Càrol lópez. Van treballar juntes a Last Chance, al Teatre Lliure el 2006, i des d'aleshores la Dolo ha demostrat la seva versatilitat escrivint cançons, protagonitzant telesèries i traient dos discos al mercat sota el nom de Pastora. És clar que aquí hi tenim una bèstia de l'escena que a més a més, duu la faceta d'actriu al teatre, al cinema i també a la televisió. Potser últimament l'heu vista entre altres bèsties de la interpretació, a la sèrie Infidels. Però segur que res d'això ha fet que oblidés què és actuar als escenaris sota la batuta de Càrol López..
Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
La directora de teatre Carol López, algú a qui no li agrada que li dirigeixin la vida, passeja amb la Bibiana per una Barcelona diurna però fent una ruta nocturna.

.
Categoria: Carol López
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
En aquest capítol, la convidada espera una criatura, així que la ruta de nit que teníem preparada es fa de dia, però per bars i locals clàssics per on aturar-s'hi a fer una copa, el vermut o el que sigui en un plan típicament nocturn. La directora de teatre Càrol López fa l'última escapada, o una de les últimes abans de ser mare, i comparteix moments amb el també director Oriol Broggi, la pintora Irene Bou, els músics Mujeres, l'actor Roger Coma i l'actriu Dolo Beltran.


Mostra Ruta 15 - L'última escapada en un mapa més gran .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial