Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer, Última parada: Montgat, amb Sílvia Abril.

.

13/04/2011: Sílvia Abril

Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Sílvia Abril

La Sílvia és una dona enganxada al mòbil. En té més d'un per no perdre's mai res, perquè vol estar a tot arreu i xerrar amb tothom. D'energia no n'hi falta. També viu enganxada al seu etern somriure, tan ampli i perenne que fa sospitar. Però la qüestió no és per què sempre riu sinó per què li és tan fàcil fer riure a la resta. És còmica i ho ha demostrat als platós de televisió, als escenaris i al cinema. Amb una perruca i una mica de maquillatge crea mites com ara la famosa "nena d'Shrek".

Hiperactiva, excessiva i molt accessible, després d'arribar a Eurovisió amb l'esperpèntic Chiquilicuatre, la Sílvia s'està traient la careta. Ha iniciat una nova etapa de presentadora en la que treballa l'humor sent ella mateixa, sense amagar-se en cap personatge. Adora la platja i el sol. I sort en tenim, perquè al Bestiari ho comprovem al llarg de tot un dia, la fem suar. Creieu que podem esgotar aquesta bèstia?

Última parada: Montgat, amb Sílvia Abril.
.

13/04/2011: Joan Colomo

Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Joan Colomo

Una de les veus més personals de l'escena actual és Joan Colomo. Mireu si és personal que el comparen amb Albert Pla. Un músic que de vegades xiuxiueja, que apunta aguts inaccessibles per molts altres cantants, i que interromp les seves pròpies cançons en directe amb qualsevol referència al públic o a l'entorn, no és d'allò més corrent. Joan Colomo toca en solitari des que ha tret Contra todo pronóstico (Bcore Disc), un disc cantant en català, anglès i castellà. Ell no fa diferències i salta d'una llengua a l'altra sense adonar-se'n. Sobretot, no us en perdeu les lletres: diuen més del que pot semblar. També forma part del grup La célula durmiente i havia tocat amb Unfinished Simpathy. Ara, però, ja va sol amb la seva guitarra, que experimenta concert rere concert què és pertànyer al rara avis Joan Colomo.

Aquí el tenim interpretant un dels captivadors temes del seu disc: L'ocell.

.

13/04/2011: Mireia Portas

Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Mireia Portas

La Mireia Portas anava per ballarina però la seva vis còmica, de moment, la reté a l'humor.

Rere una aparença fràgil i delicada la Mireia amaga una màquina de parodiar. Té un do per la imitació que va descobrir a la ràdio, a Minoria absoluta, i que explota ara a Polònia i a Crackòvia. També l’hem vista al teatre, per exemple actuant a la comèdia Boeing Boeing. Ella és la prova vivent que es pot ser sexi i graciosa. El tòpic diu que una dona còmica mai no fa tanta gràcia com un home còmic. I si mirem el panorama actual, veiem que potser el tòpic és més real del que sembla. Però elles mateixes ho aclareixen millor. .

13/04/2011: Sergio Mora

Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Sergio Mora

Només la mirada del pintor Sergio Mora és capaç d'una imatge com la de Mr. Spock torero. Els seus quadres n'estan plens.

Serio Mora és un dels pintors més prolífics, reconeguts i identificable del país. És de Barcelona i va néixer el 1975. Ha creat un imaginari propi, entre el somni i el circ, que suma imatges infantils, un puntet sòrdid i molt de sentit de l'humor. Més de 15 llibres il·lustrats, exposicions arreu del món, un catàleg extensíssim i sempre un mateix estil únic i original que funciona igual de bé sobre la tela, en la portada d'un disc o en un videoclip.

Colorista i de línies clares i simples, és en el contingut on els seus dibuixos esdevenen excepcionals. Com a mostra, la seva última exposició: Typical Spanglish, amb banda sonora de Los Toros. Els tòpics del torero i la sevillana passats pel seu filtre. Resultat: toros que fan màgia, folclòriques eròtiques, i monos torejant dinosaures.

Tot és possible amb Sergio Mora. Fins i tot que Sílvia Abril sàpiga dibuixar.
.

13/04/2011: David Fernández

Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
David Fernández

L'aparició d'algú com David Fernández era clau per a Sílvia Abril. Li demanem qui són les persones que la fan riure més i el David és sens dubte amb qui més es tronxa.

David Fernández, un actor representatiu de la comèdia d'aquest entorn, va néixer a Igualada el 1970. És un dels coneguts col·laboradors d'El Terrat i sovint ha treballat ben al costat d'Andreu Buenafuente. La veritat és que gràcies a l'Andreu s'ha fet ressò com a Gilipollas i altres personatges d'allò més sòrdids. El paper que el va fer més famós va ser com a Rodolfo Chikilicuatre, que fins i tot el va arribar a portar al Festival de la Cançó Eurovisió 2008. Allà també el va acompanyar la mateixa Sílvia Abril. Aquests dos tenen humor de sobres i sense fronteres. La prova és en aquest capítol, quan el David i la Sílvia parlen d'acudits i fins i tot n'expiquen un... .

13/04/2011: Florentine Cupcakes

Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Florentine Cupcakes

Ara ja no es porta fer un vermut o fer un cafè, ara el que es porta són les magdalenes, en totes les seves formes: cupcakes, plumcakes, muffings, ...

Florentine és un petit taller de Barcelona que treballa com les nostres àvies. Amb els ingredients de sempre i receptes de tota la vida, han renovat el món dels dolços i han posat les magdalenes en llocs on mai no havien estat. Ara també trobem dolços en càterings per festes, presentacions, congressos o casaments. On abans hi havia un canapè, ara hi pot haver un gran núvol de sucre rosa. Són peces decoratives, amb formes i colors que recorden els anys ‘50 i el món de les nines de porcellana. Sospitàvem que a la Sílvia i la Bibiana els agradaven els dolços, però, tant com per acabar-se les dues safates?
.
Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
En aquest capítol del programa canviem cotxe per bicicleta, que és molt més pràctic per anar per la platja. Tot i així, compartir bici no és tan fàcil com sembla per la Sílvia Abril i la Bibiana.

.
Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
La Sílvia no calla ni sota terra. A més, no la deixen tranquil·la ni en un dia de platja: el telèfon no para de sonar.

.
Categoria: Sílvia Abril
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
De sud a nord, el tren de la costa viatja de platja en platja compartint l'olor de crema solar i el color de pell torrada pel sol dels passatgers. Entre aquests hi ha una bèstia que crida l'atenció per allà on passa, l'actriu Sílvia Abril: mataronina de pro i addicta a la platja. Es creua amb vells amics i nous coneguts, animals aquàtics com ara la també actriu Mireia Portas, vinguda del fons del mar; el músic Joan Colomo, una de les veus més personals de l'escena actual; el pintor Sergio Mora, acompanyat de Los Toros; les dolces "Florentine Cupcakes", per compensar tanta sal marina; i l'aparició estel·lar de l'actor David Fernàndez.


Mostra Ruta 12 - Última parada, Montgat en un mapa més gran .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial