Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol: Un dia ieiè, amb Òscar Dalmau.

.

23/02/2011: Òscar Dalmau

Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Òscar Dalmau

Òscar Dalmau és guionista, presentador i punxadiscos. És evident que darrere d'aquest look tan estudiat s'hi amaga un tot-terreny. L'Òscar aprofita bé el seu temps: a TV3, presumeix de català acadèmic a El gran dictat i a la ràdio es desmelena per presentar La competència amb l'Òscar Andreu. A més, la seva característica veu porta anys caçant bolets tot i que ell no reconeixeria un moixernó ni que el tingués als nassos. Ah! I també té una vida a l'ombra com a guionista de Polònia i Crackòvia. Ell i el seu company són els Òscars, una marca de qualitat, d'humor àgil i irreverent.

La seva gran afició és rescatar de l'oblit clàssics del ieiè català i per fer-ho es transforma en Phil Musical. Li ha costat anys de feina, però finalment ha tret al mercat un recopilatori “seixantero”: Pop a la catalana, amb grans noms de la música ballable dels ‘60.

Tot en ell és exagerat, les ulleres, la barba, els greus de la seva veu i el sentit de l'humor. En aquest capítol descobrirem que l'Òscar Dalmau també és un home tranquil, capaç d'enfrontar-se a qualsevol imprevist i mirar-se’l sempre amb el filtre de l’humor.

Un dia ieiè, amb Òscar Dalmau.
.
Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Òscar Andreu

No s'entén l'un sense l'altre. Els Òscars, el Dalmau i l'Andreu, s'han creat una fama a força de guions esmolats i un programa de ràdio molt boig i sense complexos.

L'Òscar Andreu, quan no treballa, és el líder i cantant de La Banda Municipal del Polo Norte, un multitudinari grup de rock que acaba de gravar el seu segon disc de la mà del productor Paco Loco, un dels millors productors de música indierock a Espanya. Si entreu al seu web, comprovareu que l’estètica està farcida d’humor i combinacions enginyoses. Tenen un nom molt llarg i són sis sobre l’escenari: Juanpe González (guitarra i veu), Dimas Rodríguez (guitarra i veu), Marc Torrell (bateria), J. (baix) i Ari Fleck (teclat). L’Òscar Andreu, en aquest cas, canta i es deixa d’imitacions. Són un grup únic per l'energia de les seves guitarres i la ironia de les seves lletres. Amb aquest nou treball volen fer un salt endavant, amb cançons més crues i profundes. A més, tenen un fidel grup de seguidors que va creixent concert a concert. L’amic Òscar Dalmau, de les seves lletres, en va dir “que s'enganxen com a paparres sota títols com Canción optimista número 75 o Todos hemos tenido veinte años. Els astres auguren un futur molt prometedor per a aquesta banda de nom quilomètric”.

.

23/02/2011: Miquel Calçada

Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Miquel Calçada

Presentador i empresari, Miquel Calçada, nascut a Sabadell fa 45 anys, ha esdevingut una de les importants figures del món comunicatiu català. Periodista de renom tant en ràdio com en televisió, l’humor de Mikimoto (sobrenom amb què també se’l coneix) ha creat escola. Un dels grans programes amb què va convèncer més espectadors és Persones humanes, acompanyat de col·laboradors com Quim Monzó, entre altres. Escriu encara per premsa i ha voltat molt pel món. D’això, n’és la prova l’exitós programa Afers exteriors d’aquesta mateixa casa.

Un home com aquest té conversa per estona, així que no hi ha cap perill de silenci si hi coincideixes a l’ascensor, com li passa a Òscar Dalmau. Aquest parell poden fer passar una bona estona només amb una mica de la seva ironia.
.

23/02/2011: Les filles Föllen

Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Les Filles Follen

Les filles Föllen és una companyia catalano-italiana que crea coreografies amb moviments contundents, rítmics i amb una bona dosi de feminitat. La Margherita Bergamo i la Tuixén Benet es van conèixer a l'Institut del Teatre i comparteixen una mateixa manera d'entendre la dansa. A l'espectacle Entrada amb consumició, Les filles Föllen combinen cabaret, dansa contemporània i Elvis Presley. Un còctel guanyador.

Ara presenten el Projecte Associació i s'han convertit, no en dues, sinó en tres superheroïnes de l'entreteniment. Al Bestiari, han plantat el radiocassette sobre el billar i interromput així la partida entre l'Òscar Dalmau i la Bibiana. Un ball com aquest, però, no es veu cada dia! .
Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Serio i Javier Torres

A qualsevol se li obre la gana en veure un plat de Sergio Torres, la meitat del Restaurant Dos Cielos de Barcelona. L'Altra meitat es diu Javier i és exactament igual que ell.

El Sergio i el Javier, a més de ser bessons, són els xefs d'aquest restaurant de disseny situat a la planta 24 de l'Hotel M.E. de Barcelona, amb unes vistes espectaculars sobre la ciutat. La seva és una cuina d'autor, elaborada i elegant, el punt just entre tècnica i sentiment, i els ha valgut el Premi Nacional de Gastronomia 2009. Treballant a quatre mans, han col·locat el Dos Cielos al capdavant de les llistes de llocs que cal visitar, en només dos anys. I encara que semblin joves, una llarga trajectòria els avala. S'han format als millors restaurants de mig món i, sobretot, als fogons de la seva àvia Caterina, de qui han heretat la passió pels caldos.
.

23/02/2011: Núria Feliu

Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Núria Feliu

Coneguda arreu del país i cantant de trajectòria admirable, la barcelonina Núria Feliu ja ha fet la seva aparició al Bestiari. Tot i que el nostre protagonista, l’Òscar Dalmau, no se l’esperava, va ser una grata sorpresa jugar a l’strip-pòquer amb ella. L’Òscar i la Núria ja es coneixien. Malgrat els anys de diferència –la Núria en té 69, necessaris per haver fet la seva llarga carrera musical-, els uneix ni més ni menys que la música i ara una bona amistat.

La Núria no només pot presumir d’haver conquistat el país amb la seva veu i persona a través de la música, perquè ha fet molt més que cantar. També és actriu i ha fet incurssions al teatre, al cinema, a la ràdio i a la televisió. I tot això, com sempre, amb una il·lusió com poques se’n troben. Artista entregada i admiradora de la nova fornada de músics catalans, la Núria encara és capaç d’antics i nous reptes.
.

23/02/2011: Miguel Noguera

Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Miguel Noguera

Aquest home amb mirada inquietant és en Miguel Noguera. D'ell es diu que és l'avantguarda de l'humor més modern, el descobridor d'una nova manera de fer riure. Però també n'hi ha que pensen que és un farsant sense gràcia.

Els seus espectacles són com monòlegs però sense acudits, sense vivències d'amics i sense recursos fàcils. Ell explica idees. S'apunta tot el que li ve al cap i després ho deixa anar davant del públic, una idea rere l'altra. El seu Ultrashow no el trobareu als bars, per veure'l heu d'anar a museus, galeries o agències de publicitat. La seva ment hiperactiva i els dibuixos de Jonhatan Millán han creat un còmic: Hervir un oso. Un cúmul d'idees delirants que us pot deixar en vetlla més d'una nit.
.
Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Continuem tenint escenes d'aventura dalt del cotxe. L'Òscar, però, s'ho pren amb calma. No hi ha res com tenir aquest sentit de l'humor.

.
Categoria: Òscar Dalmau
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Ja que ell diverteix els oients a la ràdio, nosaltres intentem divertir-lo durant el rodatge. Juguem a jocs amb estil, com el golf o el billar, i comprovem que l'Òscar hi té facilitat. Això sí, no tot funciona a la primera...

.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial