Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
IN VINO VERITAS, el capítol.

.

07/06/2011: Mar Ulldemolins

Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
null

No és fàcil que l’actriu Mar Ulldemolins trobi un dia lliure per convertir-se en la protagonista del Bestiari. Que ningú no s’imagini una diva intocable o un atac d’importància: res més lluny de la realitat. Passa que aquesta vallenca té l’agenda bastant ocupada. I això que diu que era de ciències! Però quan els directors teatrals més importants del país ja s’han fixat en tu i encara no has fet els 30, deu ser que tens alguna cosa especial: se’n diu talent. Oriol Broggi, Àlex Rigola, Carme Portacelli, Carol López o Sergi Belbel l’han volgut en diferents muntatges. Teatre al marge, compta amb una prolífica carrera a la televisió, i també ha posat un peu al cinema. La de la Mar és una cara de moda. I que duri.

A casa seva no veien clar que es dediqués als escenaris. Va prometre que, si l’ajudaven, acabaria els estudis de música: avui és una excel·lent intèrpret d’Albèniz, Beethoven o Chopin al piano. També us picarà l’ullet si escolteu Rufus Wainwright o fa poc que heu deixat el tabac, com ella. Li encanta cuinar; i com a bona vallenca sap apreciar un bon vi i una bona taula: nosaltres, que ja ho sabíem, hem volgut que comencés el dia d’avui a Valls de la millor manera possible, amb un bon esmorzar!

In vino veritas, amb Mar Ulldemolins


.
Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Anna Roig

És cantant o actriu? Catalana o francesa? D'Anna Roig no n'hi ha cap més. Canta i actua sobre escenaris fent dels concerts una combinació única de música i teatre. Tot i que és de l'Alt Penedès, té arrels franceses i sap combinar com ningú el català i el francès. Ella hi posa la veu, però l'acompanyen un grapat de nois (Carles Sanz –teclats-, Magí Batalla –guitarra-, Carles Munts –contrabaix- i Ricard Parera –bateria-) que es fan anomenar L'ombre de ton chien. Primer versionaven plegats cançons franceses populars, però la cosa funcionava i van decidir treure temes propis amb aquest últim disc de títol homònim. Les lletres de les seves cançons són properes i divertides, algunes són històries amb un humor particular, algunes del tot empàtiques. Una d'aquestes, Corro sota la pluja, a ser guardonada en diverses ocasions, com per exemple amb el Premi Cerverí 2009 o Carles Sabater del mateix any.

Al capítol, l'Anna Roig sorprèn a la Mar quan, mentre li prepara un vinet, li comença a cantar una cançó, la cançó que més en sentim a la ràdio: Je t'aime.

.

07/06/2011: Alba Sarraute

Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Alba Sarraute

Alba Sarraute va néixer a Mataró, com els capgrossos, i es presenta a sí mateixa com a pallassa. Que ningú somrigui amb somriure de conill: al darrere d'aquesta paraula hi ha estudis de música, de cant, d'acrobàcia, de teatre i de circ, a Barcelona, primer i després a París. És a dir, la cosa no consisteix només a posar-se un nas vermell i empastifar la cara del veí amb un tortell de nata.

Tots aquests estudis i la multitud d'espectacles en què ha participat tot i la seva joventut fan d'ella un autèntic cicló de les arts escèniques. Als setze anys ja tenia la seva pròpia companyia, i als disset ja havia presentat el seu primer espectacle individual. Barcelona, París, Roma o Rio de Janeiro han aplaudit obres seves. I segueix compromesa amb la cultura del seu Mataró natal. L'últim escenari on ha cantat i saltat és al de Llits, dirigit per Lluís Danés.

Hem deixat aquest animal escènic enmig del Penedès vestit de drag queen. Convencerà a la Mar Ulldemolins perquè li segueixi el fil? .

07/06/2011: Nao Albet

Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Nao Albet

Potser s'ha deixat créixer la barba per aparentar més anys dels que diu que té, però sabem del cert que Nao Albet fa molt poc que pot votar, comprar tabac en un estanc o demanar-se un gin tònic en un bar. Va néixer la primera nit de Nadal de la dècada dels '90, té dinou anys, i encara és allò que en anglès anomenen un teenager. Però també té el que s'ha de tenir per pertànyer al club selecte del talent precoç. Diu que als 5 anys mirava West Side Story com a mínim un cop al dia: així doncs, no és gens estrany que volgués ser actor.

Haver dirigit una obra de teatre quan encara no has fet els vint no és una cosa gaire habitual. És el cas del Nao. Teenager experience va fer arquejar les pestanyes a més d'un crític. Foguejat als serials televisius i també damunt dels escenaris, sota la direcció d'Àlex Rigola o Mario Gas, el Nao representa tota la nova fornada. I és que els temps canvien. En aquest capítol hem deixat al Nao fent un càsting a la Mar Ulldemolins dins de l'Escarabat. Està buscant una actriu que pugui fer el paper de borratxa. Veieu com ho fan actriu i director. .

07/06/2011: Tomàs Molina

Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Tomàs Molina

Necessitàvem un meteoròleg urgentment: en un rodatge tot és possible, però el més imprevisible de tot és el temps. Tomàs Molina, conegut com l'home del temps d'aquesta casa, va donar-nos un cop de mà.

És de Badalona i ja fa uns quants anys que volta pel món. Tot i haver consolidat la carrera a la televisió, Tomàs Molina és periodista llicenciat en física. Ha publicat alguns llibres i no s'està quiet. De fet, tothom sap que li agrada cantar i ballar, fins i tot va col·laborar en la gravació d'un disc durant la seva joventut. A més a més, ha presentat altres programes de Televisió de Catalunya sempre relacionats amb el medi ambient (l'últim, Espai terra). I qui negarà que no l'ha vist, a ell i al seu imitador, en un popular programa d'humor? Tomàs Molina és un home com cal i un gran presentador, no podia dir que no al Bestiari. .
Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Mar Ulldemolins segueix els consells de la clown Alba Sarraute entre paratges de l'Alt Camp.

.
Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
La Mar comparteix amb la Bibiana un esmorzar d'aquells que fan venir gana només de veure. Brindar era pràcticament inevitable, però... Què es diu en aquestes ocasions? La Mar no ho té gaire clar...

.
Categoria: Mar Ulldemolins
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
La ruta amb Mar Ulldemolins comença a Valls. A molts us passaran pel cap tres coses que comencen per "c": castellers, calçots i campanars. Nosaltres hi afegim el vi (a l'Alt Camp n'hi ha del bo, de vi). Acompanyen a aquesta vallenca il·lustre el jove actor i director Nao Albet; la selvàtica 'clown' Alba Sarraute; Anna Roig i L'ombre de ton chien, que hi posen la música; i el nostre home, Tomàs Molina, que ens dóna un cop de mà amb el temps, perquè la pluja també és protagonista d'aquest capítol, per bé o per mal. Però d'alguna manera s'han mantenir aquelles vinyes, no?


Mostra Ruta 10 - In vino veritas en un mapa més gran .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial