Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer, Cantant sota la pluja, amb Kike Maíllo.

.

26/05/2011: Kike Maíllo

Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Kike Maíllo

Tot i ser jove, el Kike ja fa 12 anys que fa de professor a l'escola de cinema de Catalunya, l'ESCAC. Kike Maíllo és emprenedor, li agrada portar la iniciativa i arrossegar gent. Ha dirigit i dirigeix cinema, curtmetratges, anuncis de publicitat, de videoclips i de sèries d'animació. I, sempre, és al capdavant dels projectes.

Ara s'ha llençat de cap a la primera fila del cinema de gran pressupost amb Eva, una òpera prima molt ambiciosa de caire futurista, ciència ficció i amb actors de renom com Daniel Brühl i Alberto Amann. Poca conya: és una gesta de cinc milions d'euros que veurà la llum el 2011. Abans ja va assolir l'èxit com a director de la sèrie d'animació emesa pel 33, Arròs Covat. Les aventures de Xavi Masdéu, aquell dissenyador jove, creatiu i eternament insatifet, podrien ser les seves.

Al Kike li encanta conduir, i com que la Bibiana se n'està començant a cansar, avui és ell qui pren el volant. Però el full de ruta el posem nosaltres, com sempre. No sap que avui fem un viatge sentimental al càmping, el lloc on es va passar mitja infància.

.

26/05/2011: Manos de topo

Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Manos de topo

Manos de Topo és un grup d'estudiants de cinema que es va crear com una broma entre amics. La banda, nascuda el 2005, va ser gràcies al boca-orella i al Myspace que es van convertir en un fenomen. Només sentint-los una vegada retindreu a la memòria l'estil dels Manos de topo. La veu ploranera de Miguel Ángel Blanca, el cantant, és marca de la casa i no deixa ningú indiferent. És d'un dramatisme únic del qual se n'és detractor o se n'és fan absolut. Són únics en el gènere, la barreja de pop melòdic i paròdia de cançó romàntica els fa incomparables. Les seves lletres estan plenes de perdedors, patiment i desamor. Afortunadament, tot vist amb molta ironia.

La formació d'aquests músics està totalment vinculada al cinema, així que no és casualitat que apareguin mentre fem ruta amb Kike Maíllo, qui, per cert, va dirigir un videoclip del tema Es feo, un dels més aclamats i dels més vistos per internet.

Al Bestiari han tocat El cartero, un tema totalment adreçat cap a Kike Maíllo.


.

26/05/2011: Mar Coll

Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Mar Coll

Tres dies amb la família va fer que Mar Coll passés de ser una desconeguda a guanyar el Goya a la millor direcció Novell i un munt de premis Gaudí. Només amb 29 anys, la guionista i directora de cinema barcelonina Mar Coll s’ha passejat per importants passarel·les i festivals. La seva òpera prima encara recull premis dos anys d'haver-se estrenat, quan ella ja té al cap el seu proper projecte.

Amb tirada cap al cinema francès i una sensibilitat a flor de pell, la Mar té molt a agrair a l'ESCAC, l'escola que la va formar, i Escándalo Films, productora que la va acompanyar en la seva primera aventura. És un gran talent del cinema català que ja té tots dos peus al gran univers del cinema, i tant crítica com públic espera amb impaciència la seva propera pel·lícula.
.

26/05/2011: Marçal Forés

Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Marçal Forés

Marçal Forés també és guionista i director de cinema, així que comparteix formació acadèmica amb la Mar Coll a més a més de tenir la mateixa edat i viure al mateix pis.

En Marçal ja té a punt la seva primera pel·lícula, Animals, nascuda també sota la protecció d'Escándalo Films. Ell es decanta més cap al cinema indie nord-americà. Els seus curts i videoclips sempre estan plens d'adolescents excèntrics i sembla que a la pel·lícula que prepara, tampoc no en faltaran.

Mar Coll, Marçal Forés i Kike Maíllo. Al programa tenim tres dels cineastes més prometedors del futur cinema català. Una ocasió com aquesta es mereix un bon sopar. Però que siguin joves promeses no vol dir que siguin disciplinats.
.

26/05/2011: Daniel Anglès

Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Daniel Anglès

Daniel Anglès va néixer a Barcelona fa 35 anys i és actor i director de musicals. La vida d’en Daniel ha estat sempre vinculada amb el musical. Des de ben petit ja es relacionava amb aquest art i ara el seu nom està darrere de bona part dels grans musicals que s'han estrenat al país.

Mamma Mía, Cats, La bella i la bèstia, Rent, Fama, Jesucrist Superstar. En tots ells hi havia la mà d'aquest intèrpret, adaptador musical, director de càsting i director. Ara dirigeix un dels grans musicals de tots els temps, Hair, al Teatre Apolo de Barcelona, on gran part dels ballarins són catalans i també n'hi ha de Cuba, les Filipines, EUA, etcètera. El nou expectacle busca ressuscitar l'antiga lluita contra el sistema i aixecar polseguera, i no dubtem que Daniel Anglès ho pugui dur a terme. Entre els seus múltiples projectes no hem d’oblidar que dirigeix la companyia El musical més petit i també l'escola Aules, on forma futurs professionals del teatre musical.

Kike Maíllo vol que el seu proper projecte al cinema sigui un musical, un gran musical. Segur que el Dani té moltes coses a dir-hi, per això els hem organitzat una trobada, encara que sigui d’allò més sòrdida.
.

26/05/2011: Claudia Vega

Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Claudia Vega

Aquesta és la Claudia, la protagonista d’Eva, la pel·lícula dirigida pel nostre protagonista Kike Maíllo. La Claudia és una nena prodigi, té llum, sensibilitat i una gràcia especial per interpretar. Amb només 11 anys ja ha protagonitzat la seva primera pel·lícula i li sembla que això de l'experiència cinematogràfica no s'acaba aquí. El Kike la va triar entre milers de nens per la seva capacitat d'adaptació i per ser solvent i veraç tant en les escenes alegres com en les dramàtiques. Veurem quina trajectòria segueix aquesta petita promesa del cinema de casa.

Si hi ha alguna característica del rodatge del film és la cançó que la Claudia cantava repetides vegades, així que per recordar vells i bells temps, desperta al Kike cantant aquell hit a capella.
.
Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El director de cinema Kike Maíllo comparteix un sopar de càmping amb altres artistes com els músics de Manos de topo i dues promeses del cinema, Mar Coll i Marçal Florés.

.
Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Kike Maíllo és un cineasta inquiet, espavilat i acostumat a dirigir, i sort en té la Bibiana, que si no fos per ell hauria acabat ben xopa.

.
Categoria: Kike Maíllo
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Anem de l'ESCAC, allà on treballa Kike Maíllo, fins a un lloc que el cineasta no espera però que li és de tot familiar: un càmping! Allà ens hi esperen altres artistes del món de l'escena com Mar Coll, Marçal Forés, Daniel Anglès, Claudia Vega i els també músics Manos de topo. Això sí, tots han d'anar amb paraigua, perquè la pluja s'afegeix a la nostra ruta.


Mostra Ruta 13 - Cantant sota la pluja en un mapa més gran .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial